قطعنامه جدید شش قدرت جهانی علیه رژیم در فوریه

در حالیکه رژیم  ایران از طرح اعتماد سازی فاصله می گیرد, پنج عضو دائم شورای امنیت ملل متحد بطور فزاینده ای تحریمات را مورد بررسی قرار می دهند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: اروپاییها هیچوقت باور نداشتند که رژیم ایران پیشنهاد آژانس انرژی اتمی را قبول کند. ولی آنها متقاعد بودند که این مرحله از دیالوگ ضرورت داشت تا تهدید تحریمات جدید را که قدرتهای غربی از آن به طور فزاینده حمایت می کنند, تقویت کند. دیپلومات اروپایی گفت: ”روسیه برخورد خود را عوض کرده است. آنها خیلی کمک میکنند. آنها بعد از افشای دومین سایت اتمی رژیم ایران در قم تغییر کرده اند.” این دیپلومات گفت: چین که روابط اقتصادی با احمدی نژاد دارد با ادامه دیالوگ موافق است ولی از انزوای بین المللی میخواهد اجتناب کند. به گفته این دیپلمات ارشد چین زیر فشار بیشتر قرار دارد 

خبرگزاری فرانسه(2بهمن88) گزارش داد در حالیکه رژیم  ایران از طرح اعتماد سازی فاصله می گیرد. پنج عضو دائم شورای امنیت ملل متحد بطور فزاینده ای تحریمات را مورد بررسی قرار می دهند. .شش قدرت جهان می خواهند یک قطعنامه جدید را در ماه فوریه به شورای امنیت ببرند.
خبرگزاری فرانسه نوشت : یک دیپلمات ارشد اروپایی نزدیک به گروه 5+1 که تلاش میکرد رژیم ایران را متقاعد کند تا غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد. گفت. ”من مطمئن هستم که ما به شورای امنیت خواهیم رفت.”
دیپلماتها در وین روز چهارشنبه 20 ژانویه گفتند رژیم ایران عملا پیشنهاد گروه 5+1 را رد کرده است چون بعضی از شرایط غرب را نپذیرفته است.
این دیپلمات گفت اروپاییها هیچوقت به طور واقع باور نداشتند که ایران پیشنهاد آژانس انرژی اتمی را قبول کند. ولی آنها متقاعد بودند که این مرحله از دیالوگ ضرورت داشت تا تهدید تحریمات جدید را تقویت کند. چیزی که قدرتهای غربی از آن به طور فزاینده حمایت می کنند.
چین که روابط اقتصادی با احمدی نژاد دارد با ادامه دیالوگ موافق است ولی از انزوای بین المللی میخواهد اجتناب کند. به گفته این دیپلمات ارشد چین زیر فشار بیشتر قرار دارد زیرا روسیه نیز روی طول موج غرب آمده است. ”روسیه برخورد خود را عوض کرده است. آنها خیلی کمک میکنند. آنها بعد از افشای دومین سایت اتمی رژیم ایران در قم تغییر کرده اند.”
آمریکا و متحدین اروپایی اش امیدوارند که شش قدرت جهان بتوانند یک قطعنامه جدید در ماه فوریه به سازمان ملل ببرند. ریاست شورای امنیت در این ماه با فرانسه است .
خبرگزاری فرانسه. هم چنین گزارش داد: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه به خبرنگاران گفت: «ما متاسفیم که ایران، چنانکه پیداست، موافق فرمولی که برای تولید سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران در نظر گرفته شده، نیست.»
وی تصریح کرد شورای امنیت سازمان ملل احتمالا اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران را مد نظر قرار می‌دهد.