رئیس کل بانک مرکزی گفت: برای جلوگیری از هجوم مردم به بانکها, سقف تاریخی تحویل اسکناسهای مخدوش تا زمانی که مردم این اسکناسها را به بانک دهند، تمدید شده است. سایت حکومتی آینده 4 بهمن 88 نوشت: محمود بهمنی در گفتوگو با فارس در خصوص اقدامات بانک مرکزی برای جمعآوری اسکناسهای مخدوش، اظهار داشت: بانک مرکزی در نحوه جمعآوری اسکناسهای مخدوش سکوت نکرده است.
وی با تاکید براینکه بانک مرکزی به مردم اعلام کرده اسکناسهای مخدوش را به مرور با مراجعه به بانکها تعویض کنند، تصریح کرد: بانک مرکزی تاریخی را اعلام کرد که تمام بانکها آن را پذیرفتند ولی این تاریخ به دلیل اینکه ممکن بود به مردم فشار آورده و آنها را با سختی مواجه کند و همچنین موجب هجوم مردم به بانکها شود، تمدید شد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: بنابراین سقف تاریخی برای تحویل اسکناسهای مخدوش تا زمانی که مردم این اسکناسها را به بانک دهند، تمدید شده است.
* تمام بانکها موظف به دریافت اسکناسهای مخدوش هستند.
به گفته بهمنی، تمام بانکها موظف به دریافت اسکناسهای مخدوش از مردم هستند.
وی با تأکید بر این که بانکهای دولتی و خصوصی موظف به دریافت اسکناس مخدوش هستند، گفت: زمانی که موضوعی از طریق رسانه عمومی، رسمی اعلام میشود تمام دستگاههای اجرایی موظف به اجرای آن میشوند.
بهمنی اضافه کرد: به تمام بانکها ابلاغ شده ولی ممکن است به واحدهای آنها ابلاغ نشده باشد اما این امر یک تکلیف است.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: زمانی که در حالت عادی گوشهای از یک اسکناس پاره شده باشد وقتی به بانک تحویل داده شود، بانک به جای آن اسکناس یک اسکناس نو ارائه میدهد.
* جمعآوری اسکناسهای مخدوش مربوط به ماههای اخیر نیست.
وی ادامه داد: پیش از بخشنامه جمعآوری اسکناسهای مخدوش نیز، دستورالعملی وجود داشت مبنی بر این که اگر فردی یک اسکناس خراب به بانک بیاورد، بانک مکلف است پول را بگیرد و تعویض کند.
به گفته بهمنی، حتی در صورتی که یک اسکناس کهنه به بانک برده شود، بانک موظف به تعویض آن است.
وی افزود: بخشنامه مذکور، موضوع تازهای نیست که بانک مرکزی آن را به وجود آورده باشد و از قبل در قانون پولی و بانکی لحاظ شده است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بانکهای خصوصی نیز باید اسکناسهای مخدوش را از مردم بگیرند.
وی تأکید کرد: مجددا به بانکها تأکید میکنیم که اسکناسهای مخدوش را از مراجعهکنندگان بگیرند.