دکتر صالح مطلک در مصاحبه با بخش عربی تلویزیون بی.بی.سی(3بهمن88) نیز گفت: طرف آمریکایی در مقرم به دیدار من آمد، یعنی سفیر آمریکا به من ابلاغ کردکه از آنچه رخ می دهد خیلی ناراضی هستند و این موضوع در سطح حکم نیست و نمی توانیم آنرا حکم بدانیم. این تنها یک نامه است که توسط یک ستاد منحله بنام ستاد ریشه کنی بعث صادر شده که وجود ندارد من مطمئن هستم که مردم عراق هر انتخاباتی راکه بر اساس حذف این نوع سیاستمداران بنا شده باشد، رد می کنند و دولتی که در یک روند سیاسی حذف کننده تشکیل خواهد شد، دولتی نخواهد بود که جهانیان با احترام به آن نگاه کنند و ایزوله خواهد بود
تایمز لندن(3بهمن88) نوشت بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا درتلاش است تا رهبران عراق را تحت فشار قرار دهد که لیست ممنوع شدن 500 تن از کاندیداها را مسکوت بگذارد تایمز با اشاره به صالح مطلک که یک رهبر ارشد سنی است و عبدالقادر، وزیر دفاع نوشت: اگر این دو کاندیدا نتوانند در انتخابات شرکت کنند؛ بخشهای قابلتوجهی از جامعه سنی ممکنست انتخابات را بایکوت کنند و دولت بعدی را از مشروعیت محروم نمایند. در نتیجه، این امر، موجب خشونتهای فرقهیی شده و نیروهای آمریکایی را وادار میکند بار دیگر برای حراست ازخیابانها در عراق بمانند.
ایاد السامرایی رئیس پارلمان عراق احتمال داد که نام دکتر صالح مطلک و دکتر ظافر العانی در لیست انتخابات باقی بماند و حذف آن منتفی شود.
به گزارش تلویزیون الحره(3بهمن88)، ایاد السامرایی رئیس پارلمان عراق احتمال داد، هیأت تمییز که خاص رسیدگی به شکایت علیه تصمیمات ستاد حسابرسی و عدالت است، ممنوع شدن شرکت برخی از شخصیتهای برجسته از جمله صالح المطلک و ظافر العانی را در انتخابات، لغو کند. السامرایی گفت موضوع صالح المطلک این نیست که وی به حزب بعث وابسته است بلکه موضوع تصمیم حزب بعث به حمایت از صالح المطلک می باشد.چنین تصمیمی نمی تواند موجب حذف صالح مطلک شود چرا که این موضوع مربوط به محاسبات سیاسی حزب بعث بوده و صالح المطلک در آن نقش ندارد».