سنی آنلاین مینویسد: «روز پنجشنبه جمعی ازعلمای اهلسنت که عازم کشور ترکیه برای شرکت در یک کنفرانس بینالمللی اسلامی بودند، گذرنامه برخی از آنان توسط ماموران امنیتی توقیف شد. مولانا عبدالغنی بدری، معاونت آموزشی حوزه دارالعلوم زاهدان، دکتر عبیدالله، استاد حدیث این حوزه و مولانا عثمان قلندرزهی، مدیر مدرسه مدینةالعلوم خاش، از جمله افرادی هستند که گذرنامهی آنها توقیف شده است».
این پایگاه اطلاع رسانی همچنین خبر میدهد که سفر مولانا عبدالحمید به کشور قطر جهت شرکت در "هشتمین کنفرانس بینالمللی گفتگوی ادیان" نیز هفتهی پیش لغو شده بود. مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان و رئیس "شورای هماهنگی مدارس دینی اهل سنت استان سیستان و بلوچستان" است.
مولانا عبدالحمید در خطبههای نماز جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: «متاسفانه طی روزهای اخیر با بعضی از علمای ما برخوردهایی شده است که جا دارد ما گلایه کنیم. من عادت ندارم مسائل و مشکلات شخصی خودم را مطرح کنم اما برخی دیگر از علمای سرشناس منطقه طی همین هفتهی گذشته به منظور شرکت در کنفرانسهایی قصد سفر به کشورهای دیگر را داشتند که متاسفانه بر اثر توقیف گذرنامه از سفر باز ماندند. این فرایند برای ما بسیار تعجبآور است و ما گلایهمندیم».
یکی دیگراز دلایل توقیف گذرنامه روحانیون سنی نگرانی دولت ایران از توجه دولتهای مسلمان به وضعیت سنیها در ایران است. حکومت ایران نگران است با سفرعلمای اهل سنت به خارج از کشور اخبار اهل سنت بیشتر به خارج برسد و علما و همچنین دول عربی و کشورهای اسلامی با وضعیت سنیها آشنا شوند و این به ضرر حکومت ایران تمام شود.
کاوه قریشی روزنامه نگار و فعال حقوق بشر در گفتگو با دویچه وله به بدتر شدن وضعیت اقلیتهای دینی در دورهی احمدی نژاد اشاره میکند. وی میگوید: «با روی کار آمدن احمدینژاد فشار به اقلیتهای دینی تشدید شده است. اینگونه فشارها پیش از دولت احمدی نژاد بر اهل سنت نبوده و در طول ۲۰ سال پیش از روی کار آمدن احمدینژاد اختلافات مذهبی در ایران کمرنگتر شده بود.»
دویچه وله