پتر لوشر، رئیس هیأت مدیره زیمنس، روز سهشنبه (6 بهمن 88), در نشست سهامداران این شرکت اعلام کرد: «ما به حساسیت معاملات خود با ایران واقف هستیم و به آن به نگاهی انتقادی مینگریم. به همین دلیل فعالیتهای اقتصادی خود در ایران را کاهش دادهایم. هیات مدیره در اوائل ماه اکتبر سال۲۰۰۹ تصمیم گرفت که دیگر قرارداد تجاری با ایران را قبول نکند. معاملات ما با ایران سرشتی غیرنظامی داشته و بیشتر در زمینه زیرساختها، ترابری و تکنولوژی پزشکی بوده است».
سایت دویچه وله, به نقل از کنسرن زیمنس، گفت: معاملات تجاری این شرکت با ایران نیم میلیارد یورو است که کمتر از یک درصد کل فروش این کنسرن را تشکیل میدهد.
پیش از این شبکه دوم تلویزیون آلمان افشا کرده بود که از دستگاههای شنود مخابراتی شرکت زیمنس - نوکیا برای کنترل اپوزیسیون استفاده شده است.
مرکل: همکاری اقتصادی آلمان با ایران کاهش یافته است
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز سهشنبه در برلین گفت که همکاریهای اقتصادی شرکتهای آلمانی با ایران بسیار کاهش یافته است. پیش از زیمنس، شرکت خدمات بندری هامبورک روز جمعه 25 دی اعلام کرده بود که برنامه خود را تغییر داده و قصد شرکت در طرح توسعه و مدرنیزه کردن ترمینال بندر عباس را ندارد.
پیشتر قرار بود شرکت ایرانی تایدواتر با کمک شرکت خدمات بندری هامبورگ، ترمینال بندرعباس را تجهیز و تکمیل کند. پس از اعلام انصراف طرف آلمانی، اکسل گداشکو، مسئول امور اقتصادی شهر هامبورگ، گفت: «در شرایط کنونی هر گونه رابطه تجاری با ایران، ما را زیر سئوال میبرد. از اینکه شرکت خدمات بندری هامبورگ در ارتباط با ایران محتاطانه برخورد کرد، خوشحالیم».