خانم رجوی در پاسخ به سؤال یی یو آبزرور گفت، “برای خلاص شدن از این رژیم، شما نیاز به تغییر رژیم بهدست مردم ایران دارید”.
وی افزود، “ما مفتخریم که حمایت بسیاری از پارلمانترها را در سراسر جهان بهدست آوردهایم، اما هنوز هیچ دولتی، حمایتی (از پیام او آی) ابراز نکرده است، ولی ما امیدواریم که آنها به فراخوان نمایندگان پارلمان اروپا توجه کنند”.
هفته گذشته، حدود 400تن از نمایندگان پارلمان اروپا، طوماری را امضا کرده و طی آن، از ملل متحد خواستند که حفاظت بیشتری را برای ساکنانی که در کمپ اشرف در داخل عراق زندگی میکنند، فراهم آورد، کمپی که محل سکونت حدود 3400تن از ایرانیان تبعیدی بوده و پایگاه اصلی پیام او آی میباشد. ناظران میگویند که همدستی میان دولت عراق و تهران، باعث محاصره این کمپ طی سال گذشته گردیده است.
آلخو ویدال کوآدراس اسپانیایی، نماینده پارلمان اروپا از راست میانه، و یکی از حامیان اصلی این طومار، که توسط افراد پیام او آی در بروکسل سازماندهی شده بود گفت، ”اکنون وضعیت در اشرف مملو از محدودیتها و دشواریها است. رسیدگیهای پزشکی از آنها دریغ میشود و تعداد 140 بلندگو، مدت 11ماه است که این کمپ را با تبلیغات روانی، زیر بمباران گرفتهاند”.
آقای ویدال کوآدراس گفت که حیاتی است آمریکا پیام او آی را از لیست سیاه تروریستی خود حذف کند، همان کاری که اتحادیه اروپا در سال 2009 کرد، تا گروه مزبور بتواند بهطور موثری فعالیت کند.
علاوه بر این، این گروه از نمایندگان پارلمان اروپا از ملل متحد میخواهند که یک واحد حفاظتی را در کنار کمپ مزبور مستقر کند، امری که این نهاد چندملیتی میگوید، انجام دادن آن بدون حمایت نظامی، خیلی دشوار است. قبلاً ارتش آمریکا این حمایت را تامین میکرد، اما در ژانویه 2009، این وظیفه به دولت عراق تحویل داده شد.
درحالیکه پیام او آی و نمایندههای پارلمان اروپا که این طومار را امضا کردند، قویاً تکذیب میکنند که این گروه در فعالیتهای تروریستی دخیل بوده، برخی گزارشات رسانهای، خلاف آن را گفتهاند. این گروه در سالهای 1960 تاسیس شد، اما رهبری ارشد آن به همراه اعضایش، حدود 20سال بعد، وقتی شایعات حاکی از آن بود که دست به اقدامات تروریستی در داخل کشور زدهاند، این کشور را ترک کردند…
پیام او آی استدلال میکند که گفتگوهای بیشتر با ایران حول برنامه اتمی، بیفایده است. خانم رجوی گفت، ”تجربه نشان داده که هر چه بیشتر با ملاها مذاکره کنید، کمتر بهدست میآورید. مذاکرات جدید با آنها، فقط زمان بیشتری در اختیار آنها میگذارد تا یک بمب اتمی بهدست آورند. ما معتقدیم که تنها زبانی که ملاها میفهمند، جسارت است. منظورم از این حرف، تحریمات سختتر اقتصادی است”.
یک مقام دیگر پیام او آی گفت که تحریمات کنونی علیه ایران، در بسیاری موارد، از طریق عراق دور زده شدهاند و یا کمپانیهای اروپایی در زمره آنهایی بودهاند که علیه محدودیتهای بیشتر، فشار میآورند، چرا که بیم دارند منافعشان را از دست بدهند.
این مقام گفت، ”اروپا بزرگترین شریک تجاری ایران است و باید خرید نفت از ایران را متوقف کند”».