دبیرکل ملل متحد در گزارش به شورای امنیت وضعیت کمپ اشرف را یک موضوع نگرانی اعلام کرد

دبیرکل ملل متحد در گزارش خود به شورای امنیت در چارچوب قطعنامه 1936 شورای امنیت ملل متحد، وضعیت کمپ اشرف را یک موضوع نگرانی اعلام کرد.
دبیرکل در گزارش خود که روز جمعه منتشر شد، خاطرنشان می کند: دولت عراق ورود مواد ساختمانی و لوله های فلزی و حتی ورود حشره کش را هم به اشرف ممنوع کرده و به دایر کردن نقاط بازرسی و بلندگوهای بیشتر در شرق و جنوب کمپ مبادرت کرده است.

http://www.youtube.com/watch?v=aISgg_l-KL0

 در ماه اکتبر چندین بار کار به خشونت کشید و افسران عراقی تعدادی از ساکنان اشرف را مجروح کردند. هیئت مساعدت ملل متحد، طرفین را به خویشتنداری و همچنین احترام به حقوق بشر و استانداردهای انسانی فرا خوانده است.
متن  گزارش دبیرکل به این شرح است:
ملل متحد
شورای امنیت
26 نوامبر 2010
گزارش دبیرکل سازمان ملل بر طبق پارگراف 6 قطعنامه 1936 (2010)
.....
وضعیت کمپ اشرف از زمان خروج نیروهای ایالات متحده در2 ژوییه 2010 موضوع نگرانی باقی مانده است.
دولت عراق با استناد به نگرانی های امنیتی، ورود شماری از اقلام از قبیل مصالح ساختمانی، لوله های فلزی و تجهیزات لوله کشی، مواد علف زدایی، حشره کش و سم برای کنترل آفت، را به کمپ ممنوع کرده است.
علاوه براین تعدادی نقطه بازرسی در داخل اشرف دایر شده و بلندگوهای بیشتری در شرق و جنوب کمپ برای پخش پیام به جانب ساکنان نصب شده است.
رهبری کمپ اعتقاد دارد که این اقدامات به منظور سفت و سخت کردن کنترل برای آماده سازی جابجایی آنهاست. چیزی که آنها مکررا در مقابل آن مقاومت ورزیده اند
.
مقامات عراقی اعلام کرده اند که آنها اجازه نخواهند داد که وضعیت کمپ اشرف این چنین به طور نا محدود ادامه یابد و وقتی زمان جابجایی ساکنان برسد، این دولت هیئت مساعدت ملل متحد و کمیته بین المللی صلیب سرخ را مطلع خواهد نمود.
درماه اکتبر، چندین مخاصمه کوچک در محل بین ساکنان و افسران  عراقی گزارش شده که به خشونت کشیده است و طی آن تعدادی از ساکنان اشرف جراحت برداشتند.
یونامی  طرفین را به خویشتنداری، احترام به حقوق بشر و استانداردهای انسانی، بحساب آوردن مقررات قانون بین المللی در تصمیم گیریهای بعدی در عین  احترام به حاکمیت و قوانین عراق، فرا خوانده است. 


این نخستین گزارش نوبه ای 4 ماهه دبیرکل به شورای امنیت پس از تصویب قطعنامه 1936 در شورای امنیت در 5 اوت 2010 می باشد که اعضای شورا به اتفاق آراء ماموریت یونامی را به مدت یکسال تا 31 ژوئیه سال 2011 مورد تصویب قرار دادند. شورای امنیت در پاراگراف 6 این قطعنامه دبیرکل را موظف کرده بود هر 4 ماه پیشرفتهای حاصله در حیطة وظایف یونامی را به شورا گزارش کند. در قطعنامه 1936 شورای امنیت ملل متحد، نقش یونامی در حمایت و کمک به مردم و دولت عراق برای تقویت نهادهای دمکراتیک، ارتقاء دیالوگهای فراگیرو آشتی ملی و کمک به گروه های آسیب پذیرازجمله پناهندگان مورد تاکید قرار گرفته و ضرورت شرکت همة بخش های جامعه عراق در پروسه سیاسی خاطر نشان شده است. در این قطعنامه همچنین مصرانه تأکید شده است دولت عراق باید به نگرانی ها و چالش های مربوط به حقوق بشر بپردازد و قدمهای بیشتری برای حمایت از کمیسیون عالی مستقل حقوق بشر بردارد.