رسانه های بین المللی و کنفرانس واشینگتن پیرامون تهدیدهای هسته ـ تروریستی و نقض حقوق بشر در ایران

 کنفرانس واشینگتن، پیرامون تهدیدهای هسته ای، تروریستی و نقض حقوق بشر درایران،که روز پنجشنبه سی ام دیماه 1389 (20 ژانویه 2011) باشرکت شماری از برجسته ترین مقامات آمریکایی در دولتهای کلینتون، بوش و اوباما، روسای جمهور آمریکا در 18 سال گذشته برگزارگردید، دررسانه های آمریکا و دیگر کشورها بازتاب یافت.

تلویزیون فاکس نیوز
یک هیأت دوحزبی از کارشناسان ارشد پیشین امنیت ملی گفتند مذاکرات بیشتر با رژیم ایران بیهوده خواهد بود. آنها از رئیس‌جمهور اوباما خواهان حمایت از یک گروه مخالف بحث‌برانگیز در برابر رژیم تهران هستند. این هیأت، که ژنرال جیمز جونز را شامل می‌شود، اتفاق نظر داشتند که سیاست کنونی و پیشین برای تعامل با رژیم ایران شکست خورده است.
این مقامات خواهان حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران ازلیست آمریکاشدند و مایکل موکیزی پرسید، چراباید نام مجاهدین خلق در چنین لیستی باقی بماند؟
فاکس نیوز هم چنین گزارش کرد : مایکل موکیزی دادستان کل و تام ریچ وزیر امنیت داخلی در دولت بوش، و نیز جیمز ولسی رئیس اطلاعات مرکزی در دولت بیل کلینتون و ژنرال آنتونی زینی فرمانده ارشد نظامی در خاورمیانه از سال 1997 تا 2000، دراین کنفرانس شرکت داشتند.
دراین کنفرانس سناتور رابرت توریسلی هیلاری کلینتون را فراخواندتا مجاهدین خلق را از لیست خارج کند.
توریسلی گفت، ”لیست‌گذاری مجاهدین خلق ایران از سوی دولت آمریکا اشتباه بوده است. این نامگذاری هم مغایر حاکمیت قانون است وهم مغایر واقعیتهاست.

تلویزیون الجزیره
رژیم ایران بزرگترین خطر برای جهان است و یک رژیم دیکتاتوری و تروریستی است. آهنگ تلاش این رژیم برای دستیابی به سلاح اتمی سریعتر از آهنگ مجازاتها و گفتگوهاست. این چیزی است که مقامات پیشین آمریکا گفتند. برخی از آنان تا چند ماه قبل از نزدیکترین نزدیکان باراک اوباما بودند، مثل جیمز جونز مشاور امنیت ملی که تا اکتبر گذشته در این سمت بود، وی گفت: چنین اتفاق نظری که الان میان آمریکاییان و کشورهای عربی و اروپایی در رابطه با رژیم ایران وجود دارد، سابقه نداشته است.
شرکت کنندگان در این کنفرانس بر ضرورت خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست وزارت خارجه آمریکا، به منظور تقویت صفوف اپوزیسیون در داخل و خارج، جهت آمادگی برای آزادی ایران تأکید کردند.
جیمز جونز، مشاور امنیت ملی (در دولت اوباما) تصریح کرد: یک خواست و تمایل در جامعه جهانی در حال شکل گرفتن است، اگر رژیم ایران برخوردهایش منطبق بر قوانین بین المللی نباشد، عواقب این امر وخیم خواهد بود. طی 20 سال گذشته ما هیچگاه صف متحدی با کشورهای عربی و اروپایی مثل آنچه امروز وجود دارد، نداشتیم.
تام ریج، وزیر امنیت داخلی آمریکا (در دوران بوش) تاکید کرد: فکر نمیکنم که مجازاتها به تنهایی کافی باشد. ما باید مجاهدین خلق را از لیست تروریستی خارج کنیم و از تلاش اپوزیسیون در داخل و خارج به منظور بیثبات کردن رژیم ایران حمایت کنیم.
الجزیره در پایان گزارش خود گفت: چنین کنفرانسهایی از اهمیت زیادی برخوردار است به ویژه این که معمولاً از آرای مقامات پیشین توسط دولتهای آمریکا در صورت لزوم کمک گرفته میشود، همچنین این امر در رابطه با بررسیهایی که در انستیتوهای مطالعاتی آمریکایی جریان دارد، صدق میکند.
با افزایش رو به رشد فشارهای داخلی بر روی دولت آمریکا، برخی نگرانیشان را از اینکه گفتگو با رژیم ایران وعده انتخاباتی دیگری برای اوباما باشد پنهان نمیکنند زیرا فایدهای نخواهد داشت. در این کنفرانس مقامات گفتند رژیم ایران اگر از فعالیتهای اتمی خود دست برندارد، با عواقب وخیمی مواجه خواهد شد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که واشنگتن انتظار ندارد در گفتگوهایی که قدرتهای بزرگ در استانبول با رژیم ایران در رابطه با برنامه اتمی انجام میدهند، گشایشی صورت گیرد.
 
تلویزیون سی ان ان
در باره کنفرانس واشینگتن با شرکت مقامات بلند پایه دولتهای کلینتون، بوش و اوباما، گزارش کرد: روز قبل از برگزاری دور بعدی گفتگوها میان رژیم ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک، یک گروه دو حزبی از این مقامات بلندپایه گفتند زمان برای گفتگوها در حال اتمام است.
مایکل موکیزی  وزیر دادگستری آمریکا در دولت بوش، گفت از انقلاب سال 1979 (1357) به بعد، هر تلاشی از جانب ایالات متحده آمریکا برای تعامل با رژیم تهران “موفقیت کمتری از اقدام قبلی داشته است ”.
تام ریج وزیر امنیت داخلی آمریکا (در دولت بوش) درمورد سیاست مذاکره با رژیم ایران گفت، این اقدامات با هر انگیزه خوبی هم که صورت گرفته باشد، ثابت شده که نا موفق بوده‌اند.
سناتور رابرت توریسلی گفت یک حمله نظامی پیشگیرانه ممکن است تنها جواب باشد.
ژنرال آنتونی زینی گفت، عامل دیگری در این میان وجود دارد که تاثیر بیشتری روی رژیم ایران خواهد داشت.«آنها از اپوزیسیون، بیش از هر چیز دیگری می‌ترسند. آنها هم‌چنین از همکاری منطقه‌ای که آنها را منزوی می‌کند، می‌ترسند گزینه نظامی‌باید روی میز باقی بماند، اما تنها به‌عنوان آخرین راه‌حل».
مایکل ریس، مقام وزارت‌خارجه آمریکا (مدیر سیاستگذاری وزارتخارجه در دولت بوش) گفت، گام مطلوب این است که‌ مجاهدین از لیست خارج شود.
سی ان ان یادآوری کرد که: مجاهدین، مخالفان رژیم ایران، در سال 1997، توسط دولت کلینتون برای ایجاد گشایش در رابطه با رژیم ایران در لیست گذاشته شدند.

تلویزیون البابلیه عراق
درگزارش خود از کنفرانس واشینگتن باشرکت مقامهای دولتهای کلینتون، بوش و اوباما، گزارش داد:
درکنفرانسی تحت عنوان ”بعد از تحریمها و گفتگو با رژیم ایران، چه باید کرد؟ این مقامات اعلام کردند باید از اپوزیسیون ایران حمایت کرد و نام سازمان مجاهدین خلق ایران را از لیست وزارت‌خارجه آمریکا حذف کرد تا فعالیتهای اپوزیسیون در داخل و خارج افزایش یابد. در این کنفرانس بر حمایت از اپوزیسیون ایران و افزایش فشار بر رژیم ایران جهت متوقف کردن فعالیتهای اتمی‌اش تأکید شد.
این کنفرانس هم چنین بر ضرورت متوقف کردن حمایتهای مالی و لجستیکی رژیم ایران از گروههای مسلح در برخی از کشورهای عربی برای ایجاد ناآرامی در این کشورها، تأکید کرد»

فلوریدا تودی
ژنرال آنتونی زینی، یکی ازسخنرانان کنفرانس واشینگتن گفت، رژیم ایران از اپوزیسیون خود، بیش از هر چیز دیگری می‌ترسد. وی که فرماندهی نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس را برعهده داشته است، اضافه کرد: گزینه نظامی‌ باید بعنوان آخرین راه حل روی میز باقی بماند.