دل دیلی: ترس ملایان از سازمان مجاهدین به‌خاطر معتقد‌بودن آنها به آزادی بیان و آزادی مطبوعات است

سخنرانی سفیر دل دیلی در سمپوزیوم پارلمانی بریتانیا: دیل دیلی، دیپلومات و مشاور ارشد وزیر امور خارجه آمریکا  در امور تروریستی و مسئول توسعه و هماهنگی و اجرای سیاستها و برنامه‌های دولت آمریکا در ارتباط با مقابله با سازمانهای تروریستی خارجی ، با 36سال سابقه خدمت در کادر ارتش آمریکا.
بسیار خوشحالم که امروز در این‌جا در لندن با چنین رهبران والامقامی در مورد موضوعات بسیار مهم منطقه‌یی، بین‌المللی و به‌خصوص آمریکا وارد بحث و گفتگو می‌شوم. مشتاقانه خواهان همکاری با این سخنرانان برجسته می‌باشم. همکاری با کمیته بریتانیایی برای ایران آزاد برایم افتخارآمیز است و در این‌جا از تمامی دست‌اندرکاران این کمیته به‌طور ویژه تشکر می‌کنم.

این کمیته با سوق‌دادن توجهات بین‌المللی و منطقه‌یی درمورد چالشهای کمپ اشرف کار بسیار با ارزشی را به‌پیش می‌برد. به‌نظر من این توجهات دو عرصه مهم در مورد کمپ اشرف را دربر می‌گیرد. اول این‌که رفتار و شرایط غیرانسانی در کمپ اشرف را برجسته نموده و هم‌چنین در مورد حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران ازلیست آمریکا متمرکز شده است.
تیک تاک ساعت در تونس، تیک تاک ساعت در مصر، تیک تاک ساعت در ایران. زمانبندی این کنفرانس بسیار مناسب است. چرا که در‌حال‌حاضر دولت آمریکا نامگذاری سازمان مجاهدین در لیست را مورد بازبینی قرار داده است. و این بسیار حیاتی است که مطالب مطرح شده  در این کنفرانس در این لحظات بسیار حساس به‌دست دولت آمریکا برسد.
بله شرایط اشرف، اشرف واقع شده در خاورمیانه، بسیار متحول است که این خود دلیلی بر ضرورت لغو نامگذاری می‌باشد. امروز حضور ما در این‌جا نشاندهنده سرعت و اهمیت این تحولات است. 3400‌زن و مرد محصور در اشرف بهترین گواه بر این آسیب‌پذیری و بر این شرایط حساس هستند. این آسیب‌پذیری عملکرد آمریکا و اعضای ائتلاف است که برای عادی‌سازی شرایط با عراق پس از صدام تلاش می‌کنند. ولی  بهای اعمال حاکمیت در عراق را نمی توان از کیسه اعضای کمپ اشرف پرداخت.
اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و دولت آمریکا باید به دولت عراق فشار بیاورند تا با ساکنان کمپ اشرف آن چنان که در خور شأن آنهاست برخورد کند  و مبالات و تعامل و احترام داشته باشند.
هم‌چنین شرایط در مورد جلو رفتن رژیم ایران در ساختن بمب اتمی نیز بسار حساس است. رفتار شان در ماه گذشته در استامبول ثابت می‌کند که آنها غنی‌سازی را متوقف نخواهند کرد.

مهمترین نگرانی من کمپ اشرف است. برخوردهای شنیع آنها (دولت عراق) باید تغییر کند. حمله ها و  تعرضات مکرر پلیس عراق از ژوئیه‌2009، اکتبر‌2010، نوامبر‌2010، ژانویه‌2011 و اخیراً در فوریه‌2011 به مجروح‌شدن و کشته‌شدن عده‌یی منجر شده است. محدودیتهای اعمال‌شده بر کمپ اشرف در مورد دسترسی به دارو و درمان غیر‌قابل‌پذیرش است. به‌طور مثال محدود‌کردن پزشکان متخصص و عدم‌دسترسی به بیمارستان در بسیاری از موارد. و این در شرایطی است که تبلیغات زشت مستمراً از 180‌بلندگو به‌‌سوی اشرفیان جار زده می‌شود که وضعیت را غیر‌قابل‌تحمل نموده است. این تهاجم غیر‌انسانی باید متوقف شود ونباید تکرارشود.
در‌حالی‌که دولت عراق در وضعیت آشتی با رژیم ایران بوده و خود درحال دست‌یافتن به یک دموکراسی نوپا در منطقه است، کمپ اشرف نباید بهای برد رژیم ایران باشد. رژیم ایران کین توزی خود علیه ساکنان کمپ اشرف را با اعدام اخیر یک بازدید ‌کننده ازکمپ و یک عکاس و شلیک اخیر به یک راننده تاکسیبه نمایش گذارده است. این یک پیام بسیار سفت و سخت به ساکنان کمپ اشرف است که آنها هدف (وحشیگری) رژیم در آینده خواهند بود.
برای عراق و آمریکا، اعضای کمپ اشرف بهترین وزنه تعادل در مقابل تروریسم و سرپیچی اتمی رژیم ایران هستند. یک رژیم حامی تروریسم بین‌المللی که از تروریسم در افغانستان و تمامی خاورمیانه حمایت می‌کند و حال به‌سرعت به یک تهدید اتمی در قدرت تبدیل خواهد شد، رژیم ایران را باید متوقف کرد.
سازمان مجاهدین خلق ایران، در پیوند با داخل ایران است. از درک فرهنگی برخوردار بوده و در گذشته نیز ثابت کرده است که اطلاعاتی را که سابقاً در مورد ایران ناشناخته بوده‌اند را برای دنیا افشا کرده است.


از آن‌جایی‌که تحریم اقتصادی در ایران  رابه جایی نبرده و یک جنگ همه‌جانبه توسط آمریکا نیز نه‌خواستنی و نه امکانپذیر است، بهترین و جدی‌ترین راه‌حل پذیرش سازمان مجاهدین خلق ایران به‌عنوان یک نیروی رسمی اپوزیسیون است. این یک وزنه تعادل درمقابل رژیم ایران است.  اپوزیسیون یک هدف مهم برای رژیم ایران بوده و هواداران مجاهدین مستمرا و به‌طرز بی‌رحمانه‌یی در ایران و در عراق مورد پیگرد این رژیم قرار گرفته‌اند. التزام آمریکا به تعهدات نظامی خود در عراق و افغانستان ، نباید سبب شود که رژیم ایران بتواند دست به چنین اعمالی در منطقه بزند.
سازمان ملل متحد 3 قطعنامه تحریمهای اقتصادی در مورد رژیم ایران تصویب کردهاست که تأثیراتشان محدود بوده است. رژیم ایران از موضع گستاخی با جهان برخورد می‌کند. توانایی اتمی خود را با قابلیت حمل سلاح اتمی مطابقت می‌دهد. مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران بهترین اهرم قدرت برای وارد‌شدن به ایران و سرنگونی رژیم هستند.
هیچ‌کس انتظار قیام در تونس را نداشت، هیچ کس انتظار قیام در مصر را نداشت، اما قیام به‌وقوع پیوست. بیایید منتظر قیام در ایران را باشیم. مردم ایران سابقه قیام در سال1979 و در سال گذشته را دارند.
نکته دوم حذف نام مجاهدین از لیست آمریکاست. دولت آمریکا از زمان نامگذاری این سازمان به باقی‌گذاردن نام آنها در لیست ادامه داده است. شکایات حقوقی متعددی طی این مدت به عمل آمده است که آمریکا را ملزم  به بازبینی دراین لیست می کند. هم‌پیمانان ما، اتحادیه اروپا و کشور انگلستان، نام سازمان مجاهدین را از لیست مشابه لیست آمریکا حذف کردند.
بسیار تأثرانگیز است که طبق گزارشهای موجود، دولت عراق به‌تهاجمات غیرقابل‌قبول خود در مورد کمپ اشرف ادامه می‌دهد. آنها با این استدلال به این اقدام دست می‌زنند که آمریکا ساکنان کمپ اشرف را در لیست خود قرار داده است
ما باید به  سوء‌استفاده از لیست سازمانهای تروریستی پایان دهیم.


این باعث بی‌اعتباری آمریکا در مقابل مهمترین منابع ما و دوستان ما و مردم ما می‌شود.
این ممنوعیت به کسانی که سوگند به کشتار مجاهدین مجاهدین و ساکنان اشرف خورده‌اند مصونیت می‌دهد. بسیار به‌جاست که وزیرخارجه این اشتباه خجالت‌آور بزرگ و البته دردناک را سریعاً تصحیح کند.
این اولین بار است که اوباما با امکان رفع ممنوعیت مواجه است. این بسیار مهم است. به خانم کلینتون می‌گویم: این ممنوعیت را پاره کن.
علاوه براین‌که بریتانیا و اتحادیه اروپا نام سازمان مجاهدین خلق ایران را از لیست حذف کرده‌اند، نمایندگان کنگره و سناتورهای بی‌شماری حمایت خود را از لغو ممنوعیت ابراز داشته‌اند. 113‌نماینده کنگره قطعنامه یی را برای لغو ممنوعیت امضا کرده‌اند. رئیس زیرکمیته تروریسم خواهان لغو ممنوعیت شده است. با تشکیل کنگره جدید و آمادگی آن برای حل مسائل، این مسأله نیز باید سریعاً و با همکاری قانونگذاران و قوه مجریه حل شود. سرانجام مهمتر از همه، شرایط به‌طور چشمگیری تغییرکرده است که این رفع ممنوعیت را اقتضاء می‌کند. این شرایط بسیار بسیار مشخص است.


رژیم ایران از سازمان مجاهدین خلق به‌خاطر محبوبیت و ماهیت آن می‌هراسد. آنها از سازمان مجاهدین خلق ایران به‌خاطر ترغیب‌کردن برای برگزاری انتخابات آزاد و حکومت قانون می‌هراسند. رژیم ایران از سازمان مجاهدین خلق ایران به‌خاطر معتقد‌بودن آنها به آزادی مذهب و یک ایران عاری‌ از اسلحه اتمی و کشتار جمعی می‌ترسد.
ترس ملایان از سازمان مجاهدین به‌خاطر معتقد‌بودن آنها به آزادی بیان و آزادی مطبوعات است.
درحال‌حاضر آنها بیش از هرزمان دیگر از سازمان مجاهدین می‌ترسند. یک تونس احتمالی، یک مصر احتمالی، یک ایران احتمالی.
 این امر شگفت‌انگیز و خجالت‌آور و یک سردرگمی بسیار بزرگ بین‌المللی است که ایالات متحده و رژیم ایران درمورد نگه‌داشتن سازمان مجاهدین در لیست هم‌عقیده هستند. ما باید به‌ممنوعیت سازمان مجاهدین پایان دهیم.
به اپوزیسیون ایران، به دوستان و اعضای آن امکان دهیم که در مقابل رژیم بایستند و بتوانند یک ایران دموکراتیک برپا کنند.
ممنوعیت تروریستی را پایان دهید.