به گزارش «آینده» از قم 3اسفند آیت الله وحید خراسانی در این سخنرانی تاکید نمود که اساس دین بر حریت است: «فقیهی که به مُخّ فقاهت رسیده، میداند حبس در چه مواردی است و چقدر امر حبس شدید است و اساس دین بر حریت بشر است و حبس و زندانی کردن او و حرمان او از جامعه و از خانواده در چه حد از شدت است و موارد حبس در شریعت در چه مواردی و با چه دقتی مطرح شده است»
این انتقاد آیت الله وحید که صاحب پرجمعیت ترین کرسی تدریس در حوزره علمیه قم است تعریض مستقیم به خامنه ای در درجه اول به عنوان متولی شرعی قضا و در درجه دوم به دامادش صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه است.
آیت الله وحید خراسانی پیش ازاین با ریاست دامادش به قوه قضاییه بشدت مخالفت کرده و در تظلم خواهی مکرر خانواده زندانیان سیاسی او را فاقد صلاحیت برای این امر مهم دانسته است.
می توان گفت سخنان کارشناسانه این فقیه اصولی به معنای عدم مشروعیت دادگاههای رژیم ایران است .