9 استان کشور عراق، شاهد تظاهراتی بود که خواهان اصلاحات و برکناری دولت شدند

در عراق 9 استان این کشور شاهد تظاهراتی بود که خواهان اصلاحات و برکناری دولت در صورتی که به اصلاحات فوری پاسخ ندهد، شدند . یک روز بعد از میزبانی مجلس از نخست‌وزیر نوری المالکی در رابطه با سرکوب برخی از تظاهرات و روزنامه‌نگاران از طرف نیروهای امنیتی، امروز هزاران تظاهرکننده در میدان التحریر در مرکز بغداد تجمع کردند.

گزارشگر تلویزیون الجزیره  20 اسفند ، چنین میگوید: « ای مجلس عراق در منطقه سبز دولت را برکنار کن و آن را با دولتی مستقل عوض کن که احزاب در آن نقشی نداشته باشند و در این صورت این دولت موفق خواهد شد.» اینها فراخوان های تظاهر کنندگان در میدان التحریر است و این بلاشک فراخوانی جدید است . جدید از این نظر که درست فقط یک روز بعد از میزبانی مجلس عراق از نخست‌وزیر نوری المالکی می‌باشد و این‌که دیگر باقی ماندن وضعیت به این صورت، برای تظاهر کنندگان قابل‌قبول نیست. 20

روز از وعده 100روزه برای موفقیت گذشته اما هیچ تاثیری نداشته است. در صورتی که مالکی به‌زودی نتواند تغییری ایجاد کند ، نه فقط پارلمانترها بلکه معاون خود مالکی نیز خواهان استعفاء وی هستند . مردم مستمرا در میدان التحریر جمع می‌شوند و نزدیک به دو هفته است که تظاهرات ادامه داشته و متوقف نشده است و هر بار خواسته‌های جدیدی اضافه می‌شود. روزنامه‌نگاران برآورد می‌کنند افرادی که در آن‌چه که جمعه حق نامیده می‌شود شرکت کرده‌اند بیشترین تعداد شرکت‌کننده در میدان التحریر از شروع تظاهرات بوده اند . صحنه امروز تفاوتی با روزهای گذشته ندارد و به روشنی حاکی از این است که تظاهر کنندگان با باتوم مورد ضرب قرار گرفته و به گفته روزنامه‌نگاران آنان نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند و این در حالی است که از هرگونه پخش مستقیم تظاهرات نیز جلوگیری شده است، انگار نه انگار که نخست‌وزیر دیروز پنجشنبه در مجلس به‌خاطر سرکوب روزنامه‌نگاران و حمله به تظاهر کنندگان توسط نیروهای امنیتی ، عذرخواهی کرده است ! دیدبان آزادیهای مطبوعاتی گزارش داده که نیروهای امنیتی بیش از 150 بار در طی دو هفته به روزنامه‌نگاران فقط به‌دلیل تحت پوشش قرار دادن خبری تظاهرات، حمله کرده‌اند.

تظاهرات فقط شامل میدان التحریر نبود بلکه امروز 9 استان عراق شاهد راهپیمایی هایی بود که مردم در آنها خواهان برکناری افراد فاسد شدند. در استان بصره معترضین خواهان برکناری شورای محلی شدند و در فلوجه در کنار مسجد حضرت محمد تظاهر کنندگان خواهان اصلاحات و تغییر شدند کما این‌که تظاهرات در ناصریه و دیوانیه و نجف و بابل و رمادی و تکریت نیز برگزار شد که از آن جلوگیری به‌عمل آوردند. هم‌چنین متحصنین در سلیمانیه به تحصن خود که نزدیک به دو ماه است در میدان سرای این شهر شروع شده ادامه دادند. بدینگونه تظاهرات در عراق، علی رغم دشواری انجام آن، با هدف ترسیم مجدد توازنات نقشه سیاسی ، روند سیاسی را به سمت مسیر درست خود ب حرکت در می‌آورد »