رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ۱۹۹۷ ـ ۲۰۰۱
عصر بهخیر خانمها و آقایان،
بسیار خوشوقتم که امروز با شما در برلین و در کنار این افراد برجسته هستم. خانم پرزیدنت رجوی، بسیار خوشحالم که امروز در کنار شما در اینجا هستم و از شما بهخاطر سخنان الهامبخشتان سپاسگزارم.
همچنین بسیار خوشحالم که در کنار تعدادی از شهروندانی هستم که بهآینده سرزمین خود و امنیت و سلامت هممیهنانشان توجه و علاقه دارند و از وجود ظرفیت تغییر برانگیخته شدهاند.
تغییر هر رژیم یا دولتی بزرگترین چالش است. این تغییرات به یادآورنده سخنان جنگجوی بزرگ چین باستان «سون تسی» است که میگفت: «اگر شما هم خودتان و هم دشمنتان را بشناسید، هیچ واهمهیی از نتیجه هزار جنگ هم بهدل راه نخواهید داد. اگر خودتان را بشناسید ولی دشمن را نشناسید، بهموازات هر پیروزی با یک شکست مواجه خواهید شد. ولی اگر نهخودتان و نهدشمن را بشناسید، آنوقت نادان هستید و همه حرکات شما با شکست توأم خواهد شد».
خانمها و آقایان، فکر میکنم ما میدانیم دشمن کیست. دشمن مجاهدین نیست، دشمن رژیم حاکم بر ایران است.
من میدانم که بهیمن رویدادهای اخیری که در مصر و هماکنون در لیبی و چند کشور دیگر بهجریان افتاده، هیجان فوقالعادهیی در رابطه با ظرفیت تغییر وجود دارد. این هیجان بهخصوص در کشورهایی دیده میشود که مخالفان سیاسی در آنها بهزندان افتاده یا کشته میشوند، شیوهها و روشهای دموکراتیک در آنجا وجود ندارد. افراد شکنجه یا زندان میشوند و این قبیل اقدامات بهامری رایج تبدیل شده است. بهعبارت دیگر کشورهایی که ملتهای آنها تحت ستم قرار گرفتهاند.
ما هنوز بهطور قطع نمیدانیم که وقایع در لیبی بهکجا منتهی خواهد شد. فکر میکنم بسیار رقتانگیز است که وقتی به لیبی میرسد جامعه بینالمللی بدون اینکه اصلاً در مورد جنبش مقاومت لیبی اطلاعات مکفی داشته باشد از آن حمایت میکند اما وقتی بهسازمان مجاهدین خلق ایران میرسد که برنامه سیاسی مبتنی بر جدایی دین از دولت دارد که خانم رئیسجمهور الآن آن را برشمرد، از آن حمایت نمیکند. بهنظر من این یک طنز تلخ تاریخی است.
از دید من، مردم ایران نمیتوانند، چیزی بدتر از این رژیم را داشته باشند. همانطور که میدانید رژیم ایران یک رژیم بسیار سرکوبگر است که مبتنی بر استبداد مذهبی و شیوه حکومت مطلقگرا با ایدئولوژی افراطی و سلطهگراست.
رژیم فعلی ایران بزرگترین صادرکننده تروریسم در جهان است. این رژیم بهدنبال کسب قابلیت هستهیی است. در هر نبردی که ایالات متحده طی ربع قرن اخیر در آن دخالت داشته است و هرکجا که ما رفتهایم بهگروههای تروریستی برخوردهایم که از جانب رژیم حمایت میشدهاند. این گروهها برای آزادی آنجا نیامدهاند، بلکه تلاش میکنند تا خواست خود را بهزور بر منطقه اعمال کنند.
اما با حفظ نام سازمان مجاهدین در لیست آمریکا، ما میزان حمایت از سازمانیافتهترین نیروی مقاومت در داخل ایران را بهنفع رژیمی در منطقه تضعیف کردهایم که حامی تروریسم است، ضددنیای غرب و ضددموکراسی است.
سازمان مجاهدین بهطور بالقوه میتواند جنبش مقاومتی با توانمندی مالی خودش را هدایت کند که وابسته بهجامعه جهانی نیست. سازمان مجاهدین تنها گروه سازمانیافته است که دارای برنامه مبتنی بر جدایی دین از دولت میباشد و خواهان دولتی مبتنی بر جدایی دین از دولت در ایران است.
بهعقیده من ما باید از ایدهآلها و اهدافی که خانم رئیسجمهور برشمردند استقبال کنیم و باید همین امروز این کار را انجام دهیم.
حال بهموضوع کمپ اشرف میپردازم. خطاب بهسخنرانان این جلسه میگویم که ما حفاظتی را که اصول بینالمللی تضمین میکنند بهساکنان کمپ اشرف بدهکاریم. آمریکا تعهد حفاظت بهآنان را داد و ما حالا شاهد آن هستیم که دولت عراق تعداد بلندگوهایی را که الفاظ رکیک علیه زنان پخش میکنند به 240بلندگو افزایش داده است. امیدوارم که امروز نخستوزیر عراق توجه داشته باشد که ما میدانیم که او اجازه این کار را داده است. نباید اجازه داد این اقدامات ادامه پیدا کنند. ما شرایط بهتر از این را بهساکنان اشرف بدهکاریم.
اصلاح رژیم فعلی ایران کافی نیست. این رژیم فقط باید تغییر کند و جایگزین شود.
اینکار باید بهدست جنبش مقاومتی صورت گیرد که توسط مجاهدین رهبری میشود. جنبشی که برنامه آن شامل حقوقبشر و دموکراسی میباشد. ما در آمریکا باید بهمتحدین اروپایی خود و دوستان خوبمان در انگلستان ملحق شویم و همین امروز نام مجاهدین را از لیست حذف کنیم. بهنظر من حس ملیگرایی در ایران بسیار قویتر و متمرکزتر از کشورهای دیگر منطقه است. مردم ایران خواهان شرکت در دولت خود هستند. سرکوب و تبعیض علیه زنان توسط این رژیم، رقتانگیز است. زنان ایران خواهان برابری، احترام و حق شراکت در کلیه زمینههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی میباشند. آنها خواهان زندگی خلاق وسازنده و توأم با کرامت هستند که متأسفانه رژیم اینگونه زندگی را از آنان دریغ کرده است. استبداد مذهبی حاکم، زنان را از حیث قابلیتهای ذهنی و فیزیکی در مقامی پایینتر از مردان میشمارد و ناقض حقوق و پایمالکننده توقعات زنان است. خوشبختانه زنان و جوانان ایرانی همواره شجاعت فیزیکی و اخلاقی زیادی را از خود بروز داده و نشان دادهاند که حاضرند ریسکهای بزرگی را در جستجوی آزادی متحمل شوند. از جمله ریسک زندان یا حتی مرگ.
حذف نام سازمان مجاهدین از لیست و فراهمکردن زمینهیی برای آنان جهت ادامه فشار بهرژیم حاکم بر ایران، مضاف بر قدرت و شجاعت مردم آزادیخواه ایران و مخصوصاً زنان و جوانان، بهترین راهحل را ارائه میدهد تا ایران از دولتی برخوردار شود که نسبت به مطالبات مردم خود پاسخگو باشد و بههمه شهروندان کشور فرصت میدهد تا بهحقوقبشر بنیادین که دنیای آزاد از آنها برخوردار است، دست یابند.
بهنظر من ما در آمریکا وزیر امور خارجه عالی یعنی خانم هیلاری کلینتون را داریم. اما بهزیردستان او که توصیهها را پیش روی او میگذارند میگویم که باید نام مجاهدین را از لیست تروریستی حذف کنند. سؤال من این است که منتظر چه چیزی هستید؟ این توصیه را روی میز وزیر بگذارید.
من میدانم که همه ما در اینجا برای پیروزی دموکراسی در سراسر خاورمیانه دعا میکنیم، بهصورتیکه صلح و ثبات حفظ شود. امید ما این است که سازمان مجاهدین از لیست آمریکا حذف شود تا بتواند کارزار تغییر در ایران را بهنفع مردم ایران و جامعه بینالمللی پیش ببرد. از شما بسیار متشکرم.