شعار مخالفان حکومت بشار اسد، متحد عرب رژیم ایران ، مبنی بر «نه حزبالله، نه ایران» که در مخالفت با سیاستهای رژیم ایران و حزبالله لبنان سر داده شده است یادآور شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» است که در جریان تظاهرات روز قدس ایران در سال ۱۳۸۸ از سوی معترضان در ایران سر داده شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس3فروردین، یک شاهد عینی گفته است: «ماموران امنیتی و نظامی در حالی به جمعیت شلیک کردند که همه در مسجد پناه گرفته بودند.»
این در حالی است که تلویزیون دولتی سوریه در گزارشی اعلام کرد که «چهار تن در پی حمله اوباش به یک آمبولانس» در درعا کشته شدهاند.
گزارش تلویزیون دولتی سوریه همچنین تصاویری را نمایش داده است از اسلحهها و نارنجکها و دستههای پول که «از مسجد کشف شده» است.
برای دیدن فیلم اینجا را کلیک کنید
خبرگزاری رویترز هم همین آمار از کشتهها در سوریه را منتشر کرده، ولی افزوده است که امکان تایید قطعی این آمار وجود ندارد.
در حالی که شهر درعا شاهد سومین روز از اعتراضهای مردمی بوده، گزارش شده است که حضور نیروهای امنیتی در این شهر سنگینتر شده است.
شهر درعا در جنوب سوریه در چند روز اخیر شاهد جدیترین تظاهرات مردمی علیه حکومت اسد در چند سال اخیر بوده است.
خبرگزاری رویترز میگوید روزهای شنبه و یکشنبه این هفته و در جریان اعتراضات مردمی هفت تن از معترضان در این شهر کشته شدهاند. با این حال اعتراضها متوقف نشده و دامنه آن به «نوا» هم رسیده که روز سهشنبه شاهد حضور صدها تن از معترضان در خیابانها بود.
یک ویدئو که توسط یکی از معترضان در سوریه گرفته و در فیسبوک منتشر شده نشان میدهد که خیابانهای نزدیک به «مسجد العمری» که محل پناه گرفتن معترضان بوده، خالی است و صدای تیراندازی از دور به گوش میرسد. در ویدئویی دیگر، معترضان خطاب به نیروهای نظامی میگویند: «مگر کسی برادر خودش را میکشد؟»
آسوشیتدپرس میگوید صحت ویدئوهای دریافتی را نمیتواند تایید کند. در همین حال گزارش تلویزیون دولتی سوریه هرگونه حمله به مسجد را تکذیب کرده و میگوید هیچ گونه حملهای صورت نگرفته است.
سوریه که کشوری با اکثریت سنی و اقلیت علوی است در روزهای گذشته شاهد موج اعتراضی بود که شماری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا را فرا گرفته است. شهر درعا که سه روز است در آن تظاهرات ادامه دارد، مرکز سنیهای افراطی است.
پنج سال پیش، در سال ۲۰۰۶، ماموران امنیتی سوریه در جریان سرکوب اعتراضهایی سهروزه در استان درعا ۱۶ تن را دستگیر کرده و گفتند که اعضای اخوانالمسلمین بودهاند. فعالیت این گروه از سوی نظام حاکم در سوریه ممنوع اعلام شده است.
تظاهرات روزهای گذشته از زمانی شروع شد که نیروهای امنیتی سوریه یک گروه از دانشجویان را که اقدام به شعارنویسی روی دیوارها کرده بودند، دستگیر کردند.
معترضان خواهان آزادی زندانیان سیاسی و برقراری آزادی سیاسی در سوریه هستند.
عبدالکریم الریحاوی، رئیس حقوق بشر اتحادیه عرب، روز چهارشنبه گفت که شماری از فعالان سرشناس و شاخص در میان دستگیرشدگان روزهای گذشته در سوریه هستند. از جمله لائوی حسین، نویسنده معروف سوری، که بیانیهای منتشر کرده و در آن ضمن ابراز همدردی با تظاهرکنندگان خواستار آزادی زندانیان سیاسی و آزادی تجمعات شده است.
سایت رادیو فردا 3 فروردین