نخست وزیر ژاپن: بحران اتمی بسیار خطرناک است


 اتم  نه! اتم  نه! اتم  نه! اتم  نه! اتم  نه! اتم  نه! اتم  نه!  اتم  نه!                                                                                        Atom , No !    
    
 

 
ما ایران اتمی نمی خواهیم. ما ایران اتمی نمی خواهیم. ما ایران اتمی نمی خواهیم.
«اتم نه!» بولتن اطلاع رسانی اخبار فاجعه فوکوشیما و خطرات پروژه اتمی ولایت فقیه برای ایرانیان است.    (شماره 2 )

تهیه و انتشار: کمیسیون محیط زیست شورای ملی مقاومت ایران

 


نخست وزیر ژاپن: بحران اتمی بسیار خطرناک است          
سایت صدای آمریکا 27/12/89: «نائوتو کان نخست وزیر ژاپن بحران اتمی در نیروگاه فوکوشیما را «بسیار خطرناک» توصیف کرده است. مقام های دولتی روز جمعه، شاخص ۷- مرحله ای بین المللی معرف درجه خطر در وقایع اتمی را درمورد این نیروگاه از مرحله ۴ به مرحله ۵ افزایش دادند.
آتش نشانان با لوله های فشار قوی روی ساختمان های محل رآکتورهای آسیب دیده آب می ریزند. آنها نمی توانند بیش از چند دقیقه در داخل ساختمان ها بمانند زیرا سطح تشعشع بسیار بالاست. ...
یوکیا آمانو، مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید ژاپن برای خنک کردن رآکتورهای به شدت داغ شده فرصت چندانی ندارد. آقای آمانو روز جمعه برای ملاقات با مقام های ژاپنی و کسب اطلاعاتی که بتواند روشن کند این آژانس چه کمک هایی می تواند ارائه دهد وارد توکیو شد».

  سایت یورونیوز – 29 اسفند 1389
احتمال تاثیر وقایع ژاپن بر انتخابات ایالتی در آلمان

در نظرسنجی برای انتخابات ایالتی هفته آتی در آلمان، سبزها سوار بر موج ضد انرژی هسته ای ایجاد شده پس از حوادث ژاپن، جهش قابل توجهی داشته اند. به این ترتیب آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، بیش از پیش در خطر از دست دادن دژهای ایالتی اش قرار گرفته. حزب مرکل با حزب سوسیال دموکرات برای عقب راندن کمونیست های سابق هم پیمان است.
کمونیست هایی که در شرق آلمان و در مناطق فقیرتر کماکان از طرفداران زیادی برخوردارند. به گواه همین نظرسنجی 30 تا 40 درصد در ایالت شرقی زاکسن-آنهالت به آنها نظر مثبت دارند.
از طرفی شایعاتی مبنی بر ائتلاف سوسیال دموکرات ها و کمونیست های سابق یه گوش می رسد. ائتلاف سرخ – سرخ برای شکست اتحادیه دموکرات مسیحی، یعنی حزب مرکل.
کارشناسان نتایج این نظرسنجی را بیش از حد تحت تاثیر وقایع اخیر ژاپن می دانند.
دو سوم از شرکت کنندگان در این نظر سنجی بر این باورند که تصمیم اخیر مرکل مبنی بر تعطیلی هفت نیروگاه هسته ای آلمان، حربه ای انتخاباتی است.
همه شواهد و قراین تایید می کنند که آزمونی جدی پیش روی صدر اعظم مرکل است.

سایت یورونیوز – 29 اسفند 1389
مشاهده مواد غذایی آلوده به تششعات هسته ای در تایوان

نیروگاه اتمی فوکوشیما دیگر فعالیت نخواهد کرد. پس از زنجیره حوادث فنی این نیروگاه که ژاپن را تا مرز یک فاجعه هسته ای پیش برده، دولت از تعطیلی دایمی آن خبر داده است.

انفجار، آتش سوزی و استفاده از آب دریا برای پایین آوردن دما، چهار رآکتور از شش رآکتور فوکوشیما را نابود کرده است. نگرانی از انتشار تششعات رادیواکتیو که در نمونه هایی از مواد غذایی نیز یافت شده، بالا گرفته است.

پس از مشاهده این تششعات در شیر و اسفناج، دولت ژاپن روز شنبه عرضه تمامی اقلام غذایی تولید مناطق اطراف نیروگاه را ممنوع اعلام کرد.

دولت ژاپن تا شعاع سی کیلومتری در شکار رادیواکتیو است. اما تششعات هسته ای در تایوان هم دیده شده که نگرانی را از گستردگی بیش از انتظار این فاجعه افزایش می دهد.

شهروندانی که به دولت بی اعتماد شده اند، از بیم آلودگی از منطقه گریخته اند.

تششعات یافت شده در تایوان در باقلاهای صادر شده از ژاپن دیده شده است. هرچند خود تششعات تا تایوان نرفته اند، ولی پس از این واقعه، مهار فاجعه درایت بیشتری را از مقامات مسئول ژاپن طلب می کند.


فراخوان به مخالفت فعال با سیاست اتمی جمهوری اسلامی
یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۰ مارس ۲۰۱۱
فوکوشیما، هشداری را که از چرنوبیل برخاست، تکمیل کرد. در چرنوبیل اعتماد به امکان کنترل غول رادیواکتیو توسط تکنیک و تکنیسین از دست رفت. در فوکوشیما افزون بر اینها، اعتماد به پیش‌بینی‌ها درباره‌ی زلزله و دیگر عواملی که از نیروگاه اتمی بمب ساعتی می‌سازند، زایل شد.
در همه جا وجدان‌های آگاه و مسیٔول خواهان بازنگری جدی در پروژه‌های اتمی شده‌اند. جمهوری اسلامی در مقابل، چنان رفتار می‌کند که انگار خبرهایی که از فاجعه فوکوشیما می‌آید، به ما مربوط نیست و بوشهر و دیگر مراکز اتمی ایران، از هر نظر امن هستند. ادعا کرده‌اند که زلزله بوشهر را تهدید نمی‌کند. این در حالی است که زلزله و تسونامی اخیر در ژاپن ثابت کرد که محاسبات خوش‌بینانه‌ای که مبنای گزینش منطقه‌ای برای برپا کردن نیروگاه اتمی بوده‌اند، قابل اعتماد نیستند. نیروگاه بوشهر، اتفاقا در جایی است که به دلیل نزدیکی‌اش به چند گسل فعال شناخته‌شده در معرض خطر جدی زلزله قرار دارد. اگر محاسبات واقع‌بینانه مبنای تمهیدات ایمنی در نیروگاهی مثل بوشهر قرار گیرد، هزینه‌ی نوسازی آن چنان بالا می‌رود که توجیه آن دیگر با هیچ گونه عوامفریبی ممکن نیست.
رویدادهای ناگوار اخیر ژاپن و بحث‌هایی که در سطح جهانی درباره‌ خطرهای تکنولوژی اتمی درگرفته، انگیزه‌ تازه‌ای است برای نقد سیاست اتمی حکومت اسلامی در ایران و برملا کردن بنیاد غیردمکراتیک وخطرناک آن.
حکومت اسلامی از سالهای آغاز برپایی خود، به پروژه‌های اتمی رو آورده است، پروژه‌هایی غیرشفاف، به لحاظ اقتصادی توجیه‌ناپذیر و تنش‌زا در سطح منطقه و جهان. این سیاست اتمی نه تنها انتخاب مردم ما نیست، بلکه با بلعیدن هزینه‌ای عظیم در مقابل نیاز های اساسی مردم قرار داشته و افزون بر این، به سبب بحران‌زایی درعرصه بین المللی در تضاد با منافع کشور است.
سیاست اتمی حکومت اسلامی از نظر اقتصادی غیر قابل توجیه است، زیرا ایران دارای منابع نفتی و گازی بسیار غنی است و افزون بر این ما در دورانی زندگی میکنیم که تکنولوژی پیشتاز و مطمیٔن، استفاده از انرژی های پاک مانند آفتاب وباد است. رو آوردن به فناوری پاک، بهترین راه وبی‌خطرترین شیوه برای توسعه اقتصادی پایدار است، امری که در خدمت حفظ محیط زیست و نیاز نسلهای آینده است.
در همین روز‌های گذشته "آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" یک بار دیگر اعلام کرد که نمی‌تواند غیرنظامی بودن پروژه‌های اتمی جمهوری اسلامی را تضمین کند. ناشفاف بودن این پروژه‌ها، توجیه‌ناپذیر بودن آنها به لحاظ اقتصادی و مدارکی که در اختیار آژانس قرار گرفته، این ادعای رژیم را که فقط در پی استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی است، با شک جدی مواجه کرده است.
رژیم به جای این که به سیاست شفاف‌سازی رو آورد، بیشتر پرده‌پوشی و ماجراجویی می‌کند و با این کار زیان‌های اقتصادی و سیاسی عظیمی را به کشور تحمیل می‌کند. این سیاست بر نقش نظامیان در اقتصاد و سیاست ایران می‌افزاید و سود سرشاری را نصیب بخشی از بازار می‌کند که کانا‌ل‌های وارداتی خاص را در اختیار دارند. سیاست اتمی جمهوری اسلامی باعث تشدید اختناق و گسترش بی‌عدالتی می‌شود. این سیاست به مسابقه تسلیحاتی در منطقه دامن زده است، چیزی که علیه منافع مردم منطقه و همزیستی صلح‌آمیز است.
جمهوری اسلامی با سیاست خانمان‌برانداز اتمی خود استعداد متخصصان وپژهشگران را به کج‌راه کشانده ومانع از به کارگیری این نیروها در زمینه‌های مثبت علمی وتکنولوژیکی می‌گردد. توجیه سیاست‌های اتمی توسط رژیم باعث عوامفریبی‌هایی شده که یک سویه ٔ اصلی آن مقابله با گسترش آگاهی زمانه ٔ‌ ما برای حفظ محیط زیست است، آگاهی‌ای که تلقی انتقادآمیزی از تکنولوژی اتمی دارد.
احمدی نژاد، رئیس جمهور نظام، در مصاحبه اخیر خود با تلویزیون اسپانیا مدعی شد که ایمنی نیروگاه بوشهر مطابق استاندارد های بین المللی بوده ودر مورد آن جای هیچ گونه نگرانی نیست. او در همین مصاحبه همچنین مدعی شد که در ایران اختناق و سرکوب وجود ندارد. این هر دو ادعا از یک جنس هستند: هر دو دروغ‌اند.
ما امضاکنندگان این بیانیه، همه‌ شهروندان آگاه ایران را فرامی‌خوانیم به مقابله جدی‌تری با سیاست‌های اتمی جمهوری اسلامی برخیزند و از کوتاهی نیروهای اپوزیسیون در این عرصه انتقاد کنند. کیش اورانیوم در جمهوری اسلامی رکنی از کیش ولایت فقیه است. "حق مسلم"، شعاری است در جهت تحمیق در رژیمی که در قاموس آن "حق" کلمه ممنوعه‌ است و پاسخ حق‌خواهی، زندان و شکنجه و اعدام است.
هیچ حقی برتر از حق آزادی نیست. اگر این ایده درست پنداشته شود که باید از تکنولوژی اتمی بهره‌ گیریم، تصمیم درباره آن باید در محیطی آزاد گرفته شود؛ رسانه‌ها باید آزاد باشند که درباره کاستی‌ها و دل نگرانی‌ها بنویسند و متخصصان مستقل باید امکان آن را داشته باشند که مراکز اتمی را کنترل کنند و درباره ریسک‌های وجود آنها به مردم گزارش دهند. متخصصان رژیم قابل اعتماد نیستند. سطح آگاهی رئیس جمهور اسلامی را با گفته مشهور او درباره تولید انرژی اتمی در آشپزخانه می‌توان سنجید. بقیه هم از همین قماش‌اند. تخصص واقعی آنان دسیسه‌چینی، بازجویی، شکنجه‌گری و چپاول ثروت‌های کشور است.
رژیم در بوق و کرنا می‌دمد که: "انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست!" مضمون واقعی این شعار دفاع از استقلال نیست، مضمون آن تخصیص حق بازی با سرنوشت کشور، اقتصاد آن، محیط زیست و منابع انسانی آن به رژیم است. ما در برابر این شعار حق برخورداری از آزادی را می‌گذاریم. این حق که برقرار باشد، می‌توان از استقلال واقعی برخوردار بود، به همزیستی مسالمت‌آمیز با همه کشورها رو آورد، و در استفاده از هر گونه تکنولوژی، به صورتی شفاف و کنترل‌پذیر منافع مردم، امنیت آنان و الزام‌های حفظ محیط زیست را در نظر گرفت.
از همگان می‌خواهیم از این "فراخوان به مخالفت فعال با سیاست‌های اتمی جمهوری اسلامی" پشتیبانی کنند.
۲۷ اسفند ۱۳۸۹ / ۱۸ مارس ۲۰۱۱
(شمار رو به افزایش امضاء کنندگان)

تجدید نظر در همکاری اتمی با رژیم ولایت فقیه
سایت رادیو فردا 2/1/90: «ایو مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی، با اشاره به بروز بحران اتمی در ژاپن اعلام کرد که در تصمیم خود برای ساخت نیروگاه اتمی با کمک ایران تجدیدنظر می‌کند.
آقای مورالس روز دوشنبه با اعلام این خبر گفت: «ما توافق هایی انجام داده بودیم تا انرژی هسته‌ای را به خدمت بگیریم، اما آن‌چه که در نیروگاه فوکوشیمای ژاپن روی داد، ما را به فکر وا می‌دارد».


نخست‌وزیر ژاپن: وضعیت نیروگاه فوکوشیما بسیار وخیم است
سایت رادیو فردا – 5 فروردین 1389
در حالی که متخصصان ژاپنی به شدت در تلاشند از بدتر شدن اوضاع در نیروگاه اتمی فوکوشیما جلوگیری کنند، بر میزان تشعشعات رادیواکتیو در این کشور افزوده شده و نخست‌وزیر ژاپن نیز از اعلام کرد اوضاع این نیروگاه اتمی بسیار وخیم است.
نگرانی‌ها از افزایش تشعشعات رادیواکتیو هنگامی بیشتر شد که سه نفر از کارکنان نیروگاه فوکوشیما، بر اثر شدت تشعشعاتی که بر آنها تابیده شده بود، دچار سوختگی شده و به بیمارستان منتقل شدند؛ تششعات رادیواکتیو که به این سه متخصص ژاپنی تابیده شده، ۱۰ هزار برابر میزان عادی گزارش شده است.
پس از تشخیص این اندازه مواد رادیواکتیو، برخی از گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که ممکن است در بدنه رآکتور شماره سه ترک ایجاد شده باشد.
راکتور شماره سه نیروگاه فوکوشیما از میان شش رآکتور این نیروگاه، تنها رآکتوری است که در  آن از سوخت اتمی پلوتونیوم  استفاده می‌شود و پرتوهای آن از دیگر رآکتورها خطرناک‌تر است.
دولت ژاپن می‌گوید در تلاش است، علت افزایش ناگهانی تشعشعات رادیواکتیو را مشخص کند.
بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از آغاز بحران اتمی ژاپن، در مجموع ۱۷ تن از کارکنان نیروگاه فوکوشیما در معرض میزان بالای پرتوهای رادیواکتیو قرار گرفته‌اند که در سه نفر از آنها به همرا سوختگی بوده است.
برپایه گزارش‌های منتشر شده، شرایط دو راکتور نیروگاه فوکوشیما به نظر مناسب است اما چهار راکتور همچنان وضعیت ناپایداری دارند و گهگاه از آنها دود و بخار متصاعد می‌شود.
کارکنان نیروگاه فوکوشیما تلاش کرده‌اند با آب دریا، رآکتورها را خنک نگه دارند؛ اما آب شور افزون بر اینکه خاصیت خورندگی دارد، نمک باقی مانده از آن جلوی آبی را که باید میله‌های سوخت را خنک کند، می‌گیرد.
شرکت برق توکیو می‌گوید در رآکتورهای شمار یک و سه، هم‌اکنون برای خنک کردن از آب شیرین استفاده می‌شود و انتظار می‌رود به زودی در راکتور شمار دو نیز از آب شیرین استفاده شود.
ایالات متحده برای خنک کردن راکتورهای نیروگاه فوکوشیما پیشنهاد ارسال دو میلیون لیتر آب شیرین به ژاپن داده است.
 ارزیابی بدبینانه نخست‌وزیر ژاپن
نائوتو کان، نخست‌وزیر ژاپن روز جمعه در یک کنفرانس خبری ارزیابی بدبینانه‌ای ارائه داد و گفت: «وضعیت نیروگاه فوکوشیما دای-ایچی همچنان بسیار وخیم و جدی است. باید  هشیار و گوش ‌به زنگ بمانیم.»
نخست‌وزیر ژاپن افزود: «ما در وضعیتی نیستیم که خوش‌بین باشیم.»
از سوی دیگر دولت ژاپن اعلام کرد ۱۳۰ هزار نفری که در محدوده‌های دورتری از این نیروگاه ساکن هستند، باید ترک محل سکونت خود را در نظر داشته‌ باشند.
مقام‌های ژاپنی پیش از این ۷۰ هزار نفر را تا شعاع ۲۰ کیلومتری نیروگاه تخلیه کرده‌اند.
 آلودگی مسافران، آب دریا و مواد غذایی
در همین حال مقام‌های چینی نیز گفته‌اند که در بدن دو مسافر ژاپنی که به این کشور سفر کرده‌اند میزان بسیار بالای رادیواکتیو تشخیص داده شده است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید دانشمندان ژاپنی میزان قابل‌ توجهی رادیو ایزوتوپ‌های ید- ۱۳۱ و سزیوم - ۱۳۷ از نمونه‌های آب دریا در ۳۰ کیلومتری ساحل ژاپن یافته‌اند.
۱۱ نوع سبزیجات، آب آشامیدنی خانگی و شیر در چندین منطقه از ژاپن و از جمله توکیو، به گفته مسئولان به مواد رادیواکتیو آلوده شده است.
پلیس ژاپن اعلام کرده است که قربانیان زمین‌لرزه و سونامی که جسدهای آنها یافت شده، از مرز ۱۰ هزار گذشته‌ است.
با این حال هنوز ۱۷ هزار ۴۰۰ نفر مفقود هستند و انتظار می‌رود با پیشرفت عملیات پاکسازی مناطق آسیب‌دیده اجساد بیشتری یافت شود.


واکنش مهمانپرست به اظهارات مقامات آمریکایی و آمانو در مورد حقوق بشر و هسته‌ای
تلویزیون شبکه خبر(رژیم) 10/12/89:
گوینده: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور بار دیگر بر صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌یی ایران تأکید نمود و ادعای رئیس آژانس بین‌المللی اتمی را مبنی بر حرکت فعالیت هسته‌ای ایران در مسیر نظامی‌گری را کذب دانست.
مهمانپرست: این ادعاها هیچ‌گونه مستندی نداره، در چارچوب توافقی که قبلاً با آژانس داشتیم برای رفع اتهاماتی که در قالب مدالیته بین ایران و آژانس صورت گرفت همه ابهامات برطرف شد و بعد از اون این بحثها به‌عنوان یک موضوع انحرافی مطرح شد. هیچ وقت هم اصل این اسناد به طرف ایرانی ارائه نشد. بحثهایی که به‌صورت پراکنده صورت می‌گیره و تلاش می‌کنند بدون مستند و مدارک قانونی فعالیتهای صلح‌آمیز کشور ما را به شکلی ارتباط با فعالیتهای تسلیحاتی بدند اینها تنها در یک چارچوب سیاسی و فضاسازی تعریف میشه. . . ».

 

فاجعه فوکوشیما – عکسها

  

 

 

 

 

شکافی در دیواره رآکتور 2  , آب شدیداً آلوده اتمی به اقیانوس می ریزد.

 

 

 

 


 

در ژاپن سبزیجات و دیگر مواد آلوده به تشعشات اتمی کشف می شوند. در توکیو اعلام می شود آب لوله کشی و شیر و 11 نوع سبزی می توانند به مواد رادیو آکتیو آلوده باشند. در منطقه فوکوشیما آب, خاک و هوا آلوده اند.

 
 

عکسهای جدید ابعاد متلاشی شدن نیروگاههای فوکوشیما را نشان می دهد


ژاپن: دیدار نخست وزیر ژاپن از منطقه فوکوشیما                            
سایت رادیو فرانسه 13/1/90: «سه هفته پس از بروز زلزله و سونامی، آمار رسمی تلفات این فاجعه ٢٨٠٠٠ کشته و مفقود الاثر اعلام شده است“. نائوتو کان“، نخست وزیر ژاپن، امروز برای نخستین بار از منطقه زلزله و سونامی‌زده شمال شرق این کشور و نیروگاه هسته‌ای ”فوکو شیما“ که آژآنس بین‌المللی انرژی اتمی وضعیت آن را ”بسیار وخیم“ توصیف کرده است دیدن کرد .

   

 

اتم نه! اتم نه ! اتم نه! اتم نه ! اتم نه! اتم نه ! اتم نه! اتم نه ! اتم نه! اتم نه ! اتم نه!
ما ایران اتمی نمی خواهیم, ایران اتمی نمی خواهیم , ایران اتمی نمی خواهیم