گیتس برای دیدار با نیروهای آمریکایی و ملاقات با مقامهای عراقی وارد بغداد شد

سایت وزارت دفاع آمریکا 17 فروردین - بغداد - وزیر دفاع رابرت گیتس امروز عصر وارد بغداد شد تا از نیروهای نظامی آمریکا دیدار کرده و با مقامات عراقی دیدار نماید.
وزیر دفاع از عربستان وارد عراق شد، او امروز در عربستان با ملک عبدالله دیدار کرد.

گیتس قرار است با نخست‌وزیر عراق نوری مالکی، رئیس‌جمهور جلال طالبانی و مسعود بارزانی رئیس دولت منطقه کردستان در شمال عراق دیدار نماید.
یک مقام بلندپایه وزارت دفاع آمریکا که همراه با رابرت گیتس سفر می‌کرد به خبرنگاران گفت درحالی‌که ایالات متحده آمریکا نیروهای خود را خارج می‌نماید، وزیر دفاع آمریکا در ملاقات با مقامات عراقی در نظر دارد تا در مورد اهمیت تکمیل تشکیل دولت عراق، خصوصا در رابطه با وزارتخانه‌های امنیتی گفتگو نماید.
این مقام گفت وزیر دفاع آمریکا هم‌چنین در مورد ضرورت اجرای توافقات مشارکت (مصالحه) که بخشی از پروسه اولیه تشکیل دولت در پاییز بوده گفتگو خواهد نمود.
این مقام افزود، گیتس هم‌چنین روی تعهد آمریکا نسبت به شراکت طولانی‌مدت با عراق تصریح خواهد نمود و در رابطه با منافع دو جانبه، روابطی که بعد از خروج برنامه‌ریزی شده نیروهای آمریکایی در آخر سال ادامه خواهد داشت تأکید خواهد نمود
این مقام گفت، روابط بعد از سال 2011 احتمالاً بر پایه سه عامل بنا خواهد شد: وضعیت نیروهای امنیتی عراق، چالشهایی که عراق به‌لحاظ ثبات با آن مواجه خواهد بود و توانایی آمریکا برای برقرار رابطه با عراق در طیف گسترده‌یی از فعالیت ها.
این مقام گفت، نیروهای امنیتی عراق در رابطه با امنیت داخلی، کار خوبی را ا نجام می‌دهند.
او گفت: ”به‌خاطر بیاورید که ما 100هزار نیرو را کاهش داده‌ایم و مسئولیت امنیت تمام کشور را در دو سال گذشته به نیروهای عراقی تحویل داده‌ایم ”. او افزود: ”و حوادث امنیتی در اینطرف و آنطرف دیده می‌شوند، ولی اساساً آنها در پایین‌ترین سطحی که ما در تمام طول جنگ شاهد آن بودیم، ثابت ماندند“.
او افزود، چالش بزرگتری که نیروهای امنیتی عراق با آن مواجه هستند موضوع دفاع خارجی است، مانند حفاظت از حریم هوایی عراق، زیرا نیروهای عراق در رابطه با چنین قابلیت و توانمندی متعارفی آموزش و مجهز نشده‌اند.
او گفت: ”این چیزی خواهد بود که آنها باید برای حرکت در جهت (دست‌یابی به) آن به تلاشهای خود ادامه دهند ”.
این مقام گفت، گروههای افراطی به ایجاد چالش در عراق بعد از 2011 ادامه خواهند داد.
او افزود: ”فکر نمی‌کنم ما آن را به‌عنوان یک تهدید استراتژیکی برای ثبات کلی یا تهدیدی برای قابلیت دوام کشور عراق، ببینیم ” ، ”اما شما شاهد سازمانهایی شبیه القاعده و تعدادی گروههای افراطی دیگر در عراق خواهید بود که قادرند حملات نوبه‌یی را به نمایش بگذارند، به همان‌گونه‌یی که امروز انجام می‌دهند“.
توانایی آمریکا در برقراری رابطه با عراق طیف گسترده‌یی از فعالیت های دیپلوماتیک، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی، علمی و امنیتی بعد از 2011 متکی به تأمین بودجه مناسب برای وزارت‌خارجه خواهد بود، او یادآوری کرد که رابرت گیتس در استماع مقابل کنگره روی این نکته تأکید کرده است... ».