روز جمعه، دولت بریتانیا نیز نگرانی عمیق خود را بدین خاطر ابراز کرد. در بیانیهای که از سوی وزارت امور خارجه بریتانیا منتشر شد، آمده است که در وقایع اردوگاه اشرف، در شرایطی که هنوز "کاملاً روشن نیست"، حداقل هفده غیرنظامی کشته شدهاند. لندن از دولت عراق میخواهد که هرچه زودتر به عملیات خشونتآمیز در این اردوگاه پایان دهد.
در حالی که لندن از هفده کشته سخن میگوید، خبرگزاری فرانسه، به نقل از منابع نزدیک به بیمارستانها، تعداد قربانیان را حداقل سه نفر اعلام کرد، اما سازمان مجاهدین خلق اطمینان میدهد که ۳۱ نفر کشته، و ۳۰۰ نفر زخمی شدهاند.
در حال حاضر، دولت عراق اجازه نزدیک شدن خبرنگاران به اردوگاه اشرف را نمیدهد و در نتیجه، اطلاع یافتن از تعداد دقیق کشتهشدگان ممکن نیست.
سازمان گزارشگران بدون مرز، با اشاره به این وضعیت، "تحریم خبری و اطلاعاتی" را محکوم کرد. در بیانیه این سازمان که روز شنبه منتشر شد، آمده است: "این تحریم خبری غیرقابل قبول است. نیروهای امنیتی دسترسی به اردوگاه اشرف را ممنوع کردهاند تا اعمال خشونت علیه غیرنظامیان را پنهان کنند. آنان به هرکس که بخواهد از درگیریها عکس بگیرد، حمله میکنند".
سازمان گزارشگران بدون مرز میافزاید: "به گفته چندین رسانه، اردوگاه توسط زرهپوشها و کامیونهای ارتش محاصره شده، و خبرنگاران نتوانستهاند از ورودی اردوگاه دورتر بروند".
این سازمان یادآوری میکند که از روز ۲۸ ژوییه سال ۲۰۰۹، ورود خبرنگاران به اردوگاه ممنوع شده است.
در این حال، در تهران، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی، علیاکبر صالحی از هجوم ارتش عراق به اردوگاه اشرف ابراز رضایت کرد و این عمل را قابلتقدیر دانست.
صالحی در مقدمه گفت: "در قانون اساسی عراق آمده است که هیچ گروه تروریستی نمیتواند از خاک این کشور به عنوان پایگاهی علیه کشورهای همسایه استفاده کند"...
و سپس افزود: "اقدام اخیر دولت عراق در جهت پیاده کردن قانون اساسی و تصمیمات قوه قضاییه این کشور است که جای تقدیر دارد".
به نوشتة خبرگزاری فرانسه، حدود ۳۵۰۰ نفر از اعضاءسازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف ساکناند