ادامه اعتراض ١۵۰۰ تن از کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام

حدود ۱۵۰۰ کارگر مجتمع پتروشیمی  موسوم به ‌بندر امام (بندر شاهپور) روز یکشنبه ٢١ فروردین ماه، اعتراضات خود نسبت به اجرا نشدن مصوبه دولت مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم با کارگران را، که از روز شنبه آغاز شده بود، ادامه دادند.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا 22 فروردین، این کارگران روز شنبه ٢۰ فروردین ماه ٩۰ اقدام به برگزاری تجمع در مقابل ساختمان مرکزی مجتمع پتروشیمی‌بندر امام کرده و خواستار آن بودند که به نقش پیمانکاریهای واسطه‌ای پایان داده شود و مجتمع پتروشیمی با خود کارگران، قرارداد مستقیم امضا کند.
بر اساس این گزارش، تجمع مذکور ادامه تجمع اعتراضی این کارگران در روز ۲۸ اسفند سال گذشته بود که در جریان آن اعلام کرده بودند که در صورت برآورده نشدن خواسته‌شان، در روز ۲۰ فروردین دست به تجمع می‌زنند.
همزمان تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعلام کرده است که در پی تحقق نیافتن مصوبه دولت، کارگران پیمانکاری مجتمع پتروشیمی‌بندر امام در روزهای شنبه و یکشنبه دست به اعتصاب زده‌اند.
بر اساس این گزارش، کارگران از ساعتهای اولیه صبح روز یکشنبه با زدن کارت ساعت، در محل کار خود حاضر نشدند و در محوطه بزرگ جلوی دفتر مرکزی مجتمع پتروشیمی‌بندر امام تجمع کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن حمایت از ادامه اعتصاب و تجمع‌های کارگران مجتمع پتروشیمی‌بندر امام برای رسیدن به خواست‌شان، خواستار برچیده شدن کامل شرکتهای پیمانکاری و قراردادهای موقت در تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی و خدماتی ایران شد.
در این حال، تاکنون گزارش دیگری در مورد اعتراض صنفی کارگران مجتمع پتروشیمی‌بندر امام منتشر نشده است و مقامهای دولتی نیز در این باره واکنشی نشان نداده‌اند.
موضوع لغو واسطه‌های پیمانکاری و ایجاد قراردادهای مستقیم با کارفرمای اصلی در ماه‌های اخیر از جمله خواسته‌های کارگران برخی از واحدهای تولیدی در ایران بوده است.
در همین ارتباط، می‌توان به کارخانه‌های ذوب آهن اصفهان و ایران خودرو و هم‌چنین پتروشیمی تبریز اشاره کرد که تاکنون این درخواست در کارخانه ذوب آهن اصفهان اجرا شده است.
خبرگزاری حکومتی ایلنا گزارش داده است که در برخی از شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، اعتراضهای مشابهی از سوی کارگران صورت گرفته است و آنها خواستار انعقاد قرارداد مستقیم با خود شده‌اند.
طی ماههای اخیر، اعتصابها و اعتراضات کارگری در شهرهای مختلف کشور بوقوع پیوسته، که کارگران نسبت به عدم دریافت حقوق معوقه خود، عدم استخدام، اخراج، تصمیم به تعطیلی واحد تولیدی خود و هم‌چنین شرایط کاری خود، معترض بوده‌اند.