دولت نوروزی: ما در حقیقت با این تجمع میخواستیم اعتراضات و محکومیتمون از این تجاوز جنایتکارانه دولت عراق و نیروهای تحت امر مالکی، نیروهای مسلحش رو به گوش همه جهانیان و بهویژه به دولت آمریکا و سایر مقامات اتحادیه اروپا، انگلستان و سازمان ملل برسونیم که فقط موضعگیری علیه این اقدام جنایتکارانه کافی نیست. خیلی روشنه که نوری مالکی و نیروهای تحت امرش تعهداتی رو که چه به دولت آمریکا و چه در قبال حقوق بینالملل برای حفاظت از ساکنان کمپ اشرف داشتن رو کاملاً نفی کردند. خواسته اصلی ما اینه که ما الآن بیش از 300نفر از ساکنان این کمپ مجروح شدن که بیش از 180نفر از اونها مورد اصابت شلیک مستقیم گلوله قرار گرفتند و در حال حاضر با توجه به محاصرهیی که دور و بَر اشرف هست، به همین دلیل امکان دسترسی آزادانه به تجهیزات پزشکی و اتاقهای عمل جراحی نداریم. کما اینکه از دیشب تا به الآن دو نفر به تعداد شهدا اضافه شدن.
سؤال: خانم نوروزی چرا شما بجای اینکه در مقابل سفارت عراق تجمع کنید، با توجه به اینکه عراق یک حکومت مستقل داره که منتخب مردم اون کشوره، چرا تجمعتون رو در مقابل سفارت ایالات متحده آمریکا انجام دارین میدین؟
دولت نوروزی: به دو سه دلیل. اولاً که خیلی روشنه وضعیت اشرف، ناشی از جنگ عراق بوده که توسط نیروهای ائتلاف به رهبری نیروهای آمریکا انجام شده. کنوانسیون چهارم ژنو توسط نیروهای ائتلاف از جمله خود دولت انگلستان و مشخصاً به رهبری آمریکا در قبال تکتک نفرات اشرف بهرسمیت شناخته شد. یعنی اونها رو مشخصاً بعد از هفت بار اسکرین و مصاحبه از طریق ارگانهای مختلف دولت آمریکا، به تکتک ساکنان اشرف کارتهایی داده شد مبنی بر اینکه اونها اشخاص تحت حفاظت هستند و تا روشن شدن تعیینتکلیف نهاییشون کماکان تحت حفاظت دولت آمریکا و قوانین بینالملل با اونها برخورد میشه.
سؤال: ولی به هر حال شما میتونستید این تجمع رو مقابل دفتر سازمان ملل به گفته خودتون داشته باشید؟
دولت نوروزی: متأسفانه شما میدونید در حال حاضر سازمان ملل امکان نیروی نظامی برای حفاظت از خودش در داخل عراق نداره. ترددات اونها تماماً توسط نیروهای نظامی آمریکا تأمین میشه حفاظتش. این حرفهایی بوده که خیلی از مقامات یونامی، یعنی اون هیأت نمایندگی سازمان ملل در عراق رسماً به ساکنان اشرف گفته.
سؤال: همون طور که دیدید، بسیاری از گروهها، احزاب خارج از کشور و حتی دولت ایالات متحده آمریکا این حرکتی رو که صورت گرفته از سوی دولت عراق رو محکوم کردن. اما اون چیزی که مشخصه خیلیها پیشنهاد دادن یا گفتن برای اینکه این مسأله یک بار برای همیشه حل بشه، بهتر اینه که ساکنینی که الآن در اشرف ساکن هستن، زودتر وضعیتشون مشخص بشه و به دیگر کشورها فرستاده بشن. چرا این اقدام رو هیچوقت سازمان مجاهدین خلق ایران پیگیری نکرده که این مشکل برطرف بشه.
دولت نوروزی: همین الآن هم بهخصوص طی جند سالی که در اقصی نقاط جهان کارزارها و بسیجهای گسترده سیاسی و اطلاعاتی داشتیم، بارها و بارها و حقوقی، چه از طریق وکلای اشرف که همین الآن برای اینکه شما بدونید از سال 2009 حتی به یک تن از این وکلا و نمایندگان پارلمان، دولت عراق اجازه بازدید از کمپ اشرف رو نداده و رسماً اون کمپ رو مورد محاصره نیروهای نظامی خودش قرار داده. همین الآن بیش از 700نفر از اعضای ساکن کمپ اشرف پناهندگی کشورهای مختلف رو دارند. نه تنها پناهندگی، بلکه شهروندی کشورهای مختلف رو دارن. مشکل یک چیزه. اتحادیه اروپا و دولت آمریکا و هیچ کشوری در سطح منطقه حفاظت اونها رو تأمین نمیکنه. قبول نمیکنه. بنابراین چنین خواستهیی اصلاً واقعیت نداره.
مجری: صدای دولت نوروزی، سخنگوی شورای ملی مقاومت ایران در بریتانیا رو میشنیدیم در مصاحبه با همکارم محمد ضرغامی که درباره اعتراض گروهی از هواداران سازمان مجاهدین خلق در برابر سفارت ایالات متتحده آمریکا در لندن سخن میگفت