آقای کارنی: البته که ما میدانستیم سناتور مک کین به لیبی سفر خواهد کرد. دولت مانند همیشه از این هیأت کنگره حمایت کرد و در رابطه با آن درخواست، باید آن را بگذارم برای بعد - - در مورد اینکه رئیسجمهور آن را امروز تصویب میکند، این چیزی بود که شما گفتید؟ باید چک کنم. مطمئن نیستم.
سؤال: در لیبی، آیا او پیامی از جانب دولت دارد؟
آقای کارنی : خیر، تا جایی که من میدانم خیر.
سؤال: آیا آمریکا باید شورای ملی انتقالی در لیبی را بهرسمیت بشناسد؟
آقای کارنی : ما همواره گفتهایم که دائماًبا رهبران اپوزیسیون، از جمله این شورای ملی، برای ارائه مشورت به آنها و کمک به آنها در حالی که برای یک لیبی بعد از قذافی آماده میشوند، ملاقات کردهایم و به این کار ادامه خواهیم داد و الآن که کشور دارد به وضعیتی نزدیکتر میشود که شهروندان لیبی بتوانند رهبرانشان را انتخاب کنند و در مورد آینده سیاسیشان تصمیمگیری کنند، باید چنین کمک و مشورتی ارائه شود.
سؤال: شما به فراخوان سناتور مک کین در مورد اینکه آمریکا اپوزیسیون را بهعنوان رأس کشور شناسایی کند چه پاسخی میدهید؟
آقای کارنی: به عقیده ما این برعهده مردم است که تصمیم بگیرند چه کسی رأس کشورشان باشد، نه آمریکا. و موضع ما در رابطه با لیبی بهطور کلی - - هم بهلحاظ حمایت و التزام از طریق قطعنامه 1973 شورای امنیت سازمان ملل و هم به شیوههای غیرنظامی که ما بهطور یک جانبه و چندجانبه برای فشار آوردن روی قذافی بسیار قوی در آنها شرکت داشتهایم - - بسیار روشن بوده است.
به عقیده من مهم است به یاد داشته باشیم که منابع قذافی محدود هستند و تحریم تسلیحاتی و تحریمهایی که به اجرا گذاشته شدهاند، با گذر ایام، موثر بودن وی و رژیمش را سختتر و سختتر میکند.
سؤال: در مورد سوریه، آیا امروز چیزی برای گفتن در مورد سوریه دارید؟ خشونت بسیاری - -
آقای کارنی: همانطور که دائماً در تمام طول این دوره انجام دادیم، ما استفاده از خشونت را محکوم میکنیم و نسبت به گزارشهایی که از سوریه مشاهده کردیم بسیار نگران هستیم.
ما آن را از بسیار نزدیک تحت نظارت داریم؛ دولت سوریه را به متوقف کردن و دست کشیدن از بهکارگیری خشونت علیه معترضین مسالمتآمیز فرا میخوانیم؛ تمامی طرفین را به متوقف کردن و دست کشیدن از بهکارگیری خشونت فرا میخوانیم؛ و همچنین دولت سوریه را به پیروی از وعدههای خود و اتخاذ اقداماتی در راستای اصلاحات قاطعی که قول آن را داد فرا میخوانیم.
سؤال : گرچه آمریکا و سایر کشورها محکوم نمودن آن چه در سوریه رخ میدهد را ادامه میدهند، ولی وضعیت در آنجا تنها بدتر میشود. آیا در دولت گفتگوهایی در مورد اقدام بیشتری وجود دارد، زیرا وضعیت در آنجا دارد شبیه به وضعیت در لیبی در زمانی میشود که آمریکا اقدام کرد؟
آقای کارنی: من اطلاعات جدیدی در این مورد ندارد و تنها میگویم، هر کشوری متفاوت است و هر شرایطی متفاوت است. و شرایطی که در لیبی ظاهر شد، بهلحاظ حمله قریبالوقوع به شهری با جمعیت قابل توجهی که معمر قذافی قول داده بود هیچ رحمی نشان ندهد؛ اتفاق نظر متحد بینالمللی مبنی بر اینکه اقدام باید اتخاذ شود، که تنها غربی نبود و اتحادیه عرب و سایر حمایتها را هم در بر میگرفت؛ درخواست از جانب اپوزیسیون در آنجا برای آن نوع کمکی که از طریق قطعنامه 1937 شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد، به واقع بسیار منحصر بفرد بود…