اندرو کارد، رئیس دفتر کاخ سفید (2006-2001)، هاوارد دین، رئیس سابق حزب دموکرات، شهردار رودی جولیانی، تام ریج، وزیر امنیت داخلی (2005-2003)، فیلیپ زلیکو، مشاور ارشد وزارتخارجه (2007-2005)، مایکل شیهان، هماهنگکننده وزارت کشور در امور ضدتروریسم (2000-1998)، و سرهنگ دکتر گری مورش، در میان سخنرانان این سمپوزیوم بودند.
این برنامه توسط ابتکار حقوقبشر خاور نزدیک سازماندهی، و ریاست آن برعهده میشل ریس، مدیر طراحی سیاسی وزارتخارجه (2005-2003) بود.
فرماندار دین گفت، ”علاوه بر هزاران نیروی آمریکایی که جانشان را در عراق دادند، اکنون هزاران غیرنظامی بیگناه دارند جان خودشان را میدهند. زیرا، حقیقت این است که، نخستوزیر عراق، یک قتلعام کننده است ”. او در حالی که داشت به نوری مالکی اشاره میکرد افزود، ”عراقیان دارند از این حقیقت کهام ئی کی در لیست تروریستی است، برای توجیه قتلعام ساکنان اشرف استفاده میکنند ”.
اندور کارد اظهار داشت، ”اکنون زمان آن است کهام ئی کی، بهخاطر آنچه که بهطور واقعی هست، بهرسمیت شناخته شود، یعنی: جایی که تمرین آزادی انجام میشود، فرصتها، جامه عمل میپوشند، امید، تنها امید نیست و فراتر از آن است، جایی که بذرهای دمکراسی ریشه دواندهاند، و منتظرند تا در کشوری نشا شوند که بهطور نو میدانه ای، به این ریشهها برای رشد و نمو نیاز دارد... من امیدوارم که آمریکا بهپاخیزد و بگوید، ام ئی کی، نمونهای است که سایرین میتوانند در سراسر خاورمیانه، آن را الگو قرار دهند ”.
شهردار جولیانی در بخشی از اظهارات خود گفت، ”ما قطعاً میتوانیم ام ئی کی را از لیست خارج کرده و بعد، فراتر از آن برویم. ما نباید تنها به خارج کردن ام ئی کی از لیست، اکتفا کنیم. ما باید برای آنها کف بزنیم. ما باید از آنها تشکر کنیم. ما باید از آنها، بهخاطر کمکی که به ما کردهاند تا نسبت به برآورد اطلاعات ملی، که به ما میگفت آنها توسعه تسلیحات اتمی خود را متوقف کرده بودند، یک دید واقعی بهدست آوریم، تشکر کنیم.