کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، این اقدامات، شامل تحریم تسلیحاتی و ممنوعیت ویزا و انجماد دارایی، آنهایی که مسئول سرکوب اعتراضها فرض میشوند، ”به افزایش سرکوب خشونتبار مقامات سوریه پاسخ میدهد. “
او در بیانیهیی گفت، ”این به روشنی با اصول جهان شمول احترام به حقوقبشر و آزادیهای اساسی تناقض دارد. “
اشتون افزود، هدف از تحریمها رسیدن به یک تغییر فوری سیاست توسط رهبران سوریه، پایان دادن به خشونت و اجرا فوری ”اصلاحات سیاسی اصیل و جامع“ است.
”در صورت ناکامی در انجام آن، اتحادیه اروپا تعمیم اقدامات محدود کننده را با مدنظر قرار دادن وقایع، از جمله به بالاترین سطح رهبری مورد ملاحظه قرار خواهد داد. “
او گفت، اتحادیه اروپا از اسد مصرانه میخواهد که مسیر اصلاحات و گفتگوی جامع ملی را انتخاب کند و از کشتار بیشتر بپرهیزد و افزود، وزرای خارجه اتحادیه اروپا وضعیت در سوریه را در جلسه ایی در این ماه مورد بررسی قرار خواهند داد.
هشدار اشتون بهدنبال تصویب اقداماتی توسط اتحادیه اروپا در روز دوشنبهصورت گرفت که تحریمهای شخصی علیه 13 مقام سوری، که فرض میرود مسئول سرکوب وحشیانه توسط رژیم باشند را در بر میگیرد.
بیانیه اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت، ”شورای (اتحادیه اروپا) مقررات و تصمیمی را تصویب کرده که صادرات تسلیحات و تجهیزاتی به سوریه، که میتواند برای سرکوب داخلی بهکار گرفته شوند و نیز یک ممنوعیت ویزا و انجماد داراییها را مقرر میدارد. “
این بیانیه افزود، این ممنوعیت ویزا و انجماد دارایی، 13 مقام و همدست رژیم سوریه را هدف قرار میدهد که مسئول سرکوب خشونتبار علیه شهروندان در سوریه شناسایی شدهاند.
این بیانیه گفت که این اقدامات روز سهشنبه در روزنامه رسمی اتحادیه اروپا منتشر خواهند شد، به این معنا که زمان اجرا آنها همان روز خواهد بود.
اسامی مقامات هدف گیری شده بلافاصله در دسترس نبود، ولی یک دیپلومات اتحادیه اروپا که خواست شناسایی نشود به خبرگزاری فرانسه گفت، مقامات نظامی، اطلاعاتی و دولتی، همراه با 2تن از خویشاوندان اسد در این لیست قرار دارند.
انگلیس، فرانسه و آلمان طرفدار یک پیام فوری و روشن بودند در حالی که کشورهای کوچکتر - - خصوصاً قبرس، پرتقال و یونان - - نسبت به هدف قرار دادن اسد ساکت بودند.
استونیا، به نوبه خود نگران 7 تبعه گروگان خود در لبنان، کشور همسایه سوریه بوده است.
روز دوشنبه در سوریه، نیروهای امنیتی در یورش خانه به خانه خود در تلاش برای درهم کوبیدن یک جنبش اعتراضی ضد رژیم در شهر ساحلی بانیاس، هزاران مرد را دستگیر کردند در حالی که در یک حومه دمشق، که تحت محاصره نیروها قرار داشت، تیراندازیهایی در گرفت.
گروههای حقوقبشری میگویند طی 8 هفته سرکوب معترضین، بیش از 600نفر کشته و 8000نفر زندانی یا مفقود شدهاند.
کمیته شهدای انقلاب 15مارس این آمار را 708نفر اعلام میکند در حالی که ناظر سوری حقوقبشر، مستقر در لندن، میگوید 621 شهروند و نیز 120 سرباز و نیروی امنیتی کشته شدهاند.