همزمان با درگیری با معترضین رژیم ایران ادعای دست آورد اتمی می کند

سالگرد انقلاب 57 تبدیل به یک آزمایش قدرت بین احمدی نژاد و جنبش اپوزیسیون که بعد از انتخابات شعله کشیده گردید و بزرگترین چالش سیاسی بعد از سرنگونی شاه را خلق کرده است.

نیویورک تایمز 22 بهمن 88
به قلم  آلن کاول و مایکل اسلکمن
در هنگامی که نیروهای امنیتی با مخالفین محمود احمدی نژاد درگیر بودند به نقل از او گفته شده است که ایران اولین دسته از اورانیوم در سطح 20 درصد را غنی سازی کرده و با اعلام اینکه اگر تهران می خواست یک بمب اتمی را بسازد چنین چیزی را می گفت, غرب را به تمسخرکشید.
او با تکرار ادعای قبلی اش گفت ایران اینک یک کشور اتمی است.
احمدی نژاد یک رویداد مهم سیاسی یعنی سی و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی را انتخاب کرد تا چیزی را که او به عنوان پیشرفت چشمگیر کشورش در برنامه اتمی به تصویر کشیده بود را اعلام کند, ولی مجددا انکار کرد که تهران به دنبال تسلیحات اتمی است, اما در شرایطی که ایران با بدترین بحران سیاسی اش از زمان سقوط محمد رضا شاه پهلوی در 1979 روبرو است, این رویداد, منعکس کننده نقش محوری است که برنامه اتمی ایران در سیاستهای داخلی بازی می کند,
بنابرخبرگزاری آسوشیتدپرس, احمدی نژاد به جمعیت گفت, ”وقتی ما می گوئیم که بمب نمی سازیم جدی هستیم و اعتقادی به ساختن بمب نداریم. ولی اضافه کرد, ” اگر می خواستیم بمبی را بسازیم آن را اعلام می کردیم.” 
لفاظیهای وی به نظر می رسد که تغییر قابل ملاحظه نسبت به گذشته است که انکار می کرد برنامة هستهییش برای تولید تسلیحات طراحی شده است. اما روشن نیست که آیا این اظهارات گویای مهارت وی در بردن این بازی بدون تخلف از قوانین آن است یا گامی در راستای اثبات این که در پی تسلیحات هستهیی است.
احمدی نژاد با جدی نگرفتن تهدیدهای غرب با تحریمهای سختتر آن, جمعیت بزرگی از حامیان در میدان آزادی تهران را مخاطب قرار داد و ادعا کرد که تهران می تواند اورانیوم به سطحهای بسیار بالاتری را غنی کند و به زودی می تواند تولیدات اورانیوم غنی شدة 20 درصدی خود را 3 برابر کند.
کارشناسان غربی قبل از این گفته بودند همین که ایران بتواند اورانیوم را تا 20 درصد غنی کند, به لحاظ تئوری می تواند نسبتاً با سرعت بالاتری برای تولید سوخت مورد نیاز با درجة تسلیحاتی حرکت کند که معمولاً 90 در صد مورد محسوب شده است.
در حالی که احمدی نژاد مشغول سخنرانی بود, وب سایتهای اپوزیسیون گزارشاتی را مبنی بر سرکوبی تظاهرکنندگان ضد دولتی را منتشر می کردند, و هم زمان با این جشن شلیک گلوله, گاز اشکآور و حمله به رهبران اپوزیسیون در جریان بود.
اما از آنجا که مقامات ایرانی محدودیت شدیدی را روی پوشش خبری بعد از تقلبات انتخابات ریاست جمهوری ژوئن گذشته تحمیل کردهاند, این گزارشها به طور مستقل قابل تأیید نبود.
سالگرد انقلاب 57 تبدیل به یک آزمایش قدرت بین احمدی نژاد و جنبش اپوزیسیون که بعد از انتخابات شعله کشیده گردید و بزرگترین چالش سیاسی بعد از سرنگونی شاه را خلق کرده است.
فارغ از سرکوب خیابانی, مقامات روز چهارشنبه به طور چشمگیری خدمات اینترنتی در ایران را کاهش دادند و خدمات پیامک رسانی را بستند. یک مقام گفت که جیمیل خدمات ایمیلی گوگل ممکن است که مسدود شود.
گزارشات خبری حاکی از آن است که اقدامات مزبور موجب جلوگیری از حضور تظاهرات کنندگان به خیابانها نشده است.

نیویورک تامیز با اشاره به گزارش رویتر به نقل از انعکاسات شاهدان عینی در وب سایت گرین وویس نوشت, “نیروهای امنیتی روی تظاهرکنندگان آتش گشود و در مرکز تهران گازاشکآور شلیک کرد.
جرس, یک وب سایت دیگر اپوزیسیون گفت که نیروهای امنیتی به مهدی کروبی که در گردهمایی بزرگداشت شرکت کرده بود حملهور شدند.
جرس هم چنین گفت که نیروهای امنیتی به محمد خاتمی رئیس جمهور سابق حمله کردند و به مدت کوتاهی برادر و همسر برادرش را دستگیر کردند. همسر برادر وی  نوة خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی است.…
تحلیلگران می گویند, تلاقی تظاهرات و ادعای هستهیی احمدی نژاد حاوی یک روشنگری گویا مبنی بر این است که چه میزان نگرانیهای داخلی نیروی محرکة سیاست خارجی ایران می باشند.…
نیویویورک تایمز با اشاره به مانورهای اتمی رژیم می نویسد: در روزهای اخیر ایران اصرار داشته که معامله هنوز روی میز است لیکن دیپلماتهای غربی آشنا با این منازعه می گویند موضع ایران بخشی از مانورهای دیپلماتیک است تا جلوگیری کند که چین از خواستة غربیها برای اعمال تحریمهای سختتر سازمان ملل حمایت نکند.»