قانونگذاران آمریکایی در عراق بر سر کشتار ایرانیها با مالکی در نزاع هستند

پایگاه اینترنتی مک کلاچی به‌قلم روی گاتمن  20خرداد1390- بعد از یک تبادل نظر “بسیار صریح“، بین نماینده برجسته کنگره آمریکا و نوری مالکی نخست‌وزیر عراق، روهرا باکر روز جمعه اعلام کرد زیر کمیته وی در حال تحقیق است که آیا 35 ایرانی مخالف در کمپ اشرف در شمال بغداد در 8آوریل که توسط نیروهای امنیتی به قتل رسیدند، آیا این ارتکاب “جنایت علیه بشریت“، به فرمان مالکی بوده است؟

علی دباغ سخنگوی دولت در تلویزیون الحره گفت، در پاسخ به دعاوی دانا روهرا باکر نماینده دموکرات کنگره از ایالت کالیفرنیا، مالکی از سفارت آمریکا خواست هیأت آمریکایی را فوراً از عراق خارج کند.
این بسیار غیرعادی است که یک کمیته کنگره در یک دیدار رسمی از کشور دیگری اعلام تحقیقات در مورد رفتار در خاک کشور میزبان بکند، به همان اندازه بی‌مانند است که از یک هیأت رسمی خواسته شود کشور میزبان را ترک کند.
در واقع، اقدام روهرا باکر به موضوعی دامن زد که سفارت آمریکا و وزارت‌خارجه مجبور شدند نزاع بین این دو کشور را آرام کنند.
روهرا باکر وقتی با خبرنگاران در سفارت آمریکا دیدار کرد، هیچ تلاشی نکرد تا مقاصد خود را تحت پوشش زبان دیپلماسی بیان کند. روهرا باکر بعد از یک ملاقات 40دقیقه ای با مالکی گفت، “ما در حال تحقیقات هستیم تا ببینیم آیا جنایتکاران مسبب مرگ این غیرنظامیان شده‌اند“.
روهرا باکر، رئیس زیر کمیته روابط خارجی در امور تحقیقات و نظارت کنگره اظهار داشت، “کشتار مردم بی‌سلاح، هر چه که اهداف شما بوده باشد، یک کشتار جمعی، کشتار شهروندان بی‌سلاح، یک عمل جنایی، جنایت علیه بشریت می‌باشد و هدف ما از این سفر حقیقت یابی است تا جزئیات آن را دریابیم“.

رأس کارناهم، نماینده دموکرات ارشد زیر کمیته همراه با چهار عضو دیگر، وقتی روهرا باکر صحبت می‌کرد، در کنارش ایستاده بودند. فقط یکی از 6 نماینده، نماینده جیم کوستا دموکرات از کالیفرنیا گفت، که “اختلافاتی” در بین هیأت در مورد اهمیت رخداد کمپ اشرف نسبت به موضوعات دیگر وجود داشته است.

هم چنین در میان هیأت اعزامی، تدپو جمهوریخواه از تگزاس عضو زیر کمیته، و لوئیس گاهمرت جمهوریخواه از تگزاس، و هم‌چنین جف دانکن، جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی حضور داشتند.

دولت عراق هم‌چنین درخواست روهرا باکر را طی ملاقات رد کرد، که گفته بود، “وقتی عراق کشور بسیار ثروتمند و آبادی شود“ بایستی در نظر بگیرد که “برخی از دلارهای عظیم که آمریکا در این کشور طی 8سال گذشته خرج کرده را بپردازد“.
علی دباغ سخنگوی دولت عراق گفت، “از شما بابت آزاد سازی عراق تشکر می‌کنیم، اما متأسفم یک سنت هم گیر شما نخواهد آمد“.
در مصاحبه‌یی روهرا باکر گفت، “هیچ وقت ما هیچ علائمی ندیدیم نخست‌وزیر از سوالات ما (در مورد کمپ اشرف) از ما عصبانی شده باشد.
سفارت آمریکا و مقامات ارشد سفارت که همراه هیأت به اربیل بودند متذکر شدند که دولت از آنها نخواسته که کشور را ترک کنند. اما بعداً روهرا باکر گفت، “مالکی ممکن است بعد از آن به‌خاطر بی‌پرده صحبت کردن ما عصبانی شده باشد“.
روهرا باکر گفت حمله 8آوریل که 100نفر زخمی بر جای گذاشت، آخرین سری از تلاشهای دولت عراق بوده که می‌خواسته به حضور 3500 ایرانی در عراق پایان دهد کسانی که با حاکمان مذهبی از خاک عراق تحت حاکمیت صدام حسین جنگیده‌اند و از بعد از اشغال عراق در 2003 توسط آمریکا که به سرنگونی دیکتاتور صدام حسین انجامید، در شرایط وخیمی قرار گرفته‌اند.
سازمان مجاهدین خلق ایران، گروهی است که بیش از ده سال، در لیست تروریستی آمریکا قرار گرفته است. این سازمان به‌رغم تلاشهای سیاسی و قانونی بسیار برای خارج شدن از لیست، کماکان در لیست قرار دارد.

طبق گفته مقامات آمریکا، حمله صورت گرفته شده با هدف نظامی بوده تا یک سوم از وسعت “کمپ اشرف“ کاسته شود، جایی که گروه سالهای بسیاری را در آنجا زندگی کرده‌اند.
روهرا باکر از دولت عراق خواست که هیأت از کمپ اشرف دیدار کند، ولی این در خواست رد شد.
دباغ پیش از این به مک کلاچی گفته بود، “سازمان مجاهدین در آمریکا به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است. ما بایستی از دولت بپرسیم آیا آنها می‌توانند یک تروریست را در خاک خودش بپذیرد. و اگر چنین سازمانی در خاک آمریکاست، آیا شما به کشورهای دیگر اجازه می‌دهید بیایند و آنها را ببینند، یا این فقط صرفاً موضوعی است که به حاکمیت کشور آمریکا ربط دارد؟ ”
دباغ گفت اگر آمریکا نگران سرنوشت اعضای سازمان مجاهدین می‌باشد، “ما آمریکا را ترغیب می‌کنیم تا آنها را در کشورشان یا کشورهای دیگر میزبانی کنند“. اوایل ماه پیش، یک مقام ارشد آمریکا از کمپ اشرف دیدار کرد و پیشنهاد کرد که مخالفین ایرانی به محل دیگری در عراق جابجا شوند، اما رهبران سازمان مجاهدین در پاریس این پیشنهاد را رد کردند، زیرا آن را مشابه فرستاده شدن به بازداشتگاه اسرای جنگی دیگری دانستند.
دباغ روز جمعه گفت، اگر دولت تصمیم بگیرد فرمان این جابجایی را خواهد داد.
دباغ گفت، “هر وقتی که دولت عراق تصمیم به جابجایی آنها به مکان بهتری بگیرد، آن را اجرا خواهد کرد. تا این لحظه، هنوز در این باره تصمیمی‌گرفته نشده است“.

تد پو به خبرنگاران گفت، “ما از این‌که اجازه داده نشد از کمپ اشرف دیدن کنیم، ”عمیقاً سرخورده“ هستیم.
وی درخواست کرد سازمان مجاهدین خلق از لیست سازمانهای خارجی تروریستی خارج شوند.
گاهمرت گفت، زیر کمیته امیدوار است پاسخ به این سؤال را به‌دست آورد، که آیا کسی به نیروهای آمریکایی که تا شب قبل از حمله نیروهای عراق در کمپ اشرف بودند، فرمان ترک آنجا را داده است، و “چه کسی فرمان کشتار را صادر کرده است“.
کاستا به مک کلاچی گفت، “حمله‌ای که علیه سازمان مجاهدین صورت گرفته، نه تنها موضوع مهمی می‌باشد، بلکه سالها مشکل ساز بوده است. وی گفت، “یقیناً که تلفات جانی، همان‌طور که به نخست‌وزیر گفتیم، نیاز به پاسخگویی دارد و نیاز است تحقیقاتی در خصوص آن‌چه اتفاق افتاد صورت گیرد .
وی گفت اما موضوع مهمتر این است، آیا آمریکا و عراق “در وظیفه‌یی که در دست دارند“، موفق خواهند شد، از جمله موضوع انتقال از آمریکا به نیروهای عراقی، و تکمیل دولت توسط مالکی و موفقیت آن.
وی گفت، ”این تصویر بزرگتری از موضوعات در قیاس با تحقیقاتی که در این حادثه صورت گیرد برای من می‌باشد“.