هزاران تن از هواداران مجاهدین خلق خواستار حفاظت قرارگاه اشرف شدند

رادیو هلند وایر عربی 29 خرداد - ده‌ها هزار تن از اعضا و هواداران جنبش اپوزیسیون مجاهدین خلق ایران در اجتماعی در نزدیکی پاریس به‌مناسبت ”سی‌امین سال مقاومت“ علیه رژیم ایران، به تأمین حفاظت بین‌المللی قرارگاه اشرف در عراق فراخوان دادند.
تظاهر کنندگان در اجتماعی که بسیاری از شخصیتها از جمله رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک شرکت داشتند، شعارهای ”ایران، اشرف، آزادی“ سر می‌دادند.

مریم رجوی رهبر این جنبش طی سخنانش در برابر جمعیت انبوه گفت ” مقاومت خاموش نخواهد شد“.
سازمان‌دهندگان گفتند حدود ده‌هزار نفر از اروپا و آمریکا و کانادا آمده بودند و در این اجتماع در تالار بزرگ نمایش در ویلپنت در شمال پاریس شرکت کردند.
شرکت‌کنندگان که به گرمی برای مریم رجوی دست می‌زدند، لباس‌های زرد به تن کرده و پرچم‌ها و بادکنکهای زرد نیز بلند کرده بودند.
این اجتماع که هر ساله برگزار می‌شود بعد از حمله ارتش عراق در اوایل آوریل به قرارگاه اشرف در شمال بغداد که بنا‌به آخرین آماری که این جنبش صادر کرده است، 36کشته و بیش از 300مجروح برجای گذاشت، برای مجاهدین از اهمیت خاصی برخوردار بود.
فرشته (48ساله) که از 25سال بیش در کانادا اقامت دارد به خبرگزاری فرانسه گفت ”ما اینجا هستیم تا از اهالی اشرف دفاع کنیم“. وی افزود که هر ساله در این اجتماع شرکت می‌کند ”اگر چه بلیط هواپیما برای او و چهار فرزندش 7000دلار می‌شود“.
رجوی در سخنانش خواستار استقرار ناظران سازمان ملل در این قرارگاه شد.
رئیس شورای ملی مقاومت ایران گفت، ”ما از آمریکا و اتحادیه اروپا می‌خواهیم تا تنها حفاظت ناظران را تأمین کنند، و این حداقل حفاظت از حیات مجاهدان اشرف است“.
شورای ملی مقاومت ایران که جنبش مجاهدین خلق بزرگترین تشکل آن است، بزرگترین جنبش اپوزیسیون ایران در خارج از کشور می‌باشد.
مقامات ایرانی در سال 1981اعلام کردند که مجاهدین خلق غیرقانونی هستند. بعد از سالها عراق این جنبش را در اوج جنگ با ایران در خاکش پذیرفت.
رئیس‌جمهور فقید عراق صدام حسین به آنان اجازه اقامت داد تا به او در جنگ با رژیم ایران طی جنگ (1980-1988) کمک کنند.
حدود 3400تن در قرارگاه اشرف که در هشتاد کیلومتری مرز ایران قرار دارد سکونت دارند.
بعد از سقوط صدام حسین، نیروهای آمریکایی سلاحهای این مخالفان را جمع‌آوری کردند و کنترل این قرارگاه را به نیروهای امنیتی عراقی که فرماندهان آنان روابط خوبی با رژیم تهران دارند، تحویل دادند.
رجوی گفت ”مسئولیت برعهده آمریکا است چرا که حفاظت اشرف را به عراقیان تحویل داد. مسئولیت امنیت را به حکومتی تحویل داد که قبلاً بر نیتش برای سرکوب ساکنان تأکید کرده بود“.
تعدادی از شخصیتهای شرکت‌کننده از جمله پاتریک کندی پارلمانتر سابق آمریکا و رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک و جان بروتن نخست‌وزیر سابق ایرلند سخنرانی کردند.
رودی جولیانی خواستار حذف فوری سازمان مجاهدین خلق از لیست سازمانهای تروریستی در آمریکا همانند اتحادیه اروپا در سال 2009شد.
یک مقام آمریکایی در اوایل ماه می‌گفته بود، آمریکا در کمتر از شش ماه مشخص خواهد کرد که مجاهدین خلق از لیست سازمانهای تروریستی حذف خواهند شد یا خیر.
تعدادی از اعضای شوراهای شهرداری‌ها در فرانسه برای ابراز حمایت خود در این اجتماع شرکت کرده بودند.
آنان خوشنودی خود را از پاسخ قضاییه فرانسه بعد از 8سال عملیات امنیتی که به دستگیری 164فعال مجاهدین خلق در پاریس در ژوئن 2003، از جمله مریم رجوی ”به اتهام تشکیل گروه با هدف تروریستی“ انجامید، ابراز کردند.
رجوی گفت از ”از هم پاشیدن پرونده توطئه“ خوشنود است.
در همین رابطه هانری لوکلرک رئیس انجمن حقوق‌بشر گفت ”در طول عمرم شنیده‌ام که کسانی را که مقاومت می‌کنند تروریست می‌نامند“.
جنبش مجاهدین خلق در سال 1965به هدف سرنگونی رژیم شاه تاسیس شد، سپس در برابر رژیم اسلامی که قدرت را در سال 1979به دست گرفت، به مقاومت پرداخت.