حکومت مذهبی اسلامگرای افراطی ایران از هنگام به قدرت رسیدنش در سال1979، بهویژه یک ناقض فاحش حقوق بنیادی مذهبی یا اعتقادی، دستگیری، شکنجه و اعدام مردم بر پایه هویت مذهبی شان بوده است.
اقلیتهای مذهبی بهطور سیستماتیک مورد هدف قرار دارند. به بهایی ها مارک مرتد زده میشود و متحمل سرکوب شدیدی میباشند. …
دولت ایران همچنین اقلیت سنی و مسلمانان صوفی را سرکوب میکند و برخی اوقات نیز رهبران آنها را مورد آزار و زندان قرار میدهد. رژیم، محکومیتهای سخت زندان را همچنین بر روی اصلاحطلبان از اکثریت شیعی اعمال میکند.
تفسیر افراط گرایانه دولت از اسلام همچنین منجر به این شده تا به زنان استاتوی حقوقی درجه دو داده شود و باعث زندانی کردن مدافعین حقوق زنان که بهدنبال لغو قوانینی که آنها را سرکوب میکند و مورد تبعیض قرار میدهد گشته است.
از هنگام انتخابات ژوئن 2009 و مرگ ندا، با اعدام معترضین صلحجو و اصلاحطلبان به جرم محاربه بر علیه خدا از سوی مقامات، وضعیت بدتر شده است.
این تشدید بدرفتاری منجر به واکنش آمریکا و جامعه جهانی شده است.
در ژوئیه 2010، پرزیدنت اوباما قانون تحریمهای جامع، جوابگویی و عدم سرمایه گذاری در ایران (cisada) را امضا کرد که رئیسجمهور را ملزم میسازد تا ممنوعیت سفر و انجماد دارایی بر روی ناقضین شدید حقوقبشر شامل ناقضین آزادی مذاهب را اعمال کند.
کمیسیون آمریکا بر سر آزادی بینالمللی مذهبی (uscirf) که ما در آن مشغول به خدمتیم، خواستار این اقدام شده بود.
در سپتامبر 2010، رئیسجمهور یک دستور اجرایی صادر کرد که 8 ایرانی را به ارتکاب نقض جدی حقوقبشر بعد از ژوئن 2009 مورد تحریم قرار داد. …
در ماه مه 2011، نماینده جمهوریخواه الینا رزلهتینن از فلوریدا به همراه نماینده دموکرات هوارد برمن از کالیفرنیا، قانون فراحزبی کاهش تهدید ایران (iran threat reduction act) را معرفی کردند که در پی تقویت تحریمهای اقتصادی هم برای بازداری هستهیی و هم برای جلوگیری از نقض بیشتر حقوقبشر میباشد.
جامعه بینالمللی نیز اقداماتی را انجام داده است. در ماه مارس 2011، شورای حقوقبشر سازمان ملل موافقت کرد که یک گزارشگر ویژه جدید بر سر وضیعت حقوقبشر در ایران را بهوجود آورد تا بر روی نقض حقوقبشر در ایران تحقیق کند و گزارش دهد، این امر نیز یک توصیه دیرینه کمیسیون آمریکا بر سر آزادی بینالمللی مذهبی (uscirf) بوده است.
در آوریل 2011، اتحادیه اروپا 32تن از مقامات مسئول در نقض حقوقبشر در ایران را مورد تحریم قرار داد. …
بعلاوه کمیسیون آمریکا بر سر آزادی بینالمللی مذهبی زندانیان، شامل هفت رهبر بهایی که دو تن از آنان زن میباشند- به نامهای فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت، یک کشیش مسیحی به نام یوسف نادرخانی، یک روحانی شیعه به نام آیتالله محمد کاظمی بروجردی و مرتضی محجوبی یک رهبر مسلمانان صوفی، بعلاوه فعالین حقوق زنان مانند نسرین ستوده و بلاگر مشهور حسین درخشان را برجسته کرده است.
ایالات متحده و جامعه بینالمللی بایستی خواستههایشان را مبنی بر اینکه دولت ایران تمامی قربانیان نقض حقوقبشر را به فوریت آزاد کند تشدید نمایند.
ندا در فارسی بهمعنی صدا است. درحالیکه ما دومین سالگرد مرگ ندا آقا سلطان را گرامی میداریم ما نبایستی فقط صدای بیصدایان باشیم بلکه بایستی منادی آزادی - شامل آزادی مذهب- برای کشور او و مردمش باشیم .
دکتر دان آرگیو معاون کمیسیون آمریکا بر سر آزادی بینالمللی مذهبی (uscirf) میباشد. تد وان در مید یک عضو کمسیون در (uscirf) میباشد