سی روز آینده برای لبنان حیاتی است

کیفر خواست دادگاه بین‌المللی، لبنان را به دو قسمت تقسیم کرده است.
گزارش خبری، تلویزیون سی.ان.ان 10 تیرماه، مجری: سی روز آینده می‌تواند برای لبنان، یک امر کلیدی باشد. این، مدت زمانی است که لبنان باید 4 عضو حزب‌الله را دستگیر کند و یا این‌که به دادگاه ملل ‌متحد بگوید که برای پیدا کردن این افراد، چه اقدامی در دست اجرا دارد.

آنها متهم به ترور نخست‌وزیر سابق، رفیق حریری هستند. نخست‌وزیر کنونی لبنان که با کمک حزب‌الله انتخاب شده است، از تمامی طرفها می‌خواهد که مسئولانه عمل کنند.
نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان: لبنانی های عزیز، دولت شما در حال برداشتن اولین گامهای خود برای برعهده گرفتن مسئولیتهایش است...
مجری: اگر لبنان نتواند این افراد را دستگیر کند، چه می‌شود؟ در اینصورت دادگاه، آنها را می‌تواند به‌طور غیابی محاکمه کند... حزب‌الله یک نیروی قدرتمند در لبنان است... دستگیری این افراد می‌تواند موجب یک جنگ داخلی دیگر در این کشور شود، اما شکست در دستگیری آنها، خشم جامعه بین‌المللی را برخواهد انگیخت. خبرنگار ما این مخاطرات را توضیح می‌دهد.
آروا دیمن، خبرنگار: از یک سو، این قتل مردی در یک کشور کوچک است، ولی ترور نخست‌وزیر سابق لبنان، رفیق حریری که در 14فوریه 2005رخ داد، تأثیر زیادی بر روی منطقه داشته است، آن هم در زمانی که لبنان، تحت نفوذ مؤثر سوریه بود و هزاران نیروی سوری در این کشور حضور داشتند...
نیکلاس بلنفورد، خبرنگار و نویسنده ”قتل آقای لبنان ”: فکر می‌کنم این مشکل ناشی از بی‌اعتمادی میان هم‌پیمانان سوریه و لبنان بود که خیلی به غرب نزدیک شده بود.
خبرنگار: شک و تردید نسبت به قتل حریری بلافاصله متوجه سوریه و حزب‌الله شد...
سعد حریری: هیچ تردیدی ندارم که کسانی که مرتکب این جنایت شدند، بهای آن را خواهند پرداخت.
خبرنگار: اما به‌رغم خواست پسر رفیق حریری، کسانی هستند که مشروعیت این دادگاه را زیر سؤال می‌برند. آنها به پروسه‌ای اشاره می‌کنند که مملو از بی‌نظمی و وقفه‌های متعدد است و بدین وسیله، این دادگاه و کیفرخواستهای آن را به نهادهای قطب‌بندی شده میان گروههای مختلف لبنانی و حامیان بین‌المللی آنها مبدل می‌کنند.
عمر نشابه، کارشناس حقوقی: تا این نقطه، کشوری که باید از این درخواست (درخواست دادگاه برای دستگیری 4نفر-م) فوراً تبعیت کند، لبنان است. و این، لبنان را در وضعیت دشواری قرار می‌دهد، زیرا هیچ‌گونه اجماع داخلی در مورد کارکرد این دادگاه وجود ندارد و بخشهای زیادی از لبنانی ها هستند که با نحوه کارکرد این دادگاه موافق نیستند.
خبرنگار: این دادگاه، به‌طور مؤثری، لبنان را به دو قسمت تقسیم کرده است: اردوی حریری به رهبری سعد حریری که به‌طور علنی، همراه با آمریکا، فرانسه، و قدرتهای عربی مانند عربستان، از این دادگاه حمایت می‌کند، و دومی اردویی به رهبری حزب‌الله است که توسط سوریه و ایران حمایت و پشتیبانی می‌شود و می‌گوید که این دادگاه، ساخت اسراییل و آمریکا است تا قدرت این گروه شبه‌نظامی سیاسی نیرومند را محدود سازند، و این‌که دشمن بزرگ حزب‌الله، یعنی اسراییل در پشت این ترور بوده است...
سعد حریری به‌طور علنی گفته است که دیگر سوریه را مقصر مرگ پدرش قلمداد نمی‌کند و بارها به این کشور و حامی دیگر حزب‌الله، یعنی ایران، سفر کرده است. در همین اثنا، سوریه و عربستان سعی داشتند که در پشت دربهای بسته معامله‌ای را جوش بدهند تا تنشها کاهش یابند...