ایران درحال رساندن تسلیحات جدید به عراق و افغانستان می‌باشد

وال استریت ژورنال -11تیر: بنا‌به گفته مقامات ارشد آمریکا واحد نظامی نخبه ایران، سپاه پاسداران، در تلاش برای سرعت بخشیدن به عقب کشیدن آمریکا از این کشورها تسلیحات جدید مرگبار به متحدینش در عراق و افغانستان در ماههای اخیر منتقل کرده است.

مقامات (وزارت) دفاع گفتند پاسداران موشکهایی با گلوله‌های انفجاری به شبه‌نظامی ان متحدش در عراق قاچاق کرده است، تسلیحاتی که از قبل موجب مرگ نیروهای آمریکایی شده است.
آنها گفتند، ایرانیها هم‌چنین موشکهای دوربرد به طالبان در افغانستان داده‌اند که قابلیت این یاغیان برای ضربه زدن به مواضع آمریکا و نیروهای ائتلاف از فاصله امن تر را افزایش داده است.
چنین انتقال سلاحی می‌تواند باعث تشدید رقابت  نزدیک  بین تهران و واشنگتن، برای نقش تأثیرگذار در سراسر خاورمیانه و آفریقای شمالی، گردد و با آماده‌سازی آمریکا برای عقب کشیدن نیروهایش از دو جنگ و شورشهایی که منطقه را درنوردیده، تشدید گردد…
ایران به نظر می‌رسد به‌گونه ایی ظاهر می‌گردد که  به‌رغم بحران،   در تلاش برای به‌دست آوردن زمینه‌های سیاسی می‌باشدتا  هرچقدر می‌تواند  عقب کشیدن آمریکا را تسریع و درد آور نماید. 
سرلشکر جیمز  بوکانن، سخنگوی ارشد ارتش آمریکا در یک مصاحبه گفت ”من فکر می‌کنم احتمالاً هرچقدر  که تاریخ خروج نزدیک می‌شود، ما شاهد حملات سطح بالاتر توسط گروههای مورد حمایت ایران خواهیم بود“.
”ولی آنها نمی‌توانند ما را از انجام هرکاری که بتوانیم در کمک به نیروهای امنیتی عراق انجام دهیم،   باز دارند“.
در ژوئن، 15 سرباز آمریکا در عراق کشته شد، این بالاترین آمار تلفات ماهانه در بیش از دو سال بوده است. آمریکا تمام حملاتش را متوجه شبه‌نظامی ان شیعی کرده و می‌گوید آنها توسط پاسداران انقلاب آموزش دیده‌اند و بر القاعده و سایر گروههای سنی که در چند سال گذشته در عراق بیشترین نیروهای نخبه بوده‌اند، مرجح می‌باشند.
پنتاگون در ماه‌های اخیر رد پای ایران را در تصاحب موشکها توسط طالبان، که جنگجویان آن بواسطه آن، تقریباً برد حملات خود را به اهداف ناتو و  آمریکا دوبرابر کرده‌اند، یافته‌اند.
  مقامات آمریکایی گفتند که علائم روی موشکها و موقعیت کشف آنها به آنان اطیمنان بالایی می‌دهد،   که آنها از واحدهای برون مرزی نیروی قدس  وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران می‌آید .

مقامات دفاع آمریکا هم‌چنین به‌طرز افزایش یابنده ایی نگران هستند که اقدام ایران به فعالیتهای نظامی در خلیج‌فارس می‌تواند به‌طور ناخواسته ضامن یک درگیری را بکشد. تعدادی از خطاهای نزدیک مربوط به ایرانیان و کشتی های متحدین و هواپیماها در این آبها در ماههای اخیر موجب شد که مقامات نیروی دریایی خواستار ارتباطات پیشرفته در خلیج شدند.
سیاست خارجی  بی‌محابای  ایران به‌رغم یک نبرد قدرت رشدیابنده بین محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور و آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر عالی، ادامه دارد.
بسیاری از دستیاران نزدیک رئیس‌جمهور به اتهام فساد در هفته‌های اخیر،   دستگیر شده‌اند،   که این سؤال را که، آیا آقای احمدی‌نژاد دوره خودش را تمام خواهد کرد یانه،   بالا می‌برد.
مقامات اروپایی و آمریکا هم‌چنین می‌گویند ایران به‌طور  فزاینده ای  در تلاش برای تأثیر روی شورشها در سراسر خاورمیانه و آفریقای شمالی، مهاجم شده است.
  تهران متهم است که  برای کمک به بشار اسد رئیس‌جمهور در سرکوب قیام مردمی، مشاورین نظامی   دراختیار سوریه گذاشته است.
درماههای اخیر، بنا‌به مقامات آمریکایی، ایران هم‌چنین فعالیتهای تبلیغی و اطلاعاتی اش در مصر، بحرین و یمن کشورهایی که رهبران طرفدار آمریکایی آن  یا سقوط کرده و یا زیر فشار داخلی قرار دارند، را افزایش داده است.
  مقامات ایرانی در مصاحبه‌ها و بریفینگها در این هفته هرنوع نقش سپاه پاسداران را در تسلیح شبه‌نظامی ان عراق و افغانستان انکار کرده‌اند.
آنها آمریکا را متهم می‌کنند با چنین داستانهای ساختگی قصد توجیه حفظ حضور ارتش آمریکا در منطقه را دارند…
مقامات ایرانی هم‌چنین آمریکا و اسراییل را متهم  به دخالت در امور داخلی ایران  از جمله  قتل دانشمندان  ایرانی و حمایت از گروههای  اپوزیسیون نمودند. که آمریکا و اسراییل آن را رد کردند. 

درهفته‌های اخیر، رهبری ایران  رؤسای جمهور افغانستان، پاکستان و عراق را به تهران دعوت نمود تا در مورد مسایل منطقه‌ای گفتگو کنند. مقامات ارشد ایرانی این را دراثنای ملاقاتشان  روشن ساختند که آنها خواستار تسریع خروج نیروهای آمریکایی از این منطقه شدند…
عراق در سالهای اخیر یک میدان جنگ پوششی برای آمریکا و ایران بوده است. مقامات آمریکا در عراق گفتند که نیروی قدس سه گروه شبه‌نظامی اصلی را آموزش و تسلیح می‌کند که در ماههای اخیر به نیروهای آمریکا و عراق حمله کردند.
کتائب حزب‌الله یا تیپهای حزب خدا یکی از آنهایی است که مستقیماً از فرماندهان پاسداران در ایران فرمان می‌گیرد.
دوتای دیگر، تیپ روز  موعود و اصحاب اهل حق شاخه‌های ارتش مهدی به‌ریاست مقتدی صدر روحانی ضدآمریکایی، کسی که هم‌اکنون در ایران زندگی می‌کند، می‌باشند.
در شش ماه گذشته، کتائب حزب‌الله حملاتش علیه نیروهای آمریکایی را با به‌کارگیری تسلیحاتی که ای.ار.ا.ام
iram  یا  مهمات موشکی تقویت شده‌ی پیشرفته  خوانده می‌شود، را شدت بخشیدند.
این تسلیحات اغلب تانکها را نشانه می‌رود که با صدها پوند مواد انفجاری و موشک همراه است.
 شبه‌نظامی آن این تسلیحات را از عقب کامیونهای بدون دیوار شلیک می‌کنند.
کتائب حزب‌الله مسئولیت حمله 6ژوئن به نیروهای آمریکا در کمپ ویکتوری نزدیک فرودگاه بین‌المللی بغداد را که در آن 6 آمریکایی کشته شد را به‌عهده گرفتند.
بنا‌به گفته مقامات آمریکا، این هفته، سه آمریکایی دیگر در یک حمله آی.آر.ا.ام iramبه پایگاه صحرایی در چند مایلی مرز ایران و عراق در استان واسط کشته شدند.
سرلشگر بوکانن می‌گوید ”ما معتقدیم که شبه‌نظامی آن با یکدیگر در رقابتند. آنها خواستار کسب اعتبار مجبور ساختن ما، به ترک عراق هستند“.
آمریکا معتقد است دخالت ایران درافغانستان به‌طرز قابل‌توجه‌ای کمتر از عراق است. ولی مقامات آمریکا گفتند که آنها شواهد واضحی داشته‌اند که پاسداران انقلاب موشکهای دوربرد به عناصر طالبان منتقل کرده‌اند که به‌طرز چشمگیری قابلیت آنها جهت هدف قراردادن نیروهای ناتو وآمریکا را افزایش داده است.
درفوریه، نیروهای انگلیسی یک کشتی حامل ده‌ها موشک 122میلی متری که از استان نیمروز نزدیک مرز ایران و پاکستان درحال حرکت بود را توقیف کردند.
این موشکها حدوداً دارای 13 مایل برد می‌باشد که بیش از دو برابر فاصله ایی است که اکثریت سایر موشکهای طالبان طی می‌کند…
این مقامات می‌گویند حمایت ایران از طالبان نشان‌دهنده فراز ونشیب چگونگی موفقیت واشنگتن و ناتو در ایجاد ثبات در افغانستان می‌باشد.
ایران با اکثریت شیعه سنتاً ، طالبان را یک گروه سنی قدرتمند می‌بیند…
مقامات دولتی و (وزارت) دفاع می‌گویند وسیعا به‌خاطر رشد نگرانی ها درباره حمایت ایران از شبه‌نظامی آن در عراق، آمریکا مشغول بررسی طرحهای آلترناتیو عقب کشیدن از این کشور است.
کلیه نیروهای آمریکا قرار است که تا پایان امسال خارج شوند. ولی مقامات آمریکایی با صدای بلند اعلام کردند که آنها خواهان این هستند که بغداد از آمریکا برای نگه‌داشتن یک نیروی قابل اتکا در این کشور بعد از آن تاریخ درخواست کند. بعضی از مقامات دولتی و نظامی درباره باقی گذاشتن 10000نیرو در عراق گفتگو کرده‌اند.
مقامات نظامی و تحلیلگران دفاعی، ایران را به‌عنوان یک توجیه اولیه برای ادامه حضور آمریکا می‌دانند. آنها می‌گویند ایران در تلاش برای استفاده از ارتش اش که بسیار قدرتمندتر از عراق است، می‌باشد، شبه‌نظامی آن پوششی شیعه در داخل عراق، بغداد را برای حفظ رابطه نزدیک با تهران تحت فشار قرار می‌دهند.
دریادار ویلیام مک راون (adm. william mcraven) منتخب دولت برای فرماندهی عملیات ویژه به یک هیأت سنا در این هفته گفت که وی طرفدار نگهداشتن نیروی فرماندهی در عراق است که می‌تواند برای مقابله با تهدیدات دردسترس باشد.