دولت عراق تصمیم گرفت که از دست مشکل انسانی و سیاسی اشرف خود را خلاص کند.
دریک پایگاه سابق مجاهدین خلق ایران که درزمان صدام حسین ایجاد شده بود هنوز 3400 تن ازمخالفین تهران سکونت دارند.خامنه ای شدیدا خواهان استرداد آنها مییاشد.با توجه به دیدگاه جمهوری اسلامی نسبت به آنها وانیکه این افراد را بعنوان دشمن شماره یک خود میخواند میتوانیم تصورکنیم که چه سرنوشتی در انتظار آنها خواهد بود. ایران کشوری است که در آن مسله حقوق بشر و احترام به این اوضاع اصلا موردتوجه قرارنمیگیرد. دربهترین تصور میتوان فرضیه زندان را برای آنها درنظرگرفت، در بدترین آن شکنجه و تیر واعدام درانتظار آنها خواهد بود.
دولت مالکی در روز 8 آوریل گذشته با اطاعت از فرامین دوستان ایرانی خود به کمپ اشرف حمله نظامی نمود، هدف اولیه تحت کنترل در آوردن قسمتی ازاین مجموعه بوده است که تحت کنترل و اداره خود افراد کمپ میباشد این هدف با اعمال زور و قهر بر علیه مقاومت بسیار گسترده از طرف ساکنین به دست آمد :36 کشته و صدها تن زخمی،از این زمان به بعد نه پزشگان و نه دارو میتوانند وارد کمپ شوند. هدف مالکی بسیار روشن و واضح میباشد :تا پایان امسال این کمپ باید برچیده گردد،اما سرنوشت ساکنان آن هنوز زیاد روشن نیست، آیا آنها راتسلیم خواسته های آیت الله خواهند نمود ویااینکه آنهارا درکمپهای کوچک تری درخاک عراق جابجای خواهند نمود ( دراین صورت همین تضمین حفاظتی کوچکی که آمریکایی ها دراطراف کمپ ایجاد نمودند را ازدست خواهد رفت؟)
مالکی قرضی به خامنه ای و احمدی نژاد داشت که میبایست آن راپرداخت میکرد او امروز دردولت است به خاطر این که یک حزب شیعه بسیار نزدیک به ایران است از او حمایت میکند. بنابراین پرداخت از جیب اشرف در جهت تقویت موقعیت سیاسی خود میباشد از آنجاییکه جانهایی که درخطرانداخته میشوند وابسته به مردم عراق نیستند بنابرین هزینه زیادی برای او نخواهد داشت، بنابراین خطر بجان خریدن شهرت دسیتار جلاد بخاطر رفتار بی حدمرز او ، شاید زیاد به نفع او دررابطه با روابط بین المللی اش نباشد ولی نخست وزیربغداد است که این خطر را به جان بخرد.
ارثیه جنگی
اشرف نتیجه وحاصل یک تاریخ متشنج اخیر روبط میان عراق و ایران میباشد.
درسالهای 80 یعنی زمانیکه جنگ میان صدام و خمینی هنوز ادامه داشت رزمندگان مقاومت ضد ایران یعنی مجاهدین خلق در اینجا سکونت داده شده ومسلح گشتند و با سرنگونی رژیم بعثی حامیان خود را ازدست دادند و تسلیحات خود راهم تسلیم نمودند و بدین ترتیب تحت حفاظت قوای آمیکایی قرارگرفتند که جنگ در عراق را برده بودند. درزمینه کنترل خارج پایگاه یواش یواش نیروهای عراقی درکنارنظامیان آمریکایی قرارگرفتند.
در داخل این پایگاه نیروهای مجاهدین خلق اداره کمپ را به عهده گرفتند.اما بغداد خواهان نابودی این پایگاه حتی به قیمت دست زدن به یک قتل عام میباشد درزمینه مقابله با این واقعه اقدامات بین المللی زیادی درجریان است که یکی از آنها خانم مریم رجوی رهبراپوزسیون درخارج دیروز در پارلمان ایتالیا اعلام نمودند.
یک هیئت از نمایندگان پارلمان اروپا پیشنهاد مبنی بر انتقال ساکنان اشرف به اروپا وامریکا ارایه داده است حدود صدها تن از پارلمانترهای ایتالیایی و 1500 شهردار ازدولت آمریکا و سازمان ملل میخواهند که از جابجایی اجباری اعضای کمپ اشرف به اماکن دیگری درخاک عراق ممانعت بعمل آورند.