مطمئن هستم که نوبت ایران فرا خواهد رسید”خانم رجوی این مطلب را همراه با لبخند ولی با اطمینان خاطرکسی که عمقیا برای آنچه مبارزه میکند اعتقاد دارد بیان نمود، او در سمیناری در سالن ماپاموندو در مجلس که توسط پارلمانترها ومدافعین حقوق بشر در رابطه با بهار عرب و وضعیت ایران ترتیب داده بودند سخنرانی نمود. خانم مریم رجوی رهبر اپوزسیون ایران درخارج از برنامه سمینار به سوالات روزنامه اونیتا جواب داد.
س: درسال 2011 یک سری قیامهای مردمی در بعضی ازکشورهای مسلمان به انجام رسید. در این کشورها بهار آمده است ولی بنظر میرسد که درایران همچنان زمستان باشد ، جاییکه دو سال پیش بعد ازتقلبات انتخابات که احمدی نژاد را دوباره به قدرت رساند این اولین کشور بودکه درآن توفان اعتراضات برپاشد. شما این آرایش ظاهری را چگونه میبنید؟
ج: با اعمال خشونت آمیز اختناق ، ما شاهدیم که درکشورهای عرب اوضاع متفاوت میباشد. درسوریه و لیبی دولت آنها با اعمال خشونت عکس العمل نشان میدهند و پیشرفتها در این دوکشورنسبت به آن چیزی که درمصر و تونس شاهد بودیم متفاوت میباشند ایران تحت حاکمیت یک دیکتاتوری مذهبی بسر میبرد که ویژه گیهای آن با دیگرکشورها غیر قابل مقایسه میباشد، نقطه متفاوت دیگری که وجود دارد حضور یک آلترناتیو و یک اپوزیسیون دمکراتیک میباشد و ملاها مستمرا درتلاش برای سرکوب ان میباشند.
درمسیر حرکت ما، موانع زیادی وجود دارد که میبایست با آنها مبارزه کنیم. مسایلی که در میان آنها بعضی ناتفاهمات بین المللی هم وجود دارد، بعنوان مثال ما هنوز درلیست سازمانهای تروریستی دولت آمریکا قرار داریم درحالیکه در اروپا این مسله دیگروجود ندارد به نظر من اگرجامعه بین المللی توان درک این مسله راداشته باشد میتوان گفت که حرکت آنها باعث تشویق مردم ایران خواهد بود. علرغم اینکه سرکوب بسیار خشونت آمیز میباشد ولی مقاومت همچنان ادامه دارد، رژیم تحت فشار قرار دارد ما مطمین هستم که نوبت ایران هم فراخواهد رسید درگیریها وتضادهای داخلی به راس رژیم رسیده است تا جاییکه بعضی ها دعواهای میان رهبری رژیم علی خامنه ای و احمدی نژاد را ”جنگ میان گرگها ” نامگذاری کردند درمیان دیوار یک شکاف ایجاد شده است.
س: میخواستم راجع به همین مسله سوال کنم ، نظر شما درمورد این درگیریها میان سران جمهوری اسلامی که از نظر شدت و حدت و ادامه مخالفتهای متقابل بی نظیر میباشد چیست؟
ج: این تکامل منطقی یک سیستم دولتی میباشد که تمامی اهرمهای قدرت دردست رهبری متمرکز شده است، در اینجا ما شاهد هستیم که دراین سیستیم کسی که تادیروز نزدیکترین فرد به مقام مذهبی و رهبر مذهبی خامنه ای بود منظورم احمدی نژاد است ، امروز عملا تبدیل به یک رقیب شده است نارضایتی ها ی مردمی افزایش مییابند ورژیم یعنی کل رژیم در اطراف چهره کلیدی رژیم حلقه میزنند. من از این گونه تحولات اصلا غافلگیر نشدم تضادهای داخلی سیستم رهبری ، چهره دیگری از واقعیت ایران میباشند که بیانگر طرف دیگر مسله مقاومت برعلیه دیکتاتوری مذهبی میباشد.
س: تا دوسال پیش شورای ملی مقاومت که شما رئیس جمهور آن میباشید وجود جریانهای رفرمیست را در داخل ساختار رژیم ایران غیر ممکن میدانست، بعنوان نمونه کمبود تغییرات پیش آمده طی هشت سال ریاست جمهوری خاتمی را میاورید شرکت افرادی چون موسوی وکروبی در جنبش اعتراضات 2008 با یک تغییر درخط شما بود. هنوز هم همینطور هست؟ آیا در استراتژی شما سعی در همکاری با کسانی که در داخل رژیم دست به انتقاد می زنند وجود دارد ؟
جواب: ماهمیشه گفته ایم که این رژیم غیرقابل رفرم است. این مسئله توسط آزمایشان گوناگونی که همه به شکست انجامید نشان داده شداست.
نمی توان یک رفرمیست واقعی بود درصورتیکه قانون اساسی را که دیکتاتوری را اعمال می کند به رسمیت شناخت. نمی توانی همزمان هم رفرمیست و هم دیکتاتورهاراقبول داشته باشی. در رابطه با برنامه های سال 2009 خیلی فکرکردیم وبه این نتیجه رسیدیم که اگرکسی حتی یک قدم هم حرکت کند مابه اوخوشامد می گوئیم.
به افرادی که شما اشاره کردید، موسوی، کروبی وبقیه یک بحث مشخص وروشن کردیم: خیلی روشن میباشد که شما از رژیم فاصله بگیرید اما باید بطورواقعی اینکاررا انجام دهید.
اما متاسفانه آنها به وفاداری به قانون اساسی ادامه دادند. درحالیکه پیام تظاهرکننده گان که درمیدان بودند این بودکه دیکتاتوری ملاها را ازجا برکنید.
س: انزوای بین المللی شما کم کم درحال فروپاشی می باشد.درحال حاضرفقط ایالات متحده آمریکا مانده است که همانطوری که شما یادآوری نمودید هنوزجنبش شما را یک سازمان تروریستی نامگذاری کرده اند. آیااین تغییر موضع مثبت به نفع شما حاصل ونتیجه زحمات وتلاشهای شمامیباشد یااینکه مربوط است به منافع خاص مخاطبان شما؟
ج: برای سالهای متمادی جهت گیری وسیاست دول غربی درقبال ما تحت تاثیرنفوذ سیاست مماشات درقبال تهران بوده است.
یعنی اینکه آنها امیدوار بودند که اگر بعضی از درخواستهای ملاها را بپذیرند میتوانند منافعی در زمینه های متفاوت در قبال آن اتخاذ نمایند (بعنوان مثال منزوی کردن ما) ما با صبر و حوصله زیادی در این رابطه کار کردیم و هدف ما متقاعد کردن مخاطبینمان بود، فقط کم کاری و غفلت وزارت خارجه آمریکا مانده است علیرغم اینکه کنگره این کشور هم با ما معتقدند که این سیاست اشتباهی است که فقط و فقط بنفع رژیم ملاها می باشد.
س: خانم رجوی همانطورکه شما بخوبی میدانید چهره شورای ملی مقاومت و بازوی نظامی آن مجاهدین خلق مخدوش به همکاری با دولت عراق درطول جنگ صدام وخمینی میباشد. دول خارجی شاید توضیحات شما را راحتتر از هموطنان خودتان پذیرا باشند. یعنی آنهائیکه بدون داشتن سمپاتی برای جمهوری اسلامی دوستان ونزدیکان خودرا دراین جنگ ازدست دادند. می خواهم نظرشمارادررابطه با آن انتخابتان دررابطه با هموطنانتان بدانم؟
ج: ما باید وقایع را آنقدری که هست و بطور واقعی تشریح کنیم. در اولین سالهای جنگ، مجاهدین برعلیه نیروهای متجاوز عراقی جنگیدند اما زمانیکه قوای نظامی صدام حسین خاک ایران را ترک نمودند, مجاهدین مورد میزبانی عراق قرارگرفتند. مجاهدین خواهان ادامه جنگ نبودند .و اینها از خاک ایران عقب کشیده بودند. فقط خمینی خواهان ادامه درگیریها بود. او شعار فتح اورشلیم از طریق کربلا را میداد (شهر مقدس در خاک عراق) مجاهدین از عراق خواهان محترم شمردن کامل استقلال خود شدند و عراقیها با آن موافقت نمودند. گزارشگران سازمان ملل متحد هم در طول بازرسیهای خود از پایگاههای مجاهدین این مسئله را مورد تحقیق قرار دادند و تائید نمودند. حتی مقامات عراقی حق ورود به پایگاههای ما را نداشتند. مردم ایران میدانند که وقایع چگونه پیش رفتند. آنها برنامه های تلویزیونی ماهواره ایی ما را بطورگسترده دنبال می کنند. این مسئله ایی است که دیگر حل شده است.