یونسکو: رژیم ایران دانشجویان، معلمان و استادان را سرکوب می کند

سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) طی گزارشی سرکوب دانشجویان، معلمان و استادان دانشگاه توسط دیکتاتوری آخوندی را مورد اعتراض قرار داد.
در این گزارش که به فشارهای اعمال شده علیه فضاهای آموزشی، دانشگاهیان و فرهنگیان در سالهای 2007 تا 2009 میلادی اختصاص دارد، مواردی از، شکنجه، بازداشت، مجازاتهای خودسرانه و ممانعت از تحصیل و کشتار دانشجویان پس از نمایش انتخاباتی ریاست جمهوری اشاره شده است.
در گزارش یونسکو آمده است: در جریان حمله 24خرداد 1388 نیروهای بسیج به خوابگاه دانشگاه تهران، 3 دانشجوی پسر و یک دانشجوی دختر کشته شده و اتاقهای دانشجویان به آتش کشیده شده است.
گزارش یونسکو هم‌چنین به حمله مأموران مجهز به باتون و گاز اشکآور به خوابگاه گلشن دانشگاه پلیتکنیک تهران اشاره کرده و نوشته است که در جریان حملهای مشابه به دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز یک دانشجوی دختر به شدت مضروب و دست کم یک دانشجوی دیگر کشته شده است.
محکوم شدن چند دانشجوی دانشگاه پلیتکنیک تهران به تحمل حبس به اتهام اهانت به اسلام و روحانیت از طریق انتشار یک نشریه دانشجویی، موضوع دیگری است که در گزارش یونسکو آمده است.
گزارشهای مربوط به حملههای خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی به محیط های دانشگاهی در شیراز، اصفهان، تبریز، بندرعباس و مشهد بخش دیگری از گزارش یونسکو را تشکیل می دهد.
دانشگاهیان، معلمان و دانشجویان از سال 2007 تا 2009 مکررا به اتهام همکاری با ’دولتهای متخاصم’ ، اقدام علیه امنیت ملی، اهانت به اسلام و روحانیت، تشویش اذهان عمومی به قصد تبلیغ علیه نظام یا شرکت در اعتراضات دستگیر شدهاند.
در گزارش یونسکو هم‌چنین آمده است: 70 استاد دانشگاه در روز 4تیر 1388 بازداشت شده اند.
محکومیت فرزاد کمانگر، معلم و فعال حقوقبشر کرد به اعدام به اتهام اقدام علیه امنیت و محکومیت یاسر گلی، فعال حقوقبشر و دبیر کل اتحادیه دانشجویان کرد دانشگاههای ایران به تحمل 15سال حبس به اتهام داشتن ارتباط با سازمانهای غیرقانونی کرد، از جمله موارد دیگری است که در این گزارش آمده است.
در این گزارش هم‌چنین به بازداشت و بدرفتاری با بیش از 40تن از دانشجویان در روز دانشجوی سال 1386 اشاره شده است.
بخش دیگری از گزارش یونسکو به محدودیتهای اعمال شده علیه معلمان معترض اشاره شده و آمده است: 9 معلم به دلیل شرکت در اعتراضات سراسری معلمان علیه شرایط کاری در پاییز سال 1386 به مجازاتهایی مانند تبعید و کسر حقوق محکوم شدند. هم‌چنین 700تن از معلمانی که در جریان اعترضات شناسایی شده بودند با کسر حقوق، 86نفر از آنها با تعلیق و 39نفر دیگر با منع تدریس مواجه شده اند.