این آخرین چرخش در نمایش بین احمدینژاد و آخوندهای حاکم ایران میباشد. احمدینژاد که از طرف اپوزیسیون بهعنوان یک مقام تشریفاتی اصول گرا حاکم مورد دشنام قرار میگرفت، فعلاً موقتاً در طرف اصلاحطلبان، مخالفین تفکیک جنسیتی، مذکر و مونث کردن دانشگاههای ایران قرار گرفته است.
احمدینژاد اوایل هفته در دستوری خطاب به اعضای کابینهاش نوشت، ضروری است، سریعاً جلوی این اقدامات عقب مانده، کوته نظرانه گرفته شود.
احمدینژاد با این کارش، نمایش سیاسی را وارد پهنهیی کرد که حتی با استانداردهای چاقوکشان ایران، جایی که در مجلس و جاهای دیگر دعوا و جنگ لفظی رواج دارد، تعجبآور بود. این بار دعوا بین احمدینژاد با حکومت مذهبی است که زمانی حامی وی بودهاند.
ماهها، نظام حاکم اسلامی بطورفزاینده از پایگاه قدرت احمدینژاد جدا شد. جرم مشاهده شده وی، تلاش برای گسترش قدرت ریاست جمهوری است برای تعیین سیاستها و دراختیار گرفتن پستهای کلیدی دولت میباشد.
دهها تن از متحدین رئیسجمهور از آوریل تا کنون بازداشت شدند که شامل دستگیریهای ماه گذشته مقامات ارشد دولت میباشد. برخی از منتقدین، اسفندیار رحیمی مشایی، دستیار ارشد احمدینژاد را متهم به هدایت جریان انحرافی، برای تضعیف حکومت اسلامی است، و حتی با جادو جنبلهاییش ذهن رئیسجمهور را تیره و مبهم میکند. …
هفته پیش احمدینژاد واکنش شدیدی نشان داد، و دستگیریها را با انگیزه سیاسی برای حمله به دولتش خواند. در هر حال وی کار زیادی جز خشمگین شدن نمیتواند بکند.
این نبرد به روشنی نشان داده است که آخوندهای حاکم بر ایران، بهریاست آیتالله علی خامنهای، هیچ تصمیمی برای دست کشیدن از هیچ کنترلی را ندارند، و مسیر انتخابات آتی ریاست جمهوری اواسط 2013 را دیکته خواهند کرد، در حالی که احمدینژاد بهخاطر محدودیت در تعداد دوره مشارکت نمیتواند در آن شرکت کند.
مشایی که گزینه و متحد احمدینژاد است به نظر میرسد حتی برای ورود به فهرست کاندیداها تحریم شده است.
هر چند به نظر میرسد که سیستم حاکم از تضعیف احمدینژاد خوشنود است، ولی نمیخواهد فشار زیادی بگذارد و تمامی اختلافات سیاسی را به سطح بکشاند.
قانونگذاران مخالف احمدینژاد ماه پیش در پی بازجویی وی بودند، ولی بهدلیل نگرانی از عیان شدن اینکه اختلافات درونی زیادی در سیستم ایران درجهان وجود دارد، از این تلاشها دست کشیدند.
سامی الفرج (sami alfaraj)، مدیر مرکز مطالعات استراتژیک در کویت گفت، اگر درباره اینکه آیا خامنهای و آخوندهای حاکم هنوز قدرت مطلق را در دست دارند، سؤالی مطرح بود، آنها با صدای رسا و روشن پاسخ آن را دادند.
جنجالهای کوی دانشگاه آزمونی است که بعد از تظاهرات بزرگ خیابانی بر سر انتخاب ریاست جمهوری مجدد احمدینژاد در 2009 برای آخوندهای حاکم یکی از اولویتهای اصلی میباشد و تلاش میکند عوامل غیراسلامی مظنون را که ماخذ مخالفین محسوب میشوند را از دانشگاه پاکسازی کند . …
استادان لیبرال و سکولار در سراسر دانشگاههای ایران تدریس میکنند، ولی در اقلیت قرار دارند.
بیشترشان بهلحاظ سیاسی منفعل و خود را وابسته به اردوی افراطیون یا لیبرالها نمیدانند. …
اما مخالفت احمدینژاد با تفکیک جنسیتی دانشگاه، با باز شدن دانشگاهها در ماه سپتامبر بیشترین تحولات را با خود به همراه خواهد آورد…
تقسیم محوطه دانشگاه سرآغاز یکی از مهمترین محدودیتهای جنسیتی از انقلاب اسلامی 1979 تاکنون میباشد. اما افراطگرایان اصرار دارند که احمدینژاد نمیتواند سر راه آخوندهای حاکم بایستد .
آخوند مکارم شیرازی، یکی از فضلای محافظه کار حوزه علمیه قم گفت مخالفت احمدینژاد را محکوم میکند و آن را برای اسلام مضر خواند.
آخوند رضا استادی در نماز جمعه قم اظهار داشت، احمدینژاد با مخالفت خود در تفکیک محوطه دانشگاه، فساد را تعمیم داده است. …
گزارشها حاکی است، احمدینژاد، برای حضور زنان برای تماشای مسابقات فوتبال تلاش مجدد کرده است.