مقامات عراقی به خاطر کشتن ایرانیها به دادگاه اسپانیا فراخوانده شدند

مجله آنلاین  بنیادگرایی را متوقف کنید – 29 تیر، سه پرسنل نظامی عراق درارتباط با قتل‌عام 8آوریل در کمپ اشرف در شمال شرقی عراق که در آن 36نفر از ساکنان کشته شدند، به دادگاه ملی اسپانیا در 3اکتبر فراخوانده شدند.

 بنا‌ به این حکم، المالکی بطوراتومات بعد ازاینکه از نخست‌وزیری کنار رفت و مصونیت قضائی وی برداشته شد، به دادگاه فراخوانده می‌شود.
شعبه چهارم دادگاه مرکزی تحقیقات دادگاه ملی اسپانیا روز 11ژوئیه حکم داد که شکایت مربوط به کسانی که در قتل‌عام که هم‌چنین منجر به زخمی‌شدن 350نفر شد را مورد تحقیق قرار خواهد داد.
مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب مقاومت ایران گفت: ”مالکی باید اکنون به محاصره اشرف پایان دهد و همه اقدامات سرکوب گرانه علیه اشرف باید متوقف گردد“.
رجوی گفت: ”براساس حکم دادگاه که مطابق با کنوانسیون 4ژنو می‌باشد، آمریکا مسئولیت توقف به شکنجه و خشونت را دارد و باید فوراً حفاظت ساکنان اشرف را از دولت عراق گرفته و نیرو برای جلوگیری از کشتاری دیگر مستقر کند“.
این دادگاه هم‌چنین از اد. ملکرت نماینده ویژه دبیرکل ملل‌متحد در عراق و استراون استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا را برای شهادت دعوت نمود.
سه پرسنل نظامی متهم عبارتند از: سپهبد علی غیدان فرمانده نیروی زمینی عراق، کسی که متهم به فرماندهی کشتار تحت  امر مالکی می‌باشد، سرهنگ عبدالطیف العنابی فرمانده گردان عراقی در اشرف و سرگرد جاسم التمیمی.
این سومین حکم دادگاه ملی اسپانیا در دو سال گذشته درباره کشتار ساکنان اشرف می‌باشد. تاکنون 47نفر از ساکنان که اشخاص حفاظت‌ شده تحت کنوانسیون 4 ژنو بودند در این حملات کشته شدند . درمجموع 1071نفر از ساکنان این کمپ به ضرب گلوله یا انفجار نارنجک های دستی و یا با ضربات باتوم مجروح شدند، بعضی از آنها توسط خودروهای زرهی زیر گرفته شدند.
نیروهای عراقی 36نفر از ساکنان را در سال 2009 به گروگان گرفتند و به مدت 72روز آنها را نگه‌داشتند. در همین دوران  تعدادی از ساکنان اشرف به‌دلیل فقدان رسیدگی های پزشکی در این کمپ جان باختند.
در 26نوامبر 2009، دادگاه اسپانیا، تحقیق درباره اولین شکایت براساس اصل ”عدالت جهانی ”که تحت آن  جنایتهای   علیه بشریت و جنایتهای جنگی تحت قوانین و کنوانسیونهای ژنو قابل پیگرد است، را پذیرفت.
بند 146 کنوانسیون 4 ژنو مشخص می‌کند که دولتهایی که کنوانسیون را امضا کردند، مسئولیت تحقیق، پیگرد و محکوم کردن اشخاصی که تخلف حیاتی از کنوانسیون را انجام می‌دهند، را دارد و ”مسئولیت جستجو برای چنین اشخاصی که متهم به انجام می‌باشند، یا دستور داده‌اند که چنین تخلف حیاتی انجام شود و آوردن این اشخاص فارغ از ملیت آنها به دادگاه خودش (آن دولت مربوطه) را دارد “.
به همین دلیل دولت اسپانیا روز 27دسامبر 2010 و 17مارس 2011 قتل، شکنجه و تاثیرات مخرب بر روی ساکنان اشرف را به‌عنوان نمونه‌هایی از ”جنایت علیه جامعه بین‌المللی، جنایت جنگی و جنایت علیه حقوق‌بشر بین‌المللی ”را مورد بررسی قرار داد.
این دادگاه در حکمش در 27دسامبر 2010 تصریح کرد: ”جمهوری عراق استاتوی فرامرزی ساکنان کمپ اشرف، اعضای پی.ام.او.ای را درسال 1986 تضمین کرد و در2 ژوئیه 2004 به آنها استاتوی ”اشخاص حفاظت‌ شده ”تحت کنوانسیون 4 ژنو توسط ایالات متحده آمریکا، نیروی اشغالگر در عراق تحت قطعنامه 1546 8ژوئن 2004 شورای امنیت ملل‌متحد ”داده شد.
این دادگاه براساس بند 3 کنوانسیون ژنو، موضوع اتهام در این حمله علیه اشرف را   ”یک رفتار غیرقانونی ”توصیف می‌کند  و این‌که از نوعی است که در سال 2000 دادگاه بین‌المللی علیه یوگسلاوی سابق ثبت کرد. که نیاز است از نظر قضائی تحقیق و  مورد   پیگرد برای مجازات کسانی که در این تخلف وقیحانه کنوانسیون ژنو دخالت داشتند قرار بگیرد.
در 31 مه 2010. در پاسخ به دادگاه، وزیر خارجه عراق ادعا کرد که دولت عراقی تحقیقات خودش را انجام می‌دهد. بنابراین، پرسنل نظامی فراخوانده شده به حضور در دادگاه در تاریخ های مشخص شده 8مارس و 31 مه 2011 خودداری کردند.
درباره حکم سوم دادگاه اسپانیا، رجوی گفت که مالکی باید به محاصره کمپ اشرف پایان بدهد و این‌که مسئولیت آمریکا حفاظت از این کمپ در مقابل هرگونه حمله غیرتحریکی آتی می‌باشد.
رجوی اضافه کرد: ”300 بلندگو بزرگ در اطراف اشرف، 24ساعته در طی روز با پخش صداهای شدید ساکنان اشرف را مورد تهدید، اهانت و شکنجه روانی قرار می‌دهند. حدود 1000 زن مسلمان مستقر در این کمپ از امنیت و آرامش برخوردار نیستند.
رجوی نسبت به بلوکه کردن  اقلام پزشکی و خدمات و هم‌چنین سوخت به اشرف شکایت کرد و خواستار یک تحقیق مستقل، شفاف درباره قتل‌عام همان‌گونه که توسط ارگانها و شخصیت های بین‌المللی مانند ناوی پیلای رئیس حقوق‌بشر ملل ‌متحد و کاترین آشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا خواسته شده بود، گشت.
مریم رجوی راه‌حل پیشنهادی داده شده توسط سفارت آمریکا در بغداد برای جابجایی کمپ دریک موقعیت جدید به‌عنوان راه‌حلی که مسیر را برای یک قتل‌عام دیگر هموار می‌کند، را رد کرد. وی از طرح اروپایی برای جابجایی ساکنان به کشور سوم حمایت می‌کند.
رجوی افزود: ”موضوع اشرف و جلوگیری از قتل‌عام ساکنان آن آزمایش وفاداری رئیس‌جمهور اوباما به ارزش های جهانی که وی خودش را به آن متعهد می‌بیند، می‌باشد.
اشرف شاخصی است که توسط مردم ایران قضاوت می‌گردد که آمریکا در کدام طرف ایستاده است.
عمار مهدی یک خبرنگار آزاد و جانشین سردبیر می‌باشد.