قاچاق مواد مخدر توسط مسئولین زندان

 زندان های ایران، مملو از زندانیان با جرم های عادی مثل اعتیاد، موادمخدر، سرقت و انواع دیگر جرم های اجتماعی است. 

این زندانیان اکثراً در سنین جوانی با زندان آشنا میشوند. قربانیان مشکلات و معضلات اجتماعی, معمولاً در ابتدا با جرم های سبک و یا حبس های کوتاه مدت, به زندان محکوم می شوند. در ندامتگاه, این افراد با انواع مفاسد اجتماعی دیگر آشنا شده و متأسفانه مجرب می شوند. آنها طی مدتی که در زندان هستند، از یک طرف به دلیل فقر و از طرف دیگر فاسد بودن مقامات و فضای زندان، دست به کارهایی می زنند که قبلا با آن آشنا نبودند.

مامورین و باصطلاح مسئولین این زندان ها واردکننده موادمخدر به داخل بندها می باشند. مواد مخدر توسط زندان بان هایی که با مسئولین مربوطه همکاری می کنند, در زندان توزیع می شود. زندانیان، بویژه آنها که کم سابقه تر هستند, فریب خورده و عامل مامورین زندان برای توزیع مواد مخدر می شوند. باتوجه به اینکه اکثر زندانیان بدلیل مشکلات اقتصادی و فقر، به زندان افتاده اند, برای به دست آوردن اندکی هزینه, دست به هر کاری می زنند آنچه که سواستفاده هر چه بیشتر از آنها را در پی دارد و باعث تبدیل شدن آنها به طعمه ای در خدمت مسئولین زندان می شود.

در یک نمونه جوانی به نام (ح.ع) که کمتر از 20سال سن داشت, با 800گرم موادمخدر دستگیر شد. این جوان در زندان توسط مامورین برای خرید و فروش مواد بکارگرفته شد اما بعد از لورفتن ارتباط ماموران برای واردکردن مواد, وی را بعنوان مقصر معرفی کردند و اتهامات را متوجه او ساختند. این جوان با جرم سبک وارد زندان شده بود اما بعد از این جریان, بیش از 15سال از عمر خود را باید در زندان بگذراند.
یک قربانی دیگر به نام(د.ش) در سن 27 سالگی به 15سال زندان محکوم شد. این زندانی در اعتراض و در مقابل فشارهای زندان لب های خود را دوخت. در مقابل این اعتراض, نه تنها به خواسته اش جوابی داده نشد, در مقابل اتهامات بیشتری به او اضافه شد. اتهاماتی مانند اخلال در نظم عمومی, تحریک زندانیان و شورش در زندان. ماموران این جوان را به دادگاه بردند و 12سال دیگر به حکم او اضافه کردند. یعنی او باید 27سال از عمرش را در پشت میله های زندان بگذراند.
نمونه ای دیگر از این قربانیان، یک زندانی با حکم چهارماه زندان و جریمه 500 هزارتومان بود. این زندانی هم توسط ماموران زندان برای خرید و فروش مواد بکار گرفته شد.

در این معاملات, باندهای داخل زندان، او را توزیع کننده مواد مخدر معرفی کردند. در نتیجه, به جای 4ماه, وی را به 25سال حبس محکوم کردند. در ادامه هم این زندانی به زندان های مختلف مانند قزلحصار, کرمانشاه و بندرعباس تبعید شد تا بلکه به این شیوه, جرم ماموران زندان در این جریان پوشانده شود.
کانون حمایت از خانواده جان باختگان و بازداشتی ها 3 مرداد