رسواییهای رژیم آخوندی در وقت گذرانیها در مورد مسأله اتمی

رژیم ایران در مورد اعلام آمادگی برای فرستادن اورانیوم به خارج کشور علائم مبهمی داده است
خبرگزاری فرانسه (1آبان88) در این مورد گزارش داد: ضرب الاجل برای معامله اورانیوم با ایران به پایان می رسد. روز جمعه رژیم ایران با یک ضرب الاجل اتمی جدید, و فشارهای بین المللی تازه ای برای موافقت با یک معامله در زمینه غنی سازی اورانیوم با وساطت دیدبان اتمی ملل متحد, مواجه شد. رژیم ایران در این زمینه که آیا واقعا برای فرستادن تمامی اورانیوم خود به خارج کشور آماده است یا نه, علائم مبهمی داده است. 
خبرگزاری فرانسه  افزود اگرچه نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی, این پیشنهاد را ” بسیار مثبت” توصیف کرد، اما روشن نبود که آیا مقامات بلندپایه رژیم ایران نیز, نگاه مثبتی به آن دارند؟

روز پنجشنبه نیز رژیم ایران تاکید کرد حتی در صورتیکه معامله غنی سازی با روسیه را تایید کند غنی سازی در نطنز را متوقف نخواهد کرد و صالحی بدون توضیح بیشتر گفت مقدار اورانیومی که به خارج کشور فرستاده می شود ، زیاد نیست

رژیم آخوندی اعلام کرد اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد مسئولیت آن بر عهده طرف مقابل است و ایران به راه خود ادامه خواهد داد
انتشار این مطلب در شرایطی است که از قبل اعلام شده بود جزییات مذاکرات وین بعد از اعلام توافقنامه نهایی در روز جمعه منتشر خواهد شد. خبرگزاری حکومتی ایرنا نوشت:  در مذاکرات ژنو طرفین مذاکره کننده به این توافق رسیده بودند که ایران بخشی از اورانیوم مورد استفاده خود را برای بازپروری به روسیه بفرستد و با غلظت پایین آن را تحویل بگیرد. اما آمریکا و متحدانش عنوان کردند که اورانیوم بازپروره شده روسی برای استحصال نهایی باید به فرانسه فرستاده شود.
خبرگزاری ایرنا نوشت: این مساله بیانگر آن است که آمریکا به عنوان رهبر کشورهای غربی هیچ‌گونه صداقتی در قبال تعهدات در خود مقابل ایران نداشته، و اهرم فشار و مذاکره علیه برنامه اتمی ایران را ادامه می دهد تا شاید بتواند ایران را در ابتدا محبور به تعلیق و بعد توقف برنامه اتمی آن نماید .
ایرنا در پایان تاکید می کند: بدیهی است اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد،مسئولیت آن به عهده طرفین مقابل است و ایران به راه خود ادامه خواهد داد. همچنان که پیشتر احمدی نژاد در پاسخ به اظهارات هیلاری کلینتون که گفته بود دنیا تا ابد منتظر ایران نخواهد ماند، تاکید کرده بود که اگر برخی کشورها بخواهند در روند مذاکرات اشکال تراشی کنند موفق نخواهند شد و اگر هم بشوند بهای آنرا خواهند داد.
در خبر دیگری سایت حکومتی جهان نوشت: هیات ایرانی هیچ توافقنامه ای را امضا نکرده است.
پیش از این البرادعی و علی اصغر سلطانیه از هرگونه اظهار نظری در مورد جزئیات توافقنامه وین خودداری کرده بودند و آنرا به روز جمعه موکول کرده بودند.

صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم اعلام کرد ما از حق خود برای گسترش غنی سازی اورانیوم کوتاه نمی آییم.
خبرگزاری فرانسه (30مهر88)با عنوان «رژیم ایران در هر معامله یی حق خود را برای افزایش غنی سازی اورانیوم محفوظ می دارد» گزارش داد:
رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم طی اظهاراتی که روز پنجشنبه منتشر شد گفت، تهران حتی در صورتیکه به معامله ای دست یابد که کشور ثالثی،  غنی سازی اورانیوم را با درصد بالاتری انجام دهد، از حق خود برای غنی سازی اورانیوم، به سطوحی بالاتر از 5 درصد، کوتاه نخواهد آمد. 
پاتریک کلاوسون عضو انستیتوی واشینگتن برای خاور نزدیک تصریح کرد  رژیم ایران غیرقابل اعتماد است چرا که  بارها در توافقهای بعمل آمده جا زده است.این رژیم همچنین در مورد برنامه هسته یی خود بارها دروغ گفته است که آخرین مورد آن همین چند هفته پیش در مورد سایت قم بود.
شبکه جهانی  بی.بی.سی(30مهر88) از پاتریک کلاوسون پرسید، تاآنجایی که شما از جزییات پیشنویس توافق هستهیی با رژیم ایران خبر دارید، آیا تصور میکنید این پیشنویس رژیم ایران را در نهایت وادار به توقف تولید بمب اتمی کند؟
پاتریک کلاوسون گفت: اگر رژیم ایران به این توافق عمل کند، برای ما شاید حدود یک سال زمان بخرد، تا در خلال این مدت ما بتوانیم به مسائل پایهیی که باعث جدایی دو طرف شده برسیم. به عبارت دیگر این کار به ما زمان بیشتری می دهد، ولی مشکل اصلی را حل نخواهد کرد.
شبکه جهانی بی.بی.سی پرسید: یکی از موضوعات کلیدی، خارج کردن اورانیوم غنی شده از ایران بوده است. آیا شما فکر میکنید رژیمایران حاضر است این کار را برای یک مدت طولانی انجام دهد؟
پاتریک کلاسون پاسخ داد: آنچه که تاکنون مورد توافق قرار گرفته «چگونگی» خارج کردن ماده اورانیوم غنی شده بوده است. ولی قسمت دیگر که بخش سخت کار است، «زمان» این کار است. پایههای این  توافق با رژیم ایران بر این اساس است که رژیم ایران همه 1200  کیلوگرم اورانیوم غنی شده را تا پایان سال جاری خارج کند، که البته ما هنوز در اصول و اساس هم نتوانستهایم با رژیم ایران بر سر این قسمت به توافق برسیم. قسمت سخت کار هنوز باقی است، و آن، قانع کردن رژیم  ایران به صادر کردن اورانیوم موجود تا پایان سال جاری است.
شبکه جهانی بی.بی.سی پرسید: وقتی در رابطه با مذاکرات و موضوع هستهیی ایران صحبت میشود، همواره یک  عنصر شک و ظن و شاید لغت بهتر، بی اعتمادی باشد که ایران همیشه از آنچه که توافق میکند، جا میزند. آیا فکر میکنید مسأله بی اعتمادی یک موضوع کلیدی بین ایران و آمریکاست؟
عضو انستیتو واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک گفت: رژیم ایران تاکنون چندین بار توافق کرده، ولی هربار جا زده است. انجماد غنی سازی در سال 2003، یکی از آنها بود، یکبار دیگر در سال 2004 با انجماد موافقت کرد، باز هم در سال 2006 با محمد البرادعی توافقی به عمل آورد اما هربار این رژیم ایران بود که جازد. علاوه بر این، در تاریخچه مناسبات با ایران ، این رژیم هیچوقت طی 20 سال گذشته در مورد مسأله هستهیی خود حقیقت را نگفته است. همین چند هفته پیش هم دروغ رژیم در رابطه با سایت قم افشا شد. لذا شکی نیست که یک بی اعتمادی (بین المللی) با رژیم ایران وجود دارد.

دیوید آلبرایت، بازرس سابق تسلیحاتی ملل متحد و رییس موسسه علوم و امنیت بین المللی تصریح کرد رژیم ایران مکرراً تقلب کرده است در نتیجه قابل اعتماد نیست. در هر طرح و توافقی با رژیم ایران مسئله اصلی تعلیق غنی سازی اورانیوم است. گزارشی از تلویزیون سی.ان.ان
دیوید آلبرایت با اشاره به مذاکرات وین و طرح ارسال اورانیوم غنی شده توسط رژیم ایران به خارج کشور گفت: این سؤال  اساسی وجود دارد که آیا رژیم ایران، این طرح  را امضا خواهد کرد یا نه. این طرح   ظرفیت تسلیحاتی رژیم ایران  را کاهش می دهد، و فضایی ایجاد می کند تا برسر موضوع اصلی که تعلیق غنی سازی توسط رژیم ایران مذاکره صورت گیرد.
تلویزیون سی.ان.ان(29مهر88) پرسید بسیاری می پرسند، آیا رژیم ایران واقعا قابل اعتماد است؟ نظر شما چیست؟
دیوید آلبرایت پاسخ داد: این معامله مهمی است، اما تنها زمان می خرد، ولی مشکل را حل نمی کند…  این بدان معنا نیست که رژیم  ایران در آینده دست به غنی سازی اورانیوم نخواهد زد، اما به این معنا هست که در کوتاه مدت یا میان مدت باید برنامه غنی سازی خود را بحالت تعلیق درآورد. دلیل آن هم ساده است، زیرا رژیم ایران مکررا تقلب کرده و توافقنامه ها را نقض کرده است، که آخرین نمونه آن هم، سایت مخفی در قم بود. در نتیجه نمی توان به این رژیم اعتماد کرد، نمی توان به این رژیم، وقتی که می گوید نمی خواهد سلاح اتمی بسازد، اعتماد کرد. از طرف دیگر، من فکر می کنم که نگرانی بیشتری هم طی یکسال گذشته در این مورد وجود داشته و افراد بیشتری در این نگرانیها سهیم شده اند. به همین دلیل بسیار مهم است که رژیم ایران درک کند در فاز بعدی گفتگوها، موضوع بر سر تعلیق غنی سازی ایران است، و اگر این رژیم  نخواهد آن را بپذیرد، در آنصورت، دولت اوباما بعد از پایان سال جاری دوام نخواهد آورد.  بازرس سابق تسلیحاتی ملل متحد  در پاسخ به این سؤال که نظر شما در مورد تحریمهای سخت تر چیست؟ گفت فکر می کنم ته خط، آنچه که خواهیم داشت، فشار روی رژیم ایران از طریق تحریمها است. این تحریمها می تواند در شورای امنیت ملل متحد سازماندهی شود یا در خارج از آن. من فکر می کنم که یک استراتژی در حال گسترش برای مهار برنامه اتمی رژیم ایران خواهید داشت. اگر این رژیم نخواهد مصالحه کند، با محدودیت یا یک نوع جنگ سرد کوچک در خاورمیانه مواجه خواهد شد. بسیاری از کشورها نسبت به رژیم ایران نگران هستند ، کشورهای خلیج فارسبسیار  نگران رژیم ایران و افزایش ظرفیت تسلیحات اتمی آن هستند...

به دنبال آنکه سخنگوی کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل، یائل دورون، اعلام کرد در ماه سپتامبر گذشته یک مقام عالیرتبه ایران با یک نماینده این کمیسیون به طور مخفیانه ملاقات و در باره برنامه هسته ای ایران گفتگو کرده است، سخنگوی سازمان انرژی اتمی رژیم آن را تکذیب نمود. در عین حال رسانه ها نوشتند
دیدار‌های سلطانیه و زفری ادیز در جریان کنفرانسی انجام گرفت که از سوی کمیسیون بین‌المللی منع گسترش سلا‌حهای هسته‌ای با سرپرستی استرالیا در قاهره برگزار شد. در این کنفرانس، که روزهای بیست و نهم و سی ام سپتامبر در هتل چهارفصل صورت گرفت نمایندگان اتحادیه عرب، اردن، مصر، ترکیه، آمریکا و اروپا نیز شرکت داشتند. زفری- ادیز و علی‌اصغر سلطانیه در بحثهای میزگرد، بارها یکدیگر را مخاطب قرار دادند.
همزمان با تکذیب رژیم ایران، جائل دورون ، سخنگوی کمیسیون انرژی هسته‌ای اسرائیل ،  ضمن تاکید مجدد بر شرکت سلطانیه و زفری- ادیز در کنفرانس قاهره، تصریح کرد که میان این دو دیپلمات گفتگوی جداگانه و مستقیمی صورت نگرفته است.
یکی از اهداف کنفرانس قاهره، بررسی امکان تبدیل خاورمیانه به یک منطقه غیر اتمی و جلوگیری از گسترش سلاحهای هسته‌ای بوده است و همه طرفهای شرکت‌کننده در کنفرانس متعهد شده بودند که خبر این کنفرانس را پنهان نگه‌دارند تا همه بتوانند حرفهای خود را بدون واهمه از انتشار بیرونی بزنند.

آسوشیتدپرس گزارش کرد: رژیم ایران در پذیرش یک پیش نویس طرح سازمان ملل که بر اساس آن اکثر اورانیوم کشورش را برای غنی سازی به خارج ارسال می کند شکست خورد.
همزمان تلویزیون سی ان ان گزارش داد:  رژیم ایران در تلویزیون دولتی خود پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی را رد کرد....
سی ان ان افزود: این به معنی پایان پروسه دیپلوماتیک خواهد بودو البته موضع آنانی را که خواستار تحریمات شدیدتر بر علیه جمهوری اسلامی بودند را تقویت می کند و شاید به سمت راه کار نظامی پیش برود، البته باید  منتظرموضعگیری مقامات رسمی شد...