هنگام ورود به سوئیس در فرودگاه ژنو از سوی پارلمانترها و شخصیتهای سوئیسی، از جمله، ژان شارل ری ال، نماینده پارلمان فدرال سوئیس، مارک فالکه، نماینده پارلمان ژنو، کریستین پرگو، عضو شورای قانونگذاری ژنو و اعضای کمیته سوئیسی دوستان ایران آزاد، مورد استقبال قرارگرفت.
رئیسجمهور برگزیده مقاومت روز دوشنبه 8 اوت 2011 با حضور در جمع هموطنان آزادهیی که بیش از ۱۰۰روز است در مقابل مقر اروپایی ملل متحد برای حفاظت از اشرف تحصن کردهاند، سخنانی ایراد کرد.
مریم رجوی گفت: خوشا غیرت و
همیت شماو خوشا پشتکار و طاقت و ایمان شمادرود بر شما با پایداری بیامانتان برای حقوق اشرف و برای آزادی مردم ایران.
شما بیش از ۱۰۰روز است که پیام خونین شهیدان۱۹فروردین را یعنی شهیدان حماسه فروغ اشرف را به پایتخت ملل متحد آوردید.
درود بر عزمتان، درود بر پایداریتان و درود بر ارادههایی که تصمیم گرفته تا پیروزی نهایی از پای ننشیند. درود بر همه شما.
خانم رجوی افزود: من به اینجا آمدهام فقط برای دیدار شما و برای اینکه به شما بگویم که به مبارزه و پایداری خود بیفزایید زیرا شما پایداری را از اشرفیها آموختهاید و اشرفنشانهای واقعی در سراسر جهان شدهاید. بنابراین من به پایداری شما و اشرفیها افتخار میکنم. و شکی ندارم که این پایداری بهطور قطع و یقین به پیروزی میرسد.
شما که بیش از ۱۰۰روز است در اینجا محکم و استوار ایستادهاید شما که آبروی ایرانیان دور از وطن هستید
شما که صدای مردمایران هستید که زیر آن اختناق وحشیانه نمیتوانند فریاد بکشند.
و همچنین نمایندگان نسلی هستید کهدر تاریخ ایران به پایداری استوار و پرشکوه شناخته شده است.
دکتر کاظم رجوی شهید بزرگ حقوقبشر ایران که ۲۲سال پیش در همین ژنو در مقر ملل متحد بهوسیله تروریستهای اعزامی ملاها بهشهادت رسید و خونش را بر زمین ریختند گفته بود: ما تاریخ حقوقبشر ایران را با خونخود مینویسیم.
بله حقوقبشر سنگسار شدهایران هم اینچنین احیا و زنده میشود. با خون شهیدان فروغ اشرف و با استقامت و پایداری شما. آن هم روزها و روزها، هفتهها و هفتهها، ماهها و ماهها، درود بر همه شما
شما برای حفاظت اشرف به اینجا آمده و ایستادهاید، اما در همین ایستادگی پرچم آزادی و حقوقبشر ایران را هم به اهتزاز درآوردهاید. و از آن با تمام قوا دفاع میکنید.
اشرفیها برای من پیغامیفرستادهاند تا به شما برسانم:
گفتند: به یاران ما، به مادران، خواهران و برادران ما که در ژنو پرچم اشرف و پرچم پایداری را برافراشتهاندبگو: به داشتن پیکها و نمایندگانی مثل شما افتخار میکنیم. شما صدای ایستادگی ما و صدای مظلومیت ملت ایران هستید. و در حقیقت شما محاصره اشرف را شکستهاید و آن را به تمام و کمال خواهید شکست.
خانم رجوی در ادامه اینطور ادامه داد: بهیمن رنج و رزم و فداکاری اشرفیها به یمن ایستادگی شما و خواهران و برادرانتان در سراسر دنیا امروز مسأله اشرف یعنی مسأله کانونی مبارزه برای آزادی مردم ایران در سیاست و تصمیمگیریها در بالاترین سطوح دولتی و نهادهای بینالمللی در اروپا و آمریکا مورد توجه قرار گرفته است.
پارلمان اروپا طرحی برای حل مسأله اشرفیها ارائه کرده است.
برخی مقامهای وزارتخارجه آمریکا ایده جابهجایی آنها در داخل عراق را عنوان کردند که البته کمیته خارجی کنگره آمریکا با تصویب لایحهیی آن را قویاً رد کرده است.
اما باید تأکید کنیم که در هر حال و در هر گزینهیی ما از حفاظت ساکناناشرف دست برنمیداریم..
ما تأکید داریم که در هر حال نهادهای سازمان ملل یعنی کمیساریای عالی پناهندگی، کمیساریای عالی حقوقبشر و یونامی در قبال وضعیت ساکنان اشرف مسئولیت دارند. و هر اتفاقی که بیفتد، بهخصوص پس از این همه هشدار، اخطار و آگاهی آنها مسئول هستند. میخواهم در مقابل مقر ملل متحد تکرار کنم که تمامی سازمانهای بینالمللی حقوقبشری از کمیساریای عالی پناهندگی، کمیساریای عالی حقوقبشر و یونامی در مقابل وضعیت ساکنان اشرف و حفاظت آنان مسئولند و هر اتفاقی که بیفتد باید پاسخگو باشند.
کمااینکه تأکید دارم که دولت و نیروهای آمریکایی همچنان در قبال حفاظت ساکناناشرف مسئولیت کامل دارند و به قول نمایندگان کنگره آمریکا هرحادثه یا فاجعه دیگری که در اشرف رخ دهد آنها مستقیماً مسئولند.
ما بر موقعیت ساکناناشرف بهعنوان پناهندگانسیاسی و افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو تأکید داریم و از حقوق قانونی ساکنان اشرف در هیچ شرایطی دست برنمیداریم.
و همچنین دولت سوئیس را که مسئول حفاظت از کنوانسیونهای ژنو است، به ایفای مسئولیتهایش در قبال ساکنان اشرف فرامیخوانیم.
و سرانجام تأکید داریم که آنچه در ۱۹فروردین اتفاق افتاد و همچنین آنچه در شش وهفت مرداد دو سال پیش در اشرف رخ داد به توصیف دادگاه اسپانیا جنایت علیه بشریت است جنایت جنگی است و جنایت علیه جامعه بینالمللی است. ما از سپردنعاملان و آمراناین جنایت به دادگاههای بینالمللی دست بر نمیداریم. این خواسته مردم و مقاومت ایران است و آن را تا انتها دنبال خواهند کرد تا به نتیجه نهایی برسد.
خانم رجوی سخنانش را اینگونه ادامه داد: ”دعوا بر سر اشرف است. اما در اصل تمام دعوا بر سر آزادی مردم ایران است.
دعوا بر سر حق مردم ایران است. حق مردم ایران، برای به زیر کشیدن رژیم ولایتفقیه است. دژخیمان حاکم میخواهند اشرف را منهدم کنند و شما در منتهای افتخار میخواهید رژیم ولایتفقیه را منحل و متلاشی کنید. و بیگمان این شمایید که فاتح و پیروز خواهید شدزیرا به حقید، زیرا برای آرمانی مشروع بهپاخاستهاید زیرا حاضر و آمادهاید که قیمت مبارزه خود را بپردازید“.
خانم رجوی سخنانش را اینطور خاتمه داد: خواست شما حفاظت بینالمللی برای ساکنان اشرف، تأکید بر پناهندگی جمعی آنها، استقرار هیأت ناظران ملل متحد در اشرف و تحقیق بیطرفانه درباره قتلعام ۱۹فروردین در اشرف است.
این خواستهها که خواستههای مردم ایران نیز میباشد، را ما با تمام قوا با استفاده از تمام امکانات، در تمام مجاری سیاسی و دیپلوماتیک به پیش میبریم.