مجری: بنابراین، بطور بنیادی این گامهای نادرست در سیاست خارجی بوسیله دولت اوباما در کجا بر داشته شده اند؟
موکیزی: خوب، ما از خروج یک گروه که نامش ام ای کی است از لیست سازمانهای تروریستی امتناع و یا لااقل تعلل می کنیم. با اینکه هیچ مدرک و شواهدی دال براینکه آنها یک سازمان خارجی تروریست باشند در دست نداریم. این یک وسیلهای فراهم کرده برای رژیم مالکی در عراق که به آنها حمله کند و ما فقط ایستاده و صحنه را مشاهده کردهایم. آنجا یک قرارگاهی در داخل عراق هست که محل استقرار 3400 نفراست. آنها سلاحهایشان را در 2003 تحویل ما دادند و ما به آنها در 2006 تضمین داد یم که با آنها بعنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون ژنو رفتار خواهد شد و این توسط یک ژنرال آمریکائی امضاء شده است. و یک فیلمی وجود دارد که آنها را با هامویهای فراهم شده بوسیله امریکا زیر میکنند و بطور واقعی از روی آنها رد میشوند. به آنها توسط سلاحهای فراهم شده بوسیله آمریکا گلوله زدند. اینها مردم بی سلاح هستند. دولت مالکی که حقیقتا تحت امر دولت ایران دست به اینکار زده است. آنچیزی که اینرا امکانپذیر می کند این هست که ما هنوزبه نگاهداری انها در لیست سازمانهای خارجی تروریستی ادامه دادهایم در صورتیکه این عادلانه نیست که اتحادیه اروپا آنها را از لیست خارج کرده انگلیسیها آنها را از لیست خارج کردهاند و در اصل همه کسان دیگرآنها را از لیست خارج کرده اند و تنها دو کشوری که آنها را سازمان تروریستی می نامند ایران و آمریکا هستند.
مجری: سازمان ملل در این زمینه چکار میتواند بکند زیرا اینطور بنظر میرسد که بعضی از شهروندهای امریکائی در میان آنها هستند سازمان ملل میتواند درگیر این ماجرا بشود؟ بطور واضح امریکا میلیونها، بیلیونها دلار بعنوان عوارض به سازمان ملل پرداخت می کند. سازمان ملل چکار میتواند بکند؟
موکیزی: خوب سازمان ملل توسط ارگان پناهندگیش میتواند وارد این قضیه بشود و ما میتوانیم اینکار را با بیرون آوردن نام آنها از لیست تسهیل کنیم و فکر میکنم که اینکار سازمان ملل را قادر خواهد کرد تا آنها را در کشورهای اروپائی اسکان بدهد اگر آنها نتوانند به ایران برگردند، که آنها نمی توانند به ایران برگردند چون اعضای آنها را بطور منظم در ایران بدار میآویزند و زندانی میکنند.
مجری: نام این گروه ام ای کی هست. این مخفف چیه؟ و اینها عموما کی هستند؟
موکیزی: مخفف مجاهدین خلق هست.
مجری: این افراد عموما چه کسانی هستند؟
موکیزی: مخفف مجاهدین خلق هست. این یک گروهی هست که بر میگرده به دهها سال قبل با یک تاریخ بسیار متحول اینها ضد شاه بودند و سپس انها ضد ملا بودند و آنچیزی هست که الان هستند. آنها خواستار یک ایران دموکراتیک و غیراتمی، یک ایران سکولار، جدائی دین از دولت هستند. این چیزی هست که آنها می گویند که خواستار آن هستند و من هیچ دلیلی ندارم که آنها را باور نکنم.
مجری: دولت اوباما چکار دارد میکند و چرا آنها اینقدر آهسته در این مورد کار میکنند؟
موکیزی: خوب، دادگاه فرجام امریکا بخش واشینگتن دی سی به آنها گفته است که در این نامگذاری تجدید نظر کنند. این در سپتامبر گذشته اتفاق افتاده است، ما داریم راجع به سپتامبر 2010 صحبت میکنیم و حالا تقریبا سپتامبر 2011 هست، و آنها هیچ کاری انجام ندادهاند، هیچ! آنها موظف بودند که در مدت زمان چندین ماه اینکار را انجام بدهند ولی اینکار را انجام ندادند و وقت کشی میکنند. من معتقدم، البته نمی دانم، این فقط یک نظر شخصی من هست که دلیل اینکار اینست که آنها سعی می کنند که یک وضعیت نیروی مساعد از دولت مالکی بدست بیآورند که به آنها اجازه باقی ماندن در عراق را بدهد و مالکی سعی در گرم گرفتن با دولت ایران دارد ما در مورد این موضوع مدارا می کنیم تا بتوانیم وضعیت نیروی دلخواه مان را بدست بیاوریم و اینکار درستی نیست.
مجری : این شیوه رفتار چه تاثیری روی جایگاه و اعتبار امریکا در صحنه جهانی دارد؟ کشورهای دیگر جهان در رابطه با این وضعیت چطور به ما نگاه میکنند؟
موکیزی: خوب، نظر من این است که هر کشوری که یک وعده حفاظت امنیتی از امریکا دارد. باید برایش سئوال بر انگیز باشد با توجه به روشی که ما با افرادی که به آنها قول رسمی دادیم و آنها بر مبنای آن سلاحها یشان را بما تحویل دادند، برخورد کردیم. ما اعتبارمان را قربانی میکنیم وقتی کارهایی شبیه به این را انجام می دهیم.
مجری: آنها چه می گویند وقتیکه به قدرت امریکا تحت پرزیدنت اوباما نگاه می کنند با در نظر گرفتن چیزهای که تنها در رابطه با این وضعیت پیش آمده است؟
موکیزی: من فکر می کنم چیزی که مورد سئوال قرار میگیرد قدرت امریکا نیست، اینطور نیست که ما توانائیش را نداریم، ما توانائیش را داریم ما فقط خودمان را ملزم نمیکنیم. و من فکر میکنم آنچیزی را که سئوال برانگیز میکند مقدار الزامی است که ما حاضریم در حمایت از قولی که برای تضمین امنیت آنها دادیم، انجام بدهیم.