پارلمان اروپا با تصویب یک قطعنامه اضطراری به اتقاق آرا، نقض حقوق بشر درایران وجنایات سرکوبگرانه دیکتاتوری آخوندی را محکوم کرد

پارلمان اروپا در اجلاس رسمی خود در استراسبورگ در روزپنجشنبه سی ام مهر، با تصویب یک قطعنامه اضطراری به اتقاق آرا، نقض حقوق بشر درایران وجنایات سرکوبگرانه دیکتاتوری آخوندی را محکوم کرد.
در جریان تصویب قطعنامه پارلمان اروپا، شماری از نمایندگان ازکشورها وگروههای مختلف پارلمانی، اعدامها و دستگیریهای خودسرانه و شکنجه های وحشیانه رژیم برای سرکوب قیام سراسری مردم ایران و هم چنین توطئه جنایتکارانه دیکتاتوری آخوندی درحمله به اشرف را محکوم کردند. نمایندگان پارلمان اروپا برضرورت توقف اعدامها، آزادی زندانیان سیاسی، اجرای قطعنامه24آوریل پارلمان اروپا مبنی برتضمین حفاظت اشرف طبق کنوانسیون چهارم ژنو و ممنوعیت هرگونه جابجایی اجباری ساکنان اشرف در داخل خاک عراق، تاکید کردند.

پارلمان اروپا - قطعنامه مصوب اجلاس استراسبورگ- بیست ودوم اکتبر2009
ایران - نمایندگان پارلمان اروپا نسبت به آزادی زندانیانی که در تظاهرات برگزارشده به دنبال انتخابات ژوئن 2009 دستگیر شدند، لغو حکم اعدام و احترام به آزادی مطبوعات، طی قطعنامه ای در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی فراخوان دادند.
قطعنامه پارلمان اروپا استفاده گسترده از قهر، دستگیریهای خودسرانه و شکنجه های محتمل بخاطر سرکوب جنبش اعتراضی که در ایران بدنبال انتخابات جنجالی ریاست جمهوری شکل گرفته را محکوم کردند.
نمایندگان پارلمان اروپا خواهان این شدند که کمیته بین المللی صلیب سرخ اجازه یابد که بدون استثنا از کلیه زندانیان بازدید کند.
نمایندگان پارلمان اروپا بر فراخوان خود مبنی بر لغو حکم اعدام تاکید کردند. آنها اجرا و صدور احکام اعدام را در ایران بویژه در مورد مجرمان نوجوان و اطفال را محکوم میکنند. نمایندگان نسبت به اعدام نوجوان بهنود شجاعی که در تاریخ 11 اکتبر در مغایرت با تضمینهای حقوقی شناخته شده بین المللی در این زمینه صورت گرفت، معترض هستند.
قطعنامه پارلمان اروپا محدودیتهای سیستماتیک اعمال شده در زمینه آزادی اطلاعات از طریق بلوکه کردن سایتهای اینترنتی که از گزارش تظاهرات غیرقانونی منع شده اند، و ایجاد محدویتهای جدید را که خبرنگاران را ملزم به دریافت مجوز، قبل از تهیه گزارش هر واقعه، میکند تقبیح کرد.
نمایندگان پارلمان اروپا خواهان آزادی فوری فریبا پژوه که یک خبرنگار و وبلاگ نویس معروف ایرانی- کانادایی است و در خانه اش در تهران در تاریخ 24 اوت دستگیر شد، گردیدند.
قطعنامه پارلمان اروپا به قطعنامه های قبلی این پارلمان درباره ایران، بیانیه های ریاست اتحادیه اروپا، رؤسای دولتهای جی 8، شورای اروپا و ریاست پارلمان اروپا درباره سرکوب تظاهرات مردم ایران و به گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در23 سپتامبر درباره وضعیت حقوق بشر در ایران استناد، و تاکیدکرده است:
- وخامت وضعیت عمومی حقوق بشر در ایران ادامه پیدا کرده و از دوران پس از انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن 2009 بیشترشده است،
- ایران بالاترین اعدامها در جهان بعد از چین را دارد و از هنگامی که احمدی نژاد در سال 2005 به قدرت رسیده است، اعدامها 4برابر افزایش یافته و این درحالی است که ایران تنها کشوری در جهان است که هنوز مجرمین نوجوان را اعدام میکند و بنا به گزارشها دست کم 140 مجرم نوجوان در انتظار مرگ بسر میبرند،
- شکنجه و بدرفتاری با زندانیان، محرومیت از خواب، حبس انفرادی، بازداشت مخفیانه، رفتار غیر انسانی و بیرحمانه به طور گسترده ادامه دارد.
- درهفته ها و ماههای بعد از انتخابات، هزاران تظاهر کننده به خیابانها ریختند، حدود 150 تن کشته شدند و بیش از هزاران تظاهرکننده دستگیر شدند.
- دادگاههای نمایشی ادامه دارد و مخالفان به جرائمی از قبیل آشوب و جاسوسی و تلاش برای سرنگونی حاکمان ایران متهم میشوند. دراین دادگاهها4 تن به مرگ محکوم شده‌اند برغم اینکه از ماه آوریل، یعنی مدتها قبل از تظاهرات، در زندان به سر میبرده اند.
- نظر به موارد فوق الذکر،
پارلمان اروپا تردید شدید خود را نسبت به دقت نتیجه انتخابات که منجر به تایید مجدد محمود احمدی نژاد بعنوان رئیس جمهور گردید، با توجه به تقلبات گسترده در انتخابات ابراز میدارد، و معتقد است اعتبار رئیس جمهرر ایران بشدت خدشه دار شده است.
پارلمان اروپا به شجاعت تمامی زنان و مردان ایرانی که از آزادیهای بنیادین و پرنسیپهای دمکراتیک خود دفاع می کنند و بطور خاص به زنان ایرانی که نفشی مهم در تظاهرات بعد از انتخابات ماه ژوئن ایفا کردند، درود میفرستد


پارلمان اروپا-استراسبورگ30مهر88- تصویب قطعنامه محکومیت رژیم آخوندی
ماریت شاک نماینده پارلمان اروپا از هلند و از اعضای کمیسیون خارجی
آقای رئیس، همکاران عزیز در مجلس مردم اروپا،
هر دولت مشروعیت خود را ازتأمین سلامتی شهروندان خود به دست می آورد. هر رژیمی که از این پایهیی ترین مسئولیت خود کوتاهی کند، مشروعیت خود را در جامعه بین المللی از دست می‌دهد. انزواطلبی کنونی (توسط رژیم ایران) باعث نابودی ایران شده و تأثیر مسموم کننده روی کشورهای همسایه و سایر جهان گذاشته است. ما نمیتوانیم تنها نظاره گر باشیم، وقتی مجرمان نوجوان اعدام میشوند، به مردم تجاوز میشود، و خشومت خودسرانه علیه شهروندان ایرانی توسط رژیم خودشان اعمال میشود. ما اینجا هستیم تا تصریح کنیم که برای کسانی که مرتکب جنایت علیه بشریت میشوند، مصونیتی وجود ندارد. ما در کنار مردم ایران که برای حق آزادی بیان و آزادی و دموکراسی تظاهرات مسالمت آمیز میکنند، می ایستیم. اتحادیه اروپا مسئولیت دارد که بر احترام گذاشتن به این حقوق شناخته شده جهانی و همچنین زمانی که موضوع منافع اقتصادی یا برنامه هستهیی ایران مطرح میشود، نظارت کند. تنها زمانی که رژیم ایران از سوی شهروندان خود مشروعیت کسب کند، میتواند یک طرف قابل اعتبار در جامعه بین المللی باشد.
تونه کلام نماینده پارلمان اروپا از استونی و عضو کمیسیون خارجی پارلمان اروپا
متشکرم آقای رئیس
این وضعیت در یک دیکتاتوری مذهبی ریشه دارد، که بخاطر سرکوب عریان حقوق بشر و آزادیهای مدنی بدنام است. وضعیت از زمان انتخابات ژوئن تاکنون حتی بدتر هم شده است. دستگیری، شکنجه، اعدام نوجوانان و زنان افزایش یافته است. در حقیقت ایران بالاترین آمار اعدامها را در جهان بعد از چین دارد. بر اساس اطلاعات اخیر که هنوز در پیشنویس قطعنامه وارد نشده، رژیم ایران روز گذشته 5 نفر را در زندان اوین تهران، شامل سهیلا قدیری، 28 ساله، بهدار آویخت. این چهارمین زنی است که طی یک ماه گذشته توسط رژیم ایران اعدام می شود. این گونه احکام وحشیانه هیچ ارتباطی با جرمهایی که در حقیقت این زندانیان مرتکب شده اند، ندارد. برعکس، تلاشی است برای شدت بخشیدن به فضای وحشت در کشور خصوصا در میان زنان و نوجوانانی که اراده کرده اند تا در کشور دموکراسی برقرار کنند و علیه انتخابات تقلبی اعتراض کنند.

آقای روی تاواریش نماینده پارلمان اروپا از پرتغال
به رغم نظرات سیاسی در پارلمان اروپا که از طرف میلیونها انسان صحبت میکنند، افرادی که به خیابانها رفته و جان خود را به خطر انداخته اند تا به انتخابات تحمیلی اعتراض کنند. در ایران و خارج ایران از ما انتظار دارند تا اقدامی بکنیم. بنابراین ما باید به آنها اطمینان خاطر برای حمایت و همبستگی با آنها بدهیم. به میلیونها ایرانی که برای دمکراسی و حقوق بنیادی بشر تحت خطر بزرگتری نسبت به آنچه که ما می توانیم تصور کنیم می جنگند. این کاری است که باید بکنیم. در یک نقش ضعیف در سیاست اروپایی و آمریکایی، ما باید اثبات کنیم که ایران کشوری است که قدرت زیادی در منطقه دارد. گفته می شود که روشنفکران به این رضایت می دهند در حالیکه رژیم این انتخابات را به مردم تحمیل می کند و به سرکوب خشونت بار روی می آورد. بنابراین مردم ایران انتظار دارند که با حمایت از این قطعنامه حمایت ما را مشاهده کنند.

فیورلا پروورا نایب رئیس کمیسیون خارجی پارلمان اروپا از ایتالیا
ما همه از شرایط مردم ایران خبردار هستیم و نقض حقوق بشر تحت نام دین خبر داریم آخرین نمونه آن اعدام بهنود شجاعی بود که بخاطر جرمی که زمانی که کمتر از 18 سال سن داشت مرتکب شده بود اعدام شد.
وضعیت، بعد از روی کار آمدن احمدی نژاد خیلی بدتر شده است. بعد از 2005، تعداد اعدامها در ایران 4 برابر شده است. ایران تنها کشور جهان است که افراد زیر سن را اعدام می‌کنند همه از اخبار شکنجه در زندانها خبر دارند و مجازاتهای قرون وسطایی مانند قطع عضو و سنگسار خبر دارند ولی ده ها هزار نفر با اینحال شهامت آمدن به خیابان ها و تظاهرات را داشته اند بخصوص بعد از انتخابات اخیر. ندا آقا سلطان، دختر جوانی که تنها بخاطر دفاع از حقوق خودش در خیابان کشته شد الان تبدیل به یک سمبل شده است نه تنها نشانه سرکوب در ایران بلکه سمبل عطش آزادی مردم ایران ما باید کمک کنیم. ما ابزار زیادی در اروپا برای حمایت از مردم ایران داریم. مثلاً میتوانیم خیابان ها یا میدانهای شهر هایمان را به نام ندا نامگذاری کنیم این نه تنها گرامی داشت فداکاری او میباشد بلکه همبستگی ما را با اپوزیسیون ایران نشان خواهد داد و همچنین شهروندان اروپایی را نسبت به این موضوع علاقمند و همدرد میکند. در کنار عکس بزرگ آن سان سو چی که بر روی یکی از دیوارهای پارلمان اروپا وجود دارد، باید عکس ندا آقا سلطان را هم نصب کرد.
در پایان باید گفت که احمدی نژاد چه اعتباری می‌تواند در مذاکرات هسته ای داشته باشد وقتی که مردم خودش را تنها به خاطراین که خواستار دمکراسی و آزادی بیشتر هستند، این طور سرکوب می‌کند.

استروان استیونسون نماینده پارلمان اروپا از حزب محافظه کار انگلستان
آقای رئیس در حالی که ما در این تالار نشسته و مشغول مباحثه مبسوط هستیم، جلادان در ایران به سختی مشغول کار هستند. همانطوری که از آقای تونه کلام شنیدیم، آنها دیروز 5 نفر دیگر، شامل یک زن جوان را که اقوام مقتول، او را بخشیده بودند، اعدام کردند. لذا او در حقیقت از حکم اعدام رها شده بود، ولی او بهرحال اعدام شد.
اما ما در اتحادیه اروپا مشغول پیش بردن یک سیاست استمالت هستیم. همین هفته ما توافق کردیم که روسها را تشویق به تغلیظ سوخت هستهیی برای احمدی نژاد بکنیم و در عوض او تضمین کند که برنامه غنی سازی خود را متوقف نماید. ولی او چنین تضمینی به ما نداده است. او حتی به بازرسان هم اجازه بازرسی از تأسیسات هستهیی خود را نداده است. ما با ادامه این سیاست استمالت، تنها داریم ملاها را تقویت میکنیم. ما باید تحریمهای سختی علیه آنها اعمال کنیم. شدت عمل تنها زبانی است که این ملاها می فهمند.

مارتین کاستلر نماینده پارلمان اروپا از آلمان :
پلیس ایران در دوم اکتبر امسال اجازه سوار شدن به هواپیما به یک نفر نداد . این فرد عبدالفتاح سلطانی نام دارد که قرار بود جایزه حقوق بشر سال 2009 نورنبرگ را دریافت کند. خودش اجازه مسافرت به نورنبرگ را نداشت ولی همسرش مسافرت کرد. از همسرش نقل قول می کنم که آنها می گویند این کشور کشور خداست ولی این چیزها ربطی به خدا ندارد.
خانم ها آقایان، دولت ایران امضا کننده معاهده شهروندی است و بر اساس قوانین بین المللی به آن ملتزم است. به این معنی که مردم می توانند از کشور خودشان خارج شوند. اما این یک افتضاح است که رژیم ایران اجازه نمی دهد که مردم از کشور خارج شوند. بنابراین برای تصویب این قظعنامه دلایلی وجود دارد و از شما می خواهم که به این قطعنامه رای بدهید.
شوند. بنابراین برای تصویب این قظعنامه دلایلی وجود دارد و از شما می خواهم که به این قطعنامه رای بدهید
ریشارد چارنسکی نماینده پارلمان اروپا و وزیر سابق اروپایی
آقای رئیس، خانمها و آقایان
من میخواهم از این فرصت برای ابراز نگرانیم درمورد ایران، خصوصا درمورد اعضای اپوزیسیون ایران در کمپ اشرف در عراق استفاده کنم. اشرف سمبل مقاومت مردم ایران است. دولت عراق باید دست از اجابت دستورات ملاهای تهران بردارد. عراق باید بداند که رژیم ایران هیچ آینده یی ندارد و تنها با سرکوب و اعدام به قدرت چنگ انداخته است. لذا اگر عراق یک کشور مستقل است باید به قطعنامه پارلمان اروپا احترام بگذارد وآنرا اجرا کند. قطعنامه پارلمان ما که در 24 آوریل 2009 در مورد اشرف صادرشده، از عراق می خواهد که از هرگونه جابجایی اجباری علیه شهروندان اشرف در داخل خاک عراق خودداری کند.
ملاهای تهران میخواهند اشرف نابود شود. ما در اروپا باید از این پناهندگان بی دفاع ایرانی حمایت کنیم. آقای رئیس ، این وظیفه اخلاقی ماست. من امیدوارم که از ریاست اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا بخواهیم که از سازمان ملل متحد بخواهند با اعزام یک تیم دائم و حتی استقرار نیروی حافظ صلح (در اشرف) برای جلوگیری از حملات بیشتر و جابجا کردن اجباری این افراد به نقاط دیگر عراق موافقت کنند.
متشکرم

باستیان بلدر نماینده پارلمان اروپا از هلند و نایب رئیس گروه آزادی و دمکراسی
هیچ شکی نیست که وضعیت حقوق بشر در ایران طی ماه های گذشته به شدت بدتر شده است. نمونه بارز آن اقداماتی است که احمدی نژاد انجام می دهد. او تمام اشکال مخالفت با این رژیم را سرکوب می کند. تمام اشکال آزادی بیان تباه شده، آنچه که اتحادیه اروپا می تواند بکند این است که عطف به مواردی که در قطعنامه ذکر شده ابتدا همراه با آمریکا ما روی پرونده تک به تک قربانیان نقض شدید حقوق بشرمتمرکز شویم و در این ارتباط باید به رژیم ایران بگوییم که این نقض حقوق بشر مطلقا پذیرفته نیست و عواقب جدی بدنبال دارد. گاهی اوقات پای منافع اقتصادی و منافع ملی به وسط کشیده می شود این همانجاست که ما شاهد پراگماتیسم هستیم. و برخی افراد در این زمینه موضوع را به زمان خمینی ربط می دهند.. اما کمیسیون و شورا باید پراگماتیسم را کنار بگذارند و باید که از اینکه امنیت مردم و دمکراسی محترم شمرده شود اطمینان حاصل شود.

ریتا کورهولا نماینده پارلمان اروپا از فنلاند
رژیم ایران در موضوع صلح در خاورمیانه نقش بسزایی دارد ولی اکنون موضوع طور دیگری شده است. این حکومتی نیست که به حقوق بشر احترام بگذارد. بعد از انتخابات ماه ژوئن و با احمدی نژاد وضعیت حقوق بشر بدتر شده است. بعد از سال 2005 تعداد اعدام ها نسبت به شرایط قبل از آن افزایش یافته است و اکنون ایران بعد از چین بیشترین تعداد اعدامها را دارد. . علاوه بر آن آزادی بیان اصلا وضعیت مناسبی ندارد. رهبران مخالف بدلیل عقاید متفاوتی که دارند به زندان می افتند در این قطعنامه ما می خواهیم از افراد شجاعی که از اصول دمکراتیک و آزادی بیان دفاع می کنند، حمایت کنیم. بخصوص زنان ایران که بعد از انتخابات اخیر نقش تعیین کننده یی در تظاهرات تهران داشته اند.
فن دالن
آقای رئیس تشکر می کنم
ایران بخصوص برای مسیحیان کشور ترسناکی است. کسانی که به مسیحیت می گروند هیچ زندگی ای برایشان متصور نیست. پارلمان ایران سال گذشته قانونی را گذراند که بر اساس آن کسی که از اسلام برگردد با مجازات مرگ روبرو می شود. تظاهر کنندگان نیز در ایران حق زندگی ندارند. سه نفر در تظاهرات بعد از انتخابات دستگیر و به اعدام محکوم شدند. این به هیچ عنوان قابل فهم نیست که یک دادگاه چنین حکمی دهد. شاید ممکن باشد که کسی استیناف بدهد ولی این برای هرکسی روشن است که هرکس در ایران در تظاهرات شرکت کند زندگی اش در خطر است. من به شورا و کمیسیون فراخوان می دهم که هرکاری که از دستشان بر می آید انجام دهند تا یک اقدام قوی علیه رژیم وحشی ایران انجام دهد.
 متشکرم

آندرا کین نایب رئیس زیر کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا از لیتوانی
وضعیت حقوق بشر در ایران ناراحت کننده است. انتخابات بی پایه و تظاهرات توده ای که بدنبال آن شاهدش بودیم، نشانگر تمایلات سیاسی و اجتماعی در ایران بود. بر اساس گزارش خبرنگاران بدون مرز ایران بلحاظ آزادی مطبوعات جزء آخرین کشورهاست. یعنی در مقام 172 در میان 175 کشور جهان قرار دارد که تنها پیش از اریتره، کره شمالی و ترکمنستان قرار می گیرد. وضعیت خبرنگاران در ایران در میان کشورهای جهان بدترین است. سایت ها و وبلاگ ها بر روی اینترنت بلوکه می شوند.

جیم هیگینز عضو هیئت رئیسه پارلمان اروپا از ایرلند
آقای رئیس
من با اظهارات آقای شارنسکی کاملا موافق هستم. حمله 28 ژوئیه نیروهای عراقی به کمپ اشرف سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق را تنها میتوان با لفظ «وحشیانه و ظالمانه» توصیف کرد. 11 نفر کشته شدند، که ممکن بود بسیار بیشتراز این کشته شوند. شمار زیادی بطور وحشیانه مجروح شدند. باید شما فیلمهای این حمله را ببینید تا به عمق وحشیگری که اتفاق افتاد، واقف شوید. ارتش و نیروهای نظامی مرتکب زجرآورترین نوع وحشیگری شدند. در نتیجه 36 نفر دستگیر شدند. آنها هیچ گزینه دیگری به جز اعتصاب غذا نداشتند. آنها دو هفته پیش زیر فشار بین المللی آزاد شدند. فشار بین المللی بعد از 72 روز اعتصاب غذا بود که دولت مالکی را به زانو درآورد. این افراد پناهنده هستند. حق آنهاست که شبها در امنیت خانه خود بخوابند و صبح سلامت بیدار شوند. همانطوری که آقای چرناسکی گفت، ما نیاز به دو چیز داریم. اول، ما نیاز به حضور دائم سازمان ملل برای جایگزین شدن با نیروهای آمریکایی داریم. و دوم، تضمین عدم جابجایی آنهاست.
متشکرم

کمیسر لئونارد اوربان از سوی کمیسیون اروپا
کمیسیون اروپا، نگرانی شدید خود را از وضعیت حقوق بشر وضعیت حقوق بنیادین در ایران اعلام می کند. در این کشور، در این نقطه موضوعات زیر را مورد توجه قرار می دهیم:: اعدام نوجوانان و اقلیتهای مختلف قومی و محدودیتهای قابل توجه آزادی بیان، عدم رسیدگی به زندانیان، فشار در سطح گسترده بر روی مخالفان رژیم و مدافعان حقوق بشر.
اتحادیه اروپا در ارتباط مستمر با رژیم ایران قرار دارد. و نظرات خود را به وضوح برای رژیم ایران روشن ساخته است. اتحادیه اروپا از حقوق بنیادین و ارزشهای جهانی حمایت می کند. و هرجا که این ارزشها نقض می شود، تاکید دارد که که نظرات خود را بیان کند.
متاسفانه هیچ گونه اقدام عملی از جانب اتحادیه اروپا برای محکوم کردن این اعمال صورت نگرفته
است. آن هم در حالی که شرایط حقوق بشر بعد از انتخابات ریاست جمهوری بدتر شده است. در هفته های اخیر بسیاری درایران حلق اویز شده اند. اسامی بعضی از آنها از جمله بهنود شجاعی را می دانیم که در زمان ارتکاب جرم به طور واقعی نوجوان بود. ولی به رغم فراخوانهای اتحادیه اروپا این حکم اجرا شد. بنابراین بسیاری دیگر از نوجوانان در انتظار اعدام هستند. ما همچنین نگران سرانجام هفت رهبر بهایی زندانی در ایران هستیم کسانی که بیش از 17ماه در زندان بوده اند. و متهم به جرمهای جدی مانند جاسوسی و اقدام علیه منافع ملی هستند. جلسه استماع آنها مجددا به تعویق افتاده است. در چشم انداز این افراد هیچگونه دادگاه عادلانه یی نیست. از زمان انتخابات ریاست جمهوری صدها نفر به جرم شرکت در تظاهرات دستگیر شده اند.
جرایم اعلام شده علیه این افراد ادامه دارد. و چهار نفر در هفته گذشته به اعدام محکوم شدند.
به عنوان جمعبندی باید بگویم که ما در نگرانی شما  در پارلمان اروپا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران سهیم هستیم. کمیسیون اروپا ، نظارت خود را بر شرایط کماکان ادامه می دهد و در هرجای ممکن از مقامات مسئول در ایران میخواهیم که به مسئولیت خود در قبال تعهدات بین المللی در این زمینه عمل بکند. تعهدات بین المللی که در زمینه حقوق احتماعی و سیاسی و بیانیه جهانی حقوق بشر است.
در پاسخ به سوالی که شما پیشتر از من پرسیدید، با توجه به وضعیت موجود در ایران، به نظر ما اعزام یک هیات برای مذاکره با رژیم ایران ارزشی ندارد