وزیرخارجه هیلاری کلینتون به زودی تصمیم بازبینی ای که دادگاه در مورد موقعیت جنبش اصلی مقاومت ایران مجاهدین خلق دستور داده را اعلام خواهد کرد. این گروه در زمان دولت کلینتون به درخواست دولت ایران در یک تلاش بیهوده برای استمالت از ملاها در تهران که کلینتون معتقد بود برای مذاکرات آماده است بعنوان سازمان تروریست خارجی طبقه بندی شد. (این گروه تاریخچه خشونت باری علیه رژیم ایران داشته است).
امروز سازمان حمایت قوی دو حزبی هم در مجلس و هم در سنای امریکا دارد. برچسب مسموم تروریستی هم توسط انگلستان و هم اتحادیه اروپا چند سال پیش برداشته شد با اینحال هنوز در امریکا باقی مانده است که یک اهرم ساده لوحانه و غیر انسانی علیه رژیم ایران است که از ایده یک اپوزیسیون دمکراتیک سازماندهی شده متنفر است.
در همین حال مجاهدین اطلاعات دقیقی درباره برنامه سلاحهای هسته ای ایران و دخالت مرگبارش در عراق به امریکا داده اند. کارشناسان ضد تروریسم امریکا منجمله روسای سابق اف.بی.آی و سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) و ستاد مشترک ارتش – متحیرند که سازمانی که این همه به امریکا کمک داده است هنوز بعنوان سازمان تروریست خارجی لیست شده است. برای بسیاری از ما که زندگیمان را وقف مبارزه با تروریسم کرده ایم برداشتن مجاهدین از لیست تروریستی همان قدر لازم است که قطعی است.
به مدرک وارد شویم.
با تصمیم قریب الوقوع وزارت خارجه، تعدادی از مخالفین مجاهدین وارد یک کارزار آخرین دقیقه ای برای برجسته کردن یک مدرک نوامبر 2004 شده اند که آنها ادعا می کنند گزارش اف.بی.آی است که شاهد این است که مجاهدین در حال طراحی حملات تروریستی بوده اند. من این به اصطلاح گزارش را دیده ام. خود من گزارشاتی در مورد سازمانهای تروریستی نوشته ام. و باور کنید این مجموعه غیر حرفه ای از اتهامات مبهم و بی اساس گزارش اف.بی.آی نیست.
این مدرک، که در چارچوب اف.بی.آی بعنوان یادداشت سربرگ دار شناخته می شود، می گوید که اف.بی.آی از افرادی با ارتباط با مجاهدین در یک تحقیقات جنایی و نه تحقیقات تروریسم تحقیق می کرده است. هیچ نویسنده مشخص و شماره پرونده اف.بی.آی ندارد که اعتبار آن را شدیدا سوال برانگیز می کند. بعد از بازبینی بیشتر، یادداشت سربرگ دار در واقع از دو مدرک کاملا مجزا که کنار هم قرار داده شده اند تشکیل شده است.
جلد گزارش (به تاریخ نوامبر 2004) توسط دفتر لس آنجلس اف.بی.آی بعنوان یک تحقیقات جنایی در باره افرادی با ارتباطات اظهار شده با مجاهدین تهیه شده است.
در یک مقاله اخیر، تریتا پارسی، یک منتقد ایرانی امریکایی مجاهدین ادعا می کند که یک گزارش اف.بی.آی می گوید که مجاهدین حد اقل سه سال بعد از اینکه ادعا کردند تروریسم را رد کرده اند به طراحی اعمال تروریستی ادامه دادند. ولی هیچ چیز در این مدرک نیست که به این ادعا پایه بدهد چون به روشنی در مورد موضوعات جنایی نظیر قاچاق مهاجرتی توسط تعدادی از ایرانیان متمرکز است.
این مدرک اشاره ای به حتی یک فعالیت تروریستی بعد از 2001 نمی کند. و برخی از وقایع اظهار شده که بعنوان تروریسم قلمداد شده چیزی بیش از اینکه تبعیدیان ایرانی تخم مرغ گندیده به مقامات رژیم ایران در سفرهای خارجی پرتاب کرده اند نیست. بطور باور نکردنی، یکی از نمونه ها و معیارهای فعالیتهای گذشته ترویستی ژوئن 1981 است که مجاهدین شروع به تظاهرات گسترده علیه خمینی کردند.
بخش دوم مدرک سربرگ دار که بنظر می رسد از یک مدرک کاملا متفاوت کپی شده ظاهرا به منظور راهنما برای ماموران که مصاحبه های در محل انجام دهند است. اینطور شروع می شود: "در پیشاپیش مصاحبه های احتمالی با اعضای مجاهدین خلق که در عراق نگه داشته شده اند، این یک راهنما است ... که ممکن است در مصاحبه ها مفید واقع شود".
این مدرک نمی توانسته در نوامبر 2004 آماده شده باشد چون مصاحبه های بالقوه در واقع تا آن زمان (همانطور که قبلش در این مدرک سربرگ دار آمده) صورت گرفته بودند.
تقریبا هفت ماه قبل از تاریخ این مدرک، در مه 2004، چندین سازمان مختلف امریکا منجمله وزارت خارجه، دادگستری، دفاع، امنیت داخلی، و خزانه داری (همچنین سیا، اف.بی.آی و دی.آی.ا) مصاحبه هایشان را با اعضای مجاهدین خلق ساکن کمپ اشرف در عراق تکمیل کرده بودند. در نتیجه این مصاحبه ها، دولت امریکا به اعضای مجاهدین در کمپ اشرف موقعیت افراد حفاظت شده طبق کنوانسیون چهارم ژنو را بعد از اینکه به گفته نیویورک تایمز هیچ پایه ای برای متهم کردن هیچ یک از اعضای گروه در نقض قانون امریکا نیافت، اعطا کرد.
بخشی از یادداشت سربرگ دار با عنوان "فعالیت جاری تروریستی" به تحقیقات اظهار شده از تماسهای تلفنی اظهار شده که اعمال تروریستی در آن بحث شده اشاره می کند. اگر تماسهای تلفنی بعنوان توجیه برای طبقه بندی فعالیت تروریستی استفاده می شد، این یادداشت سربرگ دار مهر "محرمانه" یا "تحقیقات تروریستی" داشت نه "تحقیقات جنایی".
با نقل قول از یک روزنامه کانادایی، اتاوا سیتی زن، یادداشت متهم می کند که سلاحهای کشتار جمعی صدام حسین در کمپ اشرف که محل سکونت محاصره شده مجاهدین در عراق است مخفی شده اند. با اینحال ده سال بعد از حمله به عراق، هیچ سلاح کشتار جمعی در هیچ جای عراق یافت نشد چه رسد به کمپ اشرف.
اصل وجود یک یادداشت سربرگ دار اف.بی.آی مشکوک است، اف.بی.آی و سازمانهای اطلاعاتی به دادن اطلاعات تحقیقات بصورت علنی شناخته شده نیستند. مجاهدین در یک هدف مهم با امریکا شریک است : حمایت از تغییر دمکراتیک در ایران که حفاظت از حقوق بشر و آزادی را برای شهروندانش به همراه بیاورد. برداشتن مجاهدین از لیست سازمانهای تروریست خارجی حمایت غرب از مردم ایران و علاقه آنها به آزادی را نشان می دهد. از لیست خارج کردن مجاهدین دست امریکا در رابطه پیچیده اش با تهران را قوی می کند و یک کمک مادی برای رسیدن به اهداف منطقه ای و بین المللی امریکا در مبارزه با تروریسم و متوقف کردن گسترش سلاحهای هسته ای است.
در لیست قرار دادن مجاهدین در مورد سیاست و نه امنیت ملی بوده و هست. لویی فری، مدیر سابق اف.بی.آی گفت او و سایر مقامات نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک امریکا گفت رهبران در حمایت از مجاهدین صحبت نمی کردند اگر "برخی اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده که قانونا و بطور واقعی نگه داشتن این سازمان مبارزه کننده برای آزادی در لیست را توجیه می کرد وجود داشت. چنین چیزی وجود ندارد".
لیست سازمانهای تروریست خارجی یک ابزار مهم در مبارزه با تروریسم است ولی نامگذاریهایش باید منطقی باشد. اگر روند منصفانه بصورت بیطرفانه و بدون جهت گیری باشد و توسط امثال این کارهای آماتوری کپی چسبان یادداشت سربرگ دار تحت تاثیر قرار نگیرد، این طبعا منجر به خروج از لیست مجاهدین خواهد شد.
ریچارد شوبرل بیش از 16 سال سابقه ضد اطلاعات، تروریسم و اجرای قانون دارد. آقای شوبرل یک مامور سابق اف.بی.آی است و تجربیاتش از یک مامور در صحنه تا مسئولیتهای رهبری کننده در مواضع اجرایی ستاد مرکزی اف.بی.آی و مرکز ملی ضد تروریسم بوده که در آن بر تلاشهای بین المللی ضد تروریسم امریکا نظارت می کرد. آقای شوبرل وظایف جانبی در اف.بی.آی بعنوان مدرس تایید شده اف.بی.آی و عضو برنامه تیم سوات (تاکیتکها و سلاحهای ویژه) داشته است.