آمریکا باید به وعده خود عمل کند

هافینگتون پست1شهریوردر مقاله ای به قلم هوارد دین، فرماندار سابق ورمونت و رئیس پیشین کمیته ملی دموکراتیک نوشت: اخیراً صحبتهای زیادی در این مورد که معنای از دست دادن نرخ اعتباری  aaa برای آمریکا چیست، صورت گرفته است. اما ناکامی آمریکا در عمل کردن به وعده خود به ساکنان کمپ اشرف در عراق نیز، این تهدید را در بر دارد که از اعتبار کشور بزرگ ما بکاهد.

 در حال حاضر 3400تن از اعضای اپوزیسیون ایران معروف به‌ام ئی کی  هستند  که در عراق و در کمپ اشرف زندگی می‌کنند، و بسیاری از آنها هستند که اعضای خانواده شان توسط ملاهای ایران، زندانی، شکنجه و اعدام شده‌اند.
به‌رغم این حقیقت که‌ام ئی کی از سال 2001 خشونت را تقبیح کرده، برخی بر این باورند و این ایده را شایع می‌کنند که‌ام ئی کی، یک سازمان تروریستی است. فاکتهای کلیدی وجود دارند که در مقالات اخیری که در مورد این 3400نفر غیرمسلح نوشته شده،   بر روی آنها پرده‌ای از  ابهام کشیده شده، حذف گردیده یا نادیده انگاشته شده‌اند.
اول، از زمانی که‌ام ئی کی در سال 1997 به‌عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی شد، خیلی چیزها تغییر کرده است.
در شهادت اخیر مارتین ایندیک ، سفیر سابق آمریکا در اسراییل و دستیار وزارت‌خارجه در امور خاور نزدیک در زمان کلینتون، که در برابر کنگره صورت گرفت، فاش شد که انگیزه موجود در پشت طبقه‌بندی سال 97، کمک در گشودن باب گفتگو با حکام ایران بود.
دوم، در ژوییه 2010، دادگاه استیناف آمریکا در واشنگتن حکم کرد که به‌طور واقعی آیین دادرسی در مورد این گروه در سال 1997 رعایت نشده و به وزارت‌خارجه دستور داد که نامگذاری تروریستی را مورد بازبینی قرار دهد. قابل‌توجه است که فرانسه، بریتانیا و اتحادیه اروپا، پیشتر حکم دادند که‌ام ئی کی، یک سازمان تروریستی نیست. در حال حاضر تنها 2 کشور هستند که هم‌چنان در مورد آن‌چه که اکنون یک طبقه‌بندی بی‌اعتبار محسوب می‌شود، در توافق به‌سر می‌برند و آن، آمریکا و ایران می‌باشند.
سوم، در سال 2003، ارتش آمریکا به‌طور مسالمت آمیزی ساکنان کمپ اشرف را خلع‌سلاح کرد. مأموران اف بی‌آی آمریکا از اشرف دیدار کرده و تمامی 3400 سکنه را مورد پرسش قرار دادند. در میان آنها، هیچ‌کس یافت نشد که در ارتباط با تروریسم یا تروریستها باشد. آمریکا قول مکتوب داده بود که هر یک از ساکنان در برابر تهدیدات خارجی تحت حفاظت قرار خواهد گرفت.
چهارم، در سال 2009 و بار دیگر در سال 2011،   دولت عراق به رهبری نخست‌وزیر مالکی،   به نیروهای آمریکایی دستور داد که اطراف اشرف را ترک کنند. نیروهای عراقی وارد اشرف شده و با بی‌رحمی، 47تن از شهروندان غیرمسلح را کشتند. اغلب صدها نفری که مجروح شدند، از دسترسی به خدمات درمانی منع گردیدند و در همان حال، نیروهای آمریکایی، تنها در چند مایلی محل، بی‌تفاوت ایستاده بودند. 
پنجم، در شرایطی که اکنون از ساکنان اشرف خواسته می‌شود که به کشورهای دیگری جابه‌جا شوند، طرحی که در حال حاضر توسط لارنس باتلر از وزارت خارجه، مطرح می‌شود، در عوض،   خواستار آن است که آنها را به منطقه دیگری در داخل عراق جابجا  کند و امنیت آنها را ”تضمین می‌نماید ”. با این حال، تا این نقطه، نه آمریکا و نه دولت عراق به وعده خود به ساکنان اشرف وفا نکرده‌اند...