به زودی یکی از این روزها، وزیر کلینتون قرار است تصمیم بسیار از موعد گذشته که آیا مجاهدین خلق را از لیست سازمانهای تروریستی حذف کند یا بگذارد را اتخاذ کند. رژیم ایران و لابیهای چند میلیون دلاریش در امریکا در حالی که می ترسند سرمایه گذاری 14 ساله شان برای نگه داشتن مجاهدین، بزرگترین و سازمانیافته ترین جنبش اپوزیسیون ایران را بعنوان تروریست از دست بدهند، عصبی هستند. ملاها مجاهدین را یک تهدید دردسر آفرین می بینند چون آنها متعهد به سرنگونی رژیم هستند.
هواداران مجاهدین مدتهاست به این واقعیت اشاره کرده اند که نامگذاری تروریستی یک ژست حسن نیت سیاسی به رییس جمهور ایران در سال 1997 محمد خاتمی بود اگر چه هیچ اصلاحات جدی که خاتمی در ازای آن وعده داده بود در ایران صورت نگرفت. برعکس، اصلاحات بسیار جزیی که بخاطر آن غرب به او امتیاز داد، به زودی بعد از اینکه مجاهدین در سال 2002 توسط اتحادیه اروپا در لیست قرار داده شد به پایان رسید. کار خاتمی توسط رهبر عالی خاتمه یافته تلقی شد و او باید قدرت را برای تندروها خالی می کرد. احمدی نژاد نتیجه سیاست شکست خورده استمالت غرب از ایران بود – یک ضرب المثل فارسی می گوید سنگ را بستن و سگ را رها کردن.
لابی های رژیم که توسط نیاک که از ادامه نامگذاری تروریستی مجاهدین حمایت می کند بعنوان کارشناسان ایران معرفی می شوند، هیچ بحث حقوقی برای چنین نامگذاری با عواقب مرگبار برای هزاران عضو مجاهدین و هواداران آنها در ایران، عراق و سراسر جهان ارائه نمی کنند ولی در عوض از شعارهای از نظر حقوقی بی ربط استفاده می کنند که هر گونه از لیست خارج کردن به اصلاح طلبان ضربه می زند و در نتیجه از نظر سیاسی غلط است.
حتی اگر آنها درست بگویند که ثابت شده اشتباه است، این بحث تنها بحث ده ساله مجاهدین را تایید می کند که برچسب تروریستی هرگز بر اساس واقعیتها نبوده بلکه صرفا از ابتدا یک ابزار سیاسی بوده است.
در واقع هیچ شواهدی نیست که مجاهدین یک سازمان تروریستی است. دادگاه استیناف فدرال در ناحیه دی.سی در جولای 2010 حکم داد که وزارت خارجه بر اساس شواهد موجود درست عمل نکرده و در نتیجه پرونده را برای بازبینی تصمیمش به وزیر خارجه ارجاع داد. ولی یک سال و یک ماه بعد از این حکم وزارت خارجه هنوز تصمیمی نگرفته است.
این سیاست اشتباه همچنین زندگی 3400 ساکن بی سلاح و بی گناه کمشپ اشرف را تهدید می کند چون عراق از برچسب تروریستی بعنوان بهانه ای برای قتل و حمله به آنها استفاده می کند. نخست وزیر عراق این را در ملاقاتش با هیات کنگره امریکا که اخیرا برای اعتراض به حمله نیروهای عراقی که انبوه افراد بیگناه را در اشرف در ماه آوریل کشت از عراق دیدن می کرد گفت. برداشتن مجاهدین از لیست تروریستی به ساکنین اشرف این امکان را می دهد که به کشورهای ثالث منتقل شوند. این می تواند از یک کشتار شبیه سربرنیستکا که حقوقدانان بین المللی هشدار داده اند اگر شرایط موجود باقی بماند در چشم انداز است جلوگیری کند.
محرک اصلی در کارزار ضد مجاهدین در واشنگتن دی سی شورای ملی ایرانی امریکایی ها (نیاک) به رهبری تریتا پارسی است. برای سالیان او برای یک سیاست نرم تر نسبت به ایران لابی کرده است. چند سال پیش او برای جلوگیری از در لیست سیاه قرار دادن سپاه بدنام پاسداران انقلاب بعنوان سازمان تروریستی لابی می کرد. یک خروج از لیست بالقوه سیاست قدیمی استمالت با رژیم ملاها در ایران را به پایان می رساند و در نتیجه سرمایه گذاری ده ساله نیاک برای ادامه خدمت به رژیم را خراب می کند.
برای توجیه کارزارش، نیاک ادعا می کند که مجاهدین یک فرقه خطرناک هستند و هیچ حمایت مردمی در ایران ندارند. در واقع هیچیک از این ادعاهای بی اساس به الزامات حقوقی برای نامگذاری در لیست سازمانهای تروریست خارجی پاسخ نمی دهد. برخی از این کارزار همچنین به بی اعتبار کردن مقامات برجسته سابق امریکایی است که در ماههای اخیر خواستار خروج از لیست مجاهدین و حفاظت از 3400 ساکن بی دفاع کمپ اشرف شده اند.
یک پتیشن آنلاین که اوایل این ماه شروع شد و از وزیر کلینتون می خواهد مجاهدین را از لیست خارج کند تا الان هزاران نفر را جلب کرده که اسمشان را علنا برای این هدف منتشر کنند.
در 26 اوت، تعداد زیادی از ایرانی امریکایی ها در مقابل وزارت خارجه در واشنگتن دی.سی تظاهرات می کنند که خواستار خروج از لیست مجاهدین و حفاظت از کمپ اشرف بشوند.
جدای از افراد بیگناه زیادی که هر روزه در ایران از بین می روند، ادامه استمالت از ملاها همچنین جانهای بیشتری از سربازان امریکایی در عراق و افغانستان می گیرد – یک حقیقت غیر قابل انکار هشت سال بعد از درگیریها. یک سیاست قاطع ملاها را وادار می کند بفهمند وقتی امریکا درباره دمکراسی صحبت می کند جدی است، و در نتیجه باعث می شود ملاها قبل از حمایت از تروریسم در عراق و افغانستان دو بار فکر کنند.
ولی دست آخر اینکه تصمیم وزارت خارجه باید بر اساس واقعیتها باشد و نه داستان و شنیده ها. در نتیجه اگر شواهدی وجود ندارد که مجاهدین یک سازمان تروریستی است آنها باید از لیست تروریستی خارج شوند همانطور که در انگلستان و فرانسه و اتحادیه اروپا شد.
نامگذاری تروریستی مجاهدین، همانطور که مقامات امریکا اعتراف کردند، از ابتدا یک تصمیم سیاسی بود. در طول 14 سال استمالت ملاها این یک تصمیم سیاسی باقی مانده است، ولی دیگر نمی تواند بعد از حکم دادگاه استیناف فدرال ادامه یابد. وزارت خارجه با باید شواهد محکم ارائه کند یا وزیر خارجه هیلاری کلینتون باید این نامگذاری را بردارد.
-----------
سیاوش راجی زاده، روزنامه نگار آزاد و فعال حقوق بشر از ایران است.