یک گروه برجسته از مقامات سابق آمریکا و کارشناسان امنیت ملی بعلاوه اعضای کنگره از هردو جناح وزیر خارجه را به لغو نامگذاری پی ام او آی فراخوانده اند. آنها تنها استدلال می کنند که براساس تجربه شخصی و آگاهی عمیق شان هیچ شواهدی وجود ندارد که این سازمان را به تروریسم ربط دهد. این ائتلاف دوطرفه غیر رسمی که تشکیل شده شامل یک طیف مختلف در صحنه سیاسی آمریکا می شود. این یادآور چیزیست که چند سال پیش در بریتانیا بوقوع پیوست، که در آن 35 عضو پارلمان از تمام احزاب سیاسی اصلی یک اقدام قانونی را علیه وزیر کشور شان با موفقیت پیش بردند که منجر به لغو نامگذاری پی ام او آی در بریتانیا شد، زیرا دادگاه حکم کرد که تصمیم وزیر کشور برای لیست گذاری پی ام او آی ”خودسرانه“ بود.
در بریتانیا، همچنانکه ما به روز موعود نزدیک می شدیم، لابی رژیم ایران، تحت پوش بهانه های مختلف، فعالیتهایش را تشدید کرد. استدلال های انها بسیار مشابه چیزی بود که ما امروز در واشینگتن می شنویم؛ هیچ دلیل و استدلالی درباره درگیر بودن مجاهدین خلق در تروریسم یا داشتن توانایی و قصد به انجام آن نداشتند، چه رسد به سند و مدرک. تاکتیک آنها مغشوش کردن است تا به هر طریقی اپوزیسیون را در لیست نگه دارند.
با اینکه آنها سر و صدای زیادی راه می اندازند، از آنجاییکه سند و مدرکی علیه پی ام او آی ندارند، وزیر خارجه در مقابل خود یک کیس روشن دارد. انتظار رفته او بر اساس حقایق و قانون تصمیمش را بگیرد نه تبلیغات سیاسی. نظر به وضعیت حقیقی و حقوقی، برداشتن پی ام او آی از لیست مناسبترین نتیجه گیری است.
بگذارید ببینیم لابی رژیم ایران چه استدلالی می کند.
آنها، بطور خصوصی، هشدار می دهند اگر پی ام او آی از لیست اف تی او برداشته شود ممکنست عواقب جدی داشته باشد. همین هشدار را در بریتانیا دادند. این هشدار (اخطار) بقدری شدید بود که دولت بریتانیا در یک اقدام بی نظیر به دادگاه نوشت اگر رأی آن به نفع پی ام او آی خواهد بود، دولت مایلست آنرا از قبل بداند تا اقدامات لازم را علیه یک واکنش احتمالی تهران انجام دهد. این درخواست در یک کشور دمکراتیک انزجار آور بود. ولی مهمتر از آن یک قضاوت ناگوار سیاسی بود. پی ام او آی از لیست برداشته شد و هیچ اتفاقی نیافتاد. فراموش نکنیم چیزی که ملاها را تشویق به درگیر شدن بیشتر در تروریسم می کند دیدن علائم ضعف است. بهترین برخورد با این رژیم مستبد قاطعیت است.
لابی رژیم اپوزیسیون ایران را به تمام چیزهای بی ارتباط با نامگذاری اف تی او متهم می کند ولی هدفش تیره کردن چهره پی ام او آی و بخصوص چهره رهبر اپوزیسیون مریم رجوی است. تعجبی نیست، او (خانم رجوی-م) کسی است که بیشترین وحشت را در رژیم ایران ایجاد می کند. من شخصا او راملاقات کرده ام و با او درباره رؤیایش صحبت کردم. وی یک رهبر جذاب است که رؤیایش یک ایران دمکراتیک پس از ملاهاست، که در آن برابری جنسی و آزادی فردی وجود دارد، هیچ برنامه اتمی ندارد و روابط خوبی با بقیه جهان دارد. بیانیه 10 ماده ای او می تواند توسط هرکسی در اروپا و آمریکا حمایت شود. تعجبی نیست که ملاها اینقدر علیه او هستند.
آنها می گویند پی ام او آی حمایتی در ایران ندارد. خوب که چی؟ حتی اگر این واقعیت داشت- که هیچ شواهدی دال برآن وجود ندارد- آن هیچ ربطی به نامگذاری ندارد. آنهاییکه این استدلالها را می کنند از وزیر خارجه به اصرار می خواهند قانون را نادیده بگیرد و بر ملاحضات دیگر تصمیم گیرد. درخلاصه این یک دعوت برای لطف کردن به ملاهای در ایران است که مسبب قتل بسیاری از سربازان انگلیسی و آمریکایی در عراق هستند.
وزیر کلینتون باید درنظر گیرد که حضور در لیست باید برحسب معیار (شرایط) معین قانونی باشد. تصمیم گیری برای زدن برچسب تروریستی به این گروه آنطور که لابی ایران می خواهد یک تصمیم اختیاری یا حتی سیاسی نیست. اینکه آیا این گروه حمایت مردمی دارد یا نه، فرقه است یا نه یا هرچیز دیگری به معیار (شرایط) قانونی (مقرر) نامگذاری تروریستی یک سازمان هیچ ربطی ندارد. پی ام او آی تنها می تواند در لیست نگه داشته شود اگر وزارت خارجه بتواند اثبات کند که شروط (معیار) قانونی تعیین شده ازسوی قانون این گروه را واجد شرایط می کند.
درنهایت، وزیر کلینتون باید عواقب شدید خطرناک خارج نکردن پی ام او آی از لیست را در نظرگیرد. این نه تنها به اعتبار آمریکا برای احترام به حکم قانون صدمه می زند بلکه یک تأثیر مستقیم بر جان زندانیان سیاسی در ایران و 3400 عضو پی ام او آی ساکن در کمپ اشرف در عراق خواهد داشت. آنها قبلا هدف دو حمله مرگبار بوده اند، که دولت عراق آنرا با تکیه بر نامگذاری اف تی او توجیه می کند. عواقب آن بسیار دردناک است. اکنون زمان آنست تصمیم درست گرفته شود و پی ام او آی از لیست برداشته شود.»
لرد کلارک از همپستد یک رئیس سابق حزب کارگر بریتانیا است.
http://thehill.com/blogs/congress-blog/foreign-policy/177857-secretary-clinton-its-time-to-delist-the-pmoi