در این نامه که به چند زبان از جمله انگلیسی، ترکی، آذری و فارسی تهیه شده، آمده است: هنوز زمین بحران خشک شدن دریاچهٔ ارال را از سر میگذراند که دستکاری انسان در طبیعت شمارش معکوس خشکی کامل میراث طبیعی جهانی دیگری را رقم زد.
در این نامه به مواردی چون عدم مدیریت صحیح منابع آب، ساخت سدهای متعدد بر روی رودخانه های تغذیه کنندهٔ دریاچه، حفر بدون کنترل قناتها و تخلیهٔ منابع آب زیر زمینی، ساخت اتوبان شهید کلانتری بدون مطالعات لازم و «خشکسالیهای پی در پی و عدم وجود هیچ گونه تدبیر به عنوان علل خشک شدن دریاچه ارومیه ذکر شده است.
این نامه می افزاید: دستکاری و بی مسئولیتی انسان در طبیعت امروز کرهٔ زمین را با بحران خشک شدن دریاچه ای روبرو کرده است که حیات اقتصادی اجتماعی و بهداشت و سلامت جسمی و روانی میلیونها انسان را تهدید میکند. آثار این فاجعه زندگی مردم اطراف این مناطق و در بعد وسیعتر اکوسیستم کشورهای همسایه را نیز با بحرانهای خشکسالی الودگی هوا و از بین رفتن زمینهای کشاورزی روبرو کرده است.
در این نامه همچنین آمده است: با وجود سرعت رو به رشد خشک شدن دریاچه هیچ اقدام عملی جدی در راستای نجات آن صورت نگرفته است. ما امضا کنندگان این نامه وجدانها ی مسئول در برابر سرمایه جهانی طبیعی را به همصدایی با مردم ساکن این منطقه که حیات طبیعی و انسانیشان با تهدید جدی مواجه است فرا میخوانیم. از سازمان یونسکو و UNEP (برنامه محیط زیست ملل متحد) و تمامی سازمانهای جهانی محافظ محیط زیست خواستار ادای مسئولیت اجتماعی انسانی و جهانی خویش در قبال این پدیدهٔ شوم هستیم.
تهیه کنندگان این کمپین از تمامی علاقه مندان دعوت کرده اند تا برای هشدار نسبت به وضعیت دریاچه ارومیه به نشانی زیر مراجعه کنند.