حالا نوبت سوریه است و بنظر می رسد که جامعه جهانی به آهستگی دارد بیدار می شود و شروع به پاسخ دادن به فریاد مردان و زنان قهرمان در سوریه می کند که بطور خستگی ناپذیر بهای سنگینی برای آزادیشان می دهند. چند ماهی تاخیر بوده ولی کماکان خوب است که می شنویم وزیر کلینتون هم به چهره های سیاسی پیوسته که اخیرا حمایتشان را از جنبش برای دمکراسی در سوریه ابراز کرده و حالا مجازاتهایی علیه سوریه اعمال می کند.
با اینحال عجیب است که دولت اوباما که ادعا می کند در سمت دمکراسی است، وقتی به ایران می رسد امریکا سیاست شرم اور استمالت نسبت به ملاهای ایران را ادامه می دهد. در سال 1997 وزیر وقت خارجه مادلین آلبرایت اپوزیسیون دمکراتیک ایران را در لیست سیاه قرار داد تا یک ژست مثبت به جنایتکارترین دیکتاتوری زمان ما بفرستد و آنطور که وال استریت ژورنال در سال 2006 نوشت، "وزارت خارجه مجاهدین خلق را به لیست سازمانهای تروریست خارجی بعنوان علامتی از تمایل امریکا برای آشتی با اطلاح طلبان ایران افزود". این برچسب کماکان توسط ملاها در داخل ایران برای توجیه اعدام اکثر مردم آزادیخواه در ایران و برای توجیه کشتار در یک کمپ اصلی اپوزیسیون در داخل عراق توسط مزدوران عراقیش در آنجا مورد استفاده قرار می گیرد.
این لیست گذاری سیاسی در حالی که دادگاه فدرال امریکا در ناحیه کلمبیا علیه آن حکم داده است و خواستار بازبینی آن توسط وزیر کلینتون شده است ادامه دارد. این بازبینی هنوز بعد از بیش از یک سال انجام نشده در حالی که اعدامها در ایران ادامه داشته و کمپ اشرف در ماه آوریل توسط عوامل عراقی دولت ایران مورد حمله قرار گرفته و 36 نفر کشته و بیش از 350 نفر مجروح شدند.
جون گذشته بیش از 100 هزار نفر از هواداران مقاومت ایران در ویلپنت فرانسه منجمله صدها شخصیت و مقامات ارشد کشورهای مختلف گرد هم آمدند و در بین آنها شخصیتهای امریکایی نظیر قاضی مایکل موکیزیف دادستان سابق امریکا، رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک و کاندیدای ریسات جمهوری، سناتور پتریک کندی بودند که خواستار پایان 14 سال بی عدالتی شده و اینکه حفاظت کمپ اشرف تضمین شود شدند. در 26 اوت بیش از 10 هزار ایرانی در واشنگتن در مقابل وزارت خارجه تظاهرات کردند و همین را خواستند. لوییس فری، مدیر سابق اف.بی.ای در تظاهرات وزیر کلینتون را فراخواند و گفت: حتی در ظرف چندماه گذشته، تصمیمات ایالات متحده در رابطه با تونس، مصر، لیبی؛ بحرین، یمن اینها تصمیمات پیچیده ای هستند و من خوشحالم کسی نیستم که این تصمیمات سیاست خارجی را در زمان بحران که باید گرفته می شدند بگیرم.
ولی با نگاه کردن به واقعیتها و شواهد و اینکه شواهد واقعی معتبری وجود ندارد که از این پیشنهاد حمایت کند که مجاهدین خلق باید در لیست سازمانهای تروریست خارجی باشد، خانمها و آقایان این اصلا پیچیده نیست.
وینستون چرچیل یک سخن بزرگ دیگری هم دارد اگر بیاد بیاورید او گفت می شود حساب کرد که امریکایی ها کار درست را بعد از اینکه هر فرصت دیگری را به انتها رساندند انجام دهند. خوب برای 14 سال مجاهدین بناحق و بدون توجیه درلیست سازمانهای تروریست خارجی بوده اند.
ما هیچ چیزی در پاسخ از وزارت خارجه نشنیدیم بجز اینکه آنها دارند بازبینی می کنند. خوب بعد از یک زمانی بازبینی سوء استفاده از روند است. در جهان حقوق، عدم پاسخگویی به دادگاه در یک نقطه زمانی سرپیچی محسوب می شود. زمان آن است که وزیر خارجه عمل کند و قاطعانه عمل کند و مجاهدین را از لیست خارج کند.
من در این شهر در سال 1997 کار می کردم وقتی وزارت خارجه این سازمان را در لیست سازمانهای تروریست خارجی قرار داد. این یک تصمیم سیاسی بود که ما می فهمیدیم اگرچه با پارامترهای واقعی قبول نداشتیم. در لیست قرار داده شد چون وزارت خارجه و کاخ سفید معتقد بودند که می توانند یک مذاکره سازنده با خاتمی که همانطور که بیاد می آورید بعنوان رییس جمهور جدید مدره تصویر شده بود را شروع کنند که کار نکرد.
من در این شهر در سال 1997 کار می کردم وقتی وزارت خارجه این سازمان را در لیست سازمانهای تروریست خارجی قرار داد. این یک تصمیم سیاسی بود که ما می فهمیدیم اگرچه با پارامترهای واقعی قبول نداشتیم. در لیست قرار داده شد چون وزارت خارجه و کاخ سفید معتقد بودند که می توانند یک مذاکره سازنده با خاتمی که همانطور که بیاد می آورید بعنوان رییس جمهور جدید مدره تصویر شده بود را شروع کنند که کار نکرد. استمالت در 1997 کار نکرد.
استمالت در 14 سال کار نکرده است خانمها آقایان استمالت در سال 1933 کار نکرد و هرگز با رژیم تروریست تهران کار نخواهد کرد.
ما امروز یک درخواست بسیار ساده از خانم وزیر و همکارانش در وزارت خارجه داریم که ما شدیدا به آنها احترام می گذاریم و این است که به حقایق نگاه کنید، تصمیم گیری کنید ولی لطفا حالا تصمیم بگیرید چون حیاتی است که شما اقدام کنید.
هر لحظه ای که این سازمان توسط ایالات متحده بعنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی شده به رژیم وحشی تهران مجوز دستگیری، بازداشت، شکنجه و کشتن رزمندگان آزادی در داخل و افراد اشرف را می دهد که مبارزه برای آزادی را سرختانه در بیرون مرزهایش ادامه می دهند. این مجوز کشتار تنها زمانی که این لیست کذاری متوقف شود برداشته خواهد شد.
امریکا با انقلابیون لیبی همسو شد. حالا نهایتا حمایتش را از جنبش دمکراسی در سوریه اعلام می کند – سیاست شرم اور استمالت نسبت به ملاهای ایران که در نگه داشتن تنها اپوزیسیون دمکراتیکش در لیست تروریستی امریکا نمایان می شود در تناقض است و قطعا یک تصمیم عاقلانه سیاسی نیست.هیچ چیزی نمی تواند سقوط استبداد مذهبی در ایران را متوقف کند، شرم آور خواهد بود که وزیر کلینتون و پرزیدنت اوباما اسمشان همراه با آنهایی که با ملاهای جنایتکار ارتباط دارند رفم بخورد. مجاهدین را حالا از لیست خارج کنید.
مهران بهرامیان یک فعال حقوق بشر است.