دوستان دشمن خوانده می شوند در حالیکه با دشمنان مماشات می شود

روزنامه واشنگتن تایمز 22 مهر درمقاله نوشته شده توسط ژنرال هیو شلتون - همچنانکه دو واقعه بسیار مهم  اخیر بوضوح نشان میدهد, ادامه دادن دولت آمریکا به نامگذاری سازمان خارجی بعنوان سازمان  تروریستی و ترجیح سیاست تو خالی بجای بازبینی واقع بینانه از تهدید واقعی برای آمریکا, بسیار خطرناک میشود.

ماه پیش, شبکه جنایتکار حقانی در افغانستان حمله های آشکاری بر علیه سفارت آمریکا در کابل انجام داد. گروه حقانی که حمله های وحشتناک تروریستی به هتل ها ,مکانهای سیاسی , و اهداف دیگر انجام داد تا طبق برنامه به یک قدرت قابل حساب در معادلات سیاسی تبدیل شود.بر طبق گزارش مسئول کشتن صدها آمریکائی از سال 2001 است.

بنظر میرسد برخی از افسران آمریکائی بسیار خشمگین هستند که دولت اوباما تصمیم گرفته است که شبکه حقانی را در لیست تروریستی قرار ندهد, چون میترسیدند که اگر این گروه را در لیست قرار دهند برای دولت افغانستان سختتر خواهد شد که با آنان مذاکره کند.

همزمان, ایالات متحده آمریکا به نامگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران ,اصلیترین گروه مخالف ایران, کمااینکه با هیچیک از شرایط لازمه همخوانی ندارد را ادامه میدهد, که هم خشونت را محکوم کرده است هم نشان داده  است که متحد دموکراتی برای ماست.

از این مهمتر, این گروهی است که برای اولین بار برنامه اتمی مخفی 20 ساله ایران را افشاء کرد و اطلاعات بسیار مهمی به ارتش آمریکا در عراق داد, که نه تنها به ما کمک کرد که جاسوسان و عا ملان ایران را در عراق شناسائی و عملیات تروریستی شان را خنثی کنیم بلکه بطور یقین جان آمریکائیان زیادی را نیز نجات داد.

تروریست خواندن سازمان مجاهدین خلق و نامگذاری نکردن حقانی چه پیامی به دوستان و دشمنانمان میدهد؟

در مورد سازمان مجاهدین خلق , این گروه در سال 1997 در لیست سازمان های تروریستی قرار داده شد تا ازرژیم تهران دلجوئی شود. ملاها , کسانی از سازمان مجاهدین نفرت دارند و میترسند, بعنوان پیش شرط خواستند که این گروه در لیست تروریستی قرار بگیرد تا با آمریکا مذاکره کنند. آن مذاکرات هرگز ماده نشد, و امروز , ایران خطرناکترین نقش را در منطقه بازی میکند. مضحک استکه این نامگذاری به ایران و دست نشاندگانش در عراق جواز برای کشتن هزاران عضو این سازمان را داده است, همچنین جواز قتل عام هشتم آوریل ( 19 فروردین 1390 – م ) در کمپ اشرف, که صدها نفر زن و مرد غیر مسلح را کشته یا زخمی کرد داده است. عقب کشیدن نیروهای محافظ آمریکا ئی  در عراق به معنی نابودی این گروه که خودش را وفق دموکراسی ,و ایران غیر اتمی کرده است می باشد.

جنبش فزاینده ای برای خارج کردن سازمان مجاهدین از لیست تروریستی وجود دارد. که شامل 96 نماینده کنگره آمریکا از هر دو حزب , در بر گیرنده رئیس کمیته اطلاعات و رئیس کمیته نیروهای مسلح است وهمچنین شامل فهرست بسیار موثری از مقامات عالیرتبه سابق  در دستگاههای اطلاعاتی , حقوقی , و امنیتی از دولت کلینتون , جرج بوش, اوباما  است.

در مورد حقانی, منابع گفته اند که مقامات بالای دولت اوباما در سال گذشته صحبت کرده بودند که این گروه را در لیست سازمانهای تروریستی قرار دهند تا اموالش بلوکه شود , و منابع مالی حاصل از کمک طرفدارانش نیز از بین برود. اما برخی از رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی عقیده داشتند که این نامگذاری حملات این گروه به آمریکا را افزایش میدهد. دولت فکر کرد که این اقدام ممکن است حقانی را از مسیر مذاکره منحرف کند. این اقدام همچنین بعنوان یک عامل تحریک کننده  در روابط  از قبل تضعیف شده آمریکا و پاکستان تلقی شد.

در سپتامبر گذشته , دریاسالار مایکل مولن , که در آنزمان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بود, قویاَ در مورد  همدستی پاکستان در حمله به سفارت ایالات متحده آمریکا در کابل بحث کرد. چیزی که  بعنوان هماهنگی برای شناسائی, نامگذاری, نامشروع کردن, و خنثی کردن گروه های تروریستی آغاز شده بود، در عوض به یک سمبل از مماشات تبدیل شد.

آمریکا سازمان مجاهدین خلق را در لیست تروریستی گذاشت تا با ایرانیان مماشات کند ,و حقانی را در لیست نگذاشت تا با پاکستان و افغانستان مماشات کند که پس خروج آمریکا باید با آنها سرو کله بزند.

امروز , یکبار دیگر مجادله سختی در درون دولت اوباما درگرفته است که آیا شبکه حقانی را در لیست تروریستی بگذارند یا نه. همزمان بحث در مورد خارج کردن سازمان مجاهدین خلق از لیست تروریستی هم بالا گرفته است. دادگاه استیناف فدرال آمریکا ناحیه کلمبیا به وزارت خارجه آمریکا دستور داده است که نامگذاری اش را ارزیابی کند، در حالی فشارها در درون وزارتخارجه برای تعیین یک استراتژی جهت مقابله با رژیم ایران که خود وزارتخارجه اذعان کرد، نخستین حامی تروریسم می باشد، در حال افزایش است. 
بنظر میرسد ما بطرز خطرناکی در مورد انتخاب لیست تروریستی متناقض عمل میکنیم. مارک تروریستی به دوستان بالقوه  زده میشود و دشمنان قسم خورده مان از نامگذاری مصون می مانند که شهرت و جذبه شان و حمایت و سرمایه گذاری شان  خدشه دار نشود.
سریعا هر دو تصمیم گیری باید جابجا شود , استراتژی نامگذاری لیست تروریستی باید مورد بررسی قرار بگیرد. نامگذاری در لیست تروریستی باید وسیله ای بر ضد تروریست باشد, نه وسیله ای برای مذاکره که صدها جان انسان – ناگفته نماند جان باارزش آمریکائیان – به عنوان اهرم استفاده شود.

ژنرال هیو شلتون، رئیس ستاد مشترک سابق نیروهای مسلح آمریکا.