فرماندار سابق پنسیلوانیا تام ریچ و اد رندل در میان سخنرانهایی بودند که از آمریکا مؤکدانه خواستند مجاهدین خلق را از لیست وزارتخارجه بیرون بیاورد. ریج یک جمهوریخواه است که اولین وزیر امنیت داخلی [کشور] در آمریکا بوده است. رندل نیز یک دموکرات ارشد است که در انتخابات به اوباما کمک کرد.
ریج با یادآور شدن اتهامات اخیر آمریکا در مورد یک توطئه ایران برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن گفت تنها گروهی که باید در لیست تروریستی قرار گیرد خود [رژیم] ایران است.
آمریکا مجاهدین را در 1997 وارد لیست تروریستی کرد اما سال گذشته یک دادگـاه فدرال به وزارتخارجه حکم کرد که لیستگذاری این گروه را مورد بازبینی قرار دهد و در اینحال بسیاری از اعضای کنگره آمریکا و مقامات سابق ارشد آمریکا از لغو این لیستگذاری حمایت کردهاند.
خارج کردن این گروه از لیست تروریستی به این گروه اجازه میدهد که بتواند در آمریکا کمکهای مالی جمعآوری کند و فعالیت نماید یعنی کاری که تاکنون ممنوع بوده است.
... ریج و رندل گفتند مجاهدین از آن زمان تاکنون به هیچیک از عملیات تروریستی مرتبط نبودهاند. آنها همچنین اشاره کردند که اتحادیه اروپا و انگلستان به این نتیجه رسیدهاند کهام.ئی.کی یک سازمان تروریستی نیست و از اوباما خواستند که به همین تصمیم برسد...
... اعتراضات پرسروصدایی شنبه در مقابل رات آیون گیتس (wrought iron gates) کاخ سفید برگزار گردید. رندل رئیس سابق حزب دموکرات گفت ما از پرزیدنت اوباما میخواهیم تا ما را بشنود. ...
درحالیکه این تظاهرات شروع شده بود اوباما کاخ سفید را به سمت پایگاه هوایی اندروز درماریلند ترک کرد تا در آنجا به بازی گلف بپردازد و روشن نیست که او چیزی از این سخنان را شنیده باشد.
طی برگزاری این تجمع، عمده جمعیت ایرانیان مقیم آمریکا شعار سر دادند که؛ ”مجاهدین آری! آخوندها نه! آنها ترویست هستند و باید بروند! “. و ”پرزیدنت اوباما به ما گوش کن! لیستگذاری مجاهدین ناعادلانه است! “. این مراسم توسط متخصصان و محققان ایرانی مقیم آمریکا [iaps] برگزار گردید.
سازماندهندگان این تجمع گفتند مجاهدین برای استمالت از رهبران ایران در این لیست گذاشته شدهاند اما اینکار تنها به رژیم ایران بهانه داده که ناراضیان را در ایران و عراق دستگیر کرده و بکشد. آنها استدلال میکنند که خارج کردن مجاهدین از این لیست، گروه اپوزیسیون ایران را تقویت میکند.
مجاهدین وجود چند سایت مهم اتمی ایران را افشا کرده است. مقامات آمریکا گفتهاند که ایران در حال زمینهسازی برای کسب یک سلاح اتمی است گرچه رهبرانش هنوز تصمیم نگرفته باشند که این بمب را بسازند. ایران گفته است که جاهطلبیهای اتمیاش کاملاً صلحآمیز هستند.
سخنرانها در این اعتراضات همچنین مؤکدانه از ایالات متحده خواستند به حمایت از بیش از 3هزار نفر رزمندگان ام.ئی.کی و سایر ساکنان کمپ اشرف واقع در نزدیکی مرز با ایران ادامه بدهد.
حکومت عراق خواهان بستن این کمپ است و نیروهای عراقی تاکنون 2بار به اشرف حمله کردهاند و اخیراً هم در ماه آوریل آن را مورد حمله قرار دادند که سازمان ملل اعلام کرد در این حادثه 34نفر [از ساکنان] کشته شدند.
ایالات متحده عهد کرده که از ساکنان این کمپ نسبت به خشونتها حفاظت بهعمل آورد اما آنها که در مقابل کاخ سفید تجمع کردهاند گفتند اعلام بیرون کشیدن کامل توسط اوباما از عراق تا پایان سال جاری ممکن است وفا به این قول را دشوارتر بسازد.