مالکوم فاولر – عضو کمیته حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز
من همیشه در چنین اوضاع و احوالی سرشار از احساسات هستم. و یکی از دلایلی که من اینقدر متاثر و احساساتی شده ام این است که اگر چه ممکن است من یک صدای تنها باشم ولی من از جانب 130 تا 140 هزار وکیل در انگلستان و ولز صحبت می کنم و اینجا حاضر هستم.
رئیس کنونی کانون وکلا جان واتن این موضوع را روشن ساخته است که تجربه و حرفه من به من حکم می کند که از این جنبش بطور کامل در رابطه با مسائل کمپ اشرف حمایت کنم.
در ماه سپتامبر با یکسری از افرادی که در این سالن حضور دارند من در یک تظاهرات در بیرون دفتر کمیساریای عالی پناهندگی شرکت داشتم و من از جانب 130 هزار وکیل یک نامه که خواهان دخالت کمیساریای عالی پناهندگان شدم. و این یک فشار جدی و قابل توجه و واقعی بود که همراه با فشارهایی که از جانب بقیه نفرات و طرف ها از مواضع مختلف صورت گرفت و این منجر به چه چیزی شد؟ و حالا ما یک نماینده ویژه داریم که انتخاب شده است. بایستی که نماینده ویژه از کمپ اشرف دیدار به عمل بیاورد. و نیاز مطلق به یک تیم ناظر سازمان ملل و حضورشان در کمپ اشرف هست. و این خواسته مطلق و ته خط است. بایستی یک سلسله ای از هیأت ها نه فقط بخاطر تجارت به عراق بروند بلکه هیأت هایی از طرف پارلمان و هیأت هایی از وکلا. و مدتها است که شورای ملی مقاومت یک تقاضانامه از طرف من دارد که پر شده است و خواهان دیدار از کمپ اشرف هستم. من در این سفر تنها نخواهم بود. این موضوعی است که کانون وکلا خیلی به آن توجه دارد و عمیقا در نظر دارد و همیشه نیز این را در نظر خواهد داشت.
از همه شما بسیار تشکر می کنم و هیچوقت به تعهدات و نگرانی ها و احساسی که تمامی ارگانی که من نمایندگی می کنم دارد، شک نکنید و من این قول را می دهم که فعالیت های من هیچگاه متوقف نخواهد شد و هیچکس نمی تواند من را متوقف کند.
بسیار از شما متشکرم.
http://www.youtube.com/watch?v=F9lfJsveDyA
دیوید وون حقوقدان و وکیل برجسته انگلستان، دارای رتبه مشاورت ملکه
من حدود 8 سال است که وکیل مجاهدین در دادگاههای اروپا هستم. شروع اقدامات ما ابتدا در سال 2003 در دادگاه فرانسه بود. نزاع حقوقی ما با پشتیبانی تام و تمام لرد اسلین فقید همراه بود، که بی شک نامش با پیروزی حذف نام سازمان مجاهدین از لیست انگلستان و اروپا بطور ناگشودنی گره خورده است.
ما با کمیسیونر، دولتها و سایرین که شدیداً برعلیه ما بودند در دادگاههای اروپا به نبرد حقوقی برخاستیم. و سرانجام تمامی 17 دادگاه را پیروز و حتی یک مورد هم باخت نداشتیم. سازمان مجاهدین از لیست اروپا حذف شده است. عمدتاً به دلیل تلاش پارلمانترهای انگلیسی که به حکم تاریخی دادگاه استیناف انجامید. حکمی که تصمیم دولت انگلستان مبنی بر قرار دادن نام سازمان مجاهدین در لیست را عملی منحرف کننده، گمراه و غیر عقلانی خواند. و همه منتظرند ببینند که وزیر خارجه آمریکا، خانم کلینتون، چه تصمیمی درمورد فعالیت های گذشته و حال، مبنی بر باقی ماندن مجاهدین در لیست آمریکا خواهد گرفت.
نباید به وزیر امور خارجه گفته شود که چه باید بکند، بلکه باید به ایشان تأکید شود که شجاعت پیگیری اعتقادات خود را داشته باشد و سیاست های خود را پی بگیرد.
حال پیام ما باید به وزیر امور خارجه این باشد که در مورد رژیم ایران قاطعانه تصمیم بگیرید و به مشاوران خود اتکاء نکنید. بدون شک در این زمان همه معتقدند که در سال 1938 هم وزیر امور خارجه وقت انگستان می بایست به مشاوران رسمی وزارت امور خارجه در مورد مماشات با هیتلر گوش نمی داد و پرنسیب های قلبی خود را در مورد هیتلر پی میگرفت.
به عقیده من این هیچ دلیلی دال بر لگدکوب کردن اصول و پرنسیب نیست و آنرا موجه نمی سازد. من شدیداً معقتدم که تصمیم اصولی یکی است و آن همان تصمیمی است که همه ما حاضرین دراین جلسه به دنبال آن هستیم.
با تشکر فراوان.
http://www.youtube.com/watch?v=VYg03vezSvw
پرفسور گای گودوین جیل - متخصص حقوق بین الملل ، نظریه پرداز حقوق
با تشکر از شما و سپاسگزاری از دو سخنران قبلی که بر اهمیت نقش قانون در این زمینه تأکید داشتند.
در اوایل امسال از من خواسته شد که نظریه ام را، به عنوان یک وکیل بین المللی، راجع به وضعیت حقوقی ساکنان کمپ اشرف از دیدگاه قوانین بین المللی و التزامات کمیساری عالی حقوق پناهندگی سازمان ملل در قبال این قوانین ابراز دارم. کمیساریایی که من نیز سابقاً به مدت 12 سال برای آن به عنوان مشاور حقوقی کار کرده ام.
اما هدف از نظریه حقوقی من همانطور که قبلا هم اشاره کردم شناسایی و روشن سازی موقعیت حقوقی ساکنان اشرف و مسئولیت کمیساریای عالی پناهندگی سازمان ملل در قبال این موقعیت حقوقی بود. با توجه به شواهد و مدارک، سوابق و دلالت های موجود به این نتیجه روشن و آشکار رسیدم که در اینجا گروهی هستند که بدرستی واجد شرایط پناهندگی طبق تمامی کنوانسیون ها و قوانین بین المللی می باشند.
حفاظت بین المللی یعنی اینکه کشورهای حامی کمیساریا باید به دولت عراق تفهیم نمایند که این دولت در مقابل تعهدات بین المللی خویش مسئول است. باید به دولت عراق این واقعیت را فهماند که حق و حقوق پناهندگان در کشورش به چه معنا است. آنها ممکن است نخواهند در عراق باقی بمانند ولی دولت عراق کماکان التزام دارد که آنها را مورد آزار و اذیت قرار ندهد. عراق به عنوان یک دولت تعهد و الزامات بین المللی دارد. در واقع نکته اصلی حکومت قانون است. سازمان ملل در دستور کاری که برای عراق مقرر کرده است به این نکته کلیدی اشاره نموده است. و این جزء لاینفک شورای امنیت مبنی بر حضور نیروهای بین المللی در پروسه دمکراتیزه شدن عراق بود. اینها نکاتی هستند که از منافع حقوقی سازمان ملل در کمپ اشرف و حفاظت از ساکنان آن دلالت می کنند.
بنابراین حکومت قانون، که توسط جوامع بین المللی ابلاغ میشود، از منفعت حقوقی این کشور نیز مبنی بر سرنوشت ساکنان کمپ کشور به همان ترتیب حکایت می کند. اما ما نیز می بایست نقش خود را ایفا کنیم. نقش انگلستان وسایر کشورها در اروپا و سایر نقاط این است که به کمیساریا یاری رسانند تا راه حلی برای این مشکل ارئه دهد.
لرد فریزر- دادستان اسکاتلند 1989 - 1992
ما باید از ایرانیانی حمایت کنیم که می خواهند تغییر رژیم در ایران ایجاد کنند. و این به نظر من یک آرمان خیلی با ارزش است. من امروز به این دلیل دیر به این جلسه رسیدم چون داشتم یک نامه به ویلیام هیگ می نوشتم که من اصلا متوجه نمی شوم که سیاست ما در قبال رژیم ایران چیست و آیا می توانی لطفا به من توضیح بدهی و موضوع را روشن کنی؟! من دنبال گرفتن خط از او نبودم چون آنچه که کاترین اشتون گفت خیلی برای من مرجح است نسبت به آنچه که ویلیام هیگ تا کنون راجع به این موضوع گفته است. و من قویاً از گفته کاترین اشتون حمایت می کنم. البته من داشتم فقط تلاشی می کردم، ولی ما در مقاطع مختلفی با این نظریه و رفتار وزارت خارجه مان در قبال رژیم ایران مواجه هستیم و باید واقعاً بر این رفتار وزارت خارجه، نقطه ختمی یک بار و برای همیشه گذاشته شود. من فکر میکردم که ما این دستآورد را نیز بدست آورده ایم. من هیچ زمانی را در عمر خود بخاطر ندارم که دولت انگلیس اینطوری پوزه اش توسط دادگاه استیناف در لندن بخاطر ممنوعیت سازمان مجاهدین خلق ایران بخاک مالیده شده باشد. و من افتخار می کنم پروسه خارج ساختن نام مجاهدین از لیست که در این کشور شروع شد به سراسر اروپا اکنون گسترش پیدا کرده و فعلا فقط یک استثناء باقی مانده است که خیلی امیدوارم که این موضوع نیز حل شود.
خانم رجوی در موقعیت های مختلف در مقابل پارلمان اروپا صحبت کرده است که در آن نمایندگان انگلیس نیز بوده اند.
و این طرح ده ماده ای خانم رجوی است که من فکر می کنم بایستی سرلوحه ما برای یک ایران آزاد و دمکراتیک قرار بگیرد. و من فکر می کنم اکنون زمان آن فرا رسیده است که این دولت این را برسمیت بشناسد که زمینه های زیاد و قابل توجهی وجود دارد از مقاومت ایران چه در داخل ایران و یا خارج مرزهای آن حمایت به عمل بیاورد. و من فکر میکنم واقعاً الان زمانش است که ما این کار را انجام دهیم.
ولی بعنوان اولین کار و مقدم ترین وظیفه ما اطمینان می دهیم که ما هر کاری از دستمان برمی آید را انجام دهیم که کمپ اشرف بلحاظ انسانی مورد حفاظت قرار گیرد. در ورای همه این وظیفه مقدم و مهم را به عهده داریم.
خیلی متشکرم.
لرد جاد - معاون پیشین وزیر خارجه انگلیس
سخنران قبلی اشارات زیادی به فوریت قضیه اشرف نمودند بنابراین می بایست که ما بدون تناقض و دوپهلو گوئی در مورد این مسئله حیاتی و حساس صحبت کنیم.
به هر حال ما می بایست به خاطر داشته باشیم که سازمان ملل و یا کمیساریای عالی پناهندگی و سایر سازمانهای تخصصی حقوق بشر بدون کشورهای عضو این سازمانها وجود نافذی نخواهند داشت. سازمان ملل متحد از ما جدا نیست. ما بخشی از ملل متحد هستیم. ما از جمله معدود کشورهائی هستیم که عضو شورای امنیت بوده و حق وتو داریم. بنابراین می توانیم نقش رهبری را ایفا نموده و به تعهدات غیرقابل قیاس خود در مورد اصل قوانین بین المللی عمل نموده و هویت گم شده سازمان ملل را باز گردانیم. بخصوص در مورد این نیاز عاجل در کمپ اشرف.
به همین دلیل من معتقدم که می بایست درمقابل رژیم ایران سیاستی قاطع اتخاذ نموده و از سیاست های دوپهلو پرهیز کنیم. من نگران شرایط ساکنان کمپ اشرف می باشم. این مسئله بسیار مهم برای حال و آینده بشریت محسوب میشود.
لرد کینگ عضو مجلس اعیان انگلستان
آقای رئیس، خانم ها و آقایان،
من شخصاً احساس می کنم که ما در یک لحظه بسیار بحرانی و خطیر برای ساکنان اشرف قرار داریم.
قذافی که یک دیکتاتور بسیار بیرحمی بود سرنگون شد و پیام خطر را به باقیمانده دیکتاتورها داد که نوبت آنها زیاد دور نیست و نوبت آنها خواهد رسید.
تعدادی از ما در این پارلمان و سایرین در پارلمان های دیگر باید در واقع بایستیم و از دولت خودمان بخواهیم که آنها باید به طور جدی بر اصولی که این کشور به آن مشهور است پایبند باشند و به ساکنان اشرف خیانت نکند.
بنابراین من فکر می کنم پیام هایی مانند این باید برای تمام طرفهای مربوطه و همچنین به ساکنان اشرف فرستاده شود که ما به عنوان پارلمانتر در این کشور صد در صد از آنها حمایت می کنیم و به آنها و شجاعت شان در جنگیدن در این شرایط سخت درود می فرستیم.
متشکرم
دیوید ایمس از رؤسای کمیته لوایح مجلس
خانمها و آقایان، آقای رئیس گرامی،
من الان تقریبا از جانب همگی صحبت میکنم،
بعد از آخرین جلسهای که داشتیم، لرد مگینس و خودم در جلسهیی متعلق به هیأت پارلمانی عراق که توسط رئیس مجلس عراق نمایندگی میشد، شرکت کردیم. ما در آن جلسه بهوضوح روشن ساختیم که ما میخواهیم از کمپ اشرف دیدار کنیم و امیدوارم که این خواسته عملی شود.
مایلم ابتدا از اقدامات مثبت اخیر که توسط سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در ارتباط با اشرف اتخاذ شده، استقبال و قدردانی کنم.
من معتقدم که بارونس کاترین اشتون به عنوان رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تعیین یک سفیر که به وضعیت دردناک کمپ اشرف توجه کند، تصمیم درستی اتخاذ کردند. من میگویم این یک تصمیم درستی بوده اما بلافاصله باید بگویم که طبعاً کافی نبوده و اتحادیه اروپا باید یک نقش رهبریکننده در متعهد کردن دولت عراق در محترم شمردن حقوق ساکنان اشرف براساس قوانین انساندوستانه بینالمللی ایفا نماید.
من معتقدم که در حال حاضر مجبور کردن عراق به برداشتن این ضربالاجل غیرقانونی باید وظیفه شمارهٴ یک ما باشد.
خانمها و آقایان،
عدالت آنچیزی است که ما میخواهیم. عدالت همان چیزی است که ما نمایندگان درصدد تحقق آن برای ساکنان کمپ اشرف هستیم.