چنین نماینده شورای ملی مقاومت ایران، خانم دولت نوروزی، شرکت داشتند.
در ابتدای جلسه، لرد کوربت با اشاره به استمرار توطئه های رژیم ایران علیه ساکنان اشرف فاش کرد : ما اخیرا مطلع شدیم که رژیم ایران به دولت عراق دیکته کرده است که ساکنان اشرف باید طی دو ماه به منطقه دیگری در جنوب عراق به نام سماوه که در نزدیکی مرز عربستان قرار دارد، منتقل شوند ودر صورتی که ساکنان کمپ با این جابحایی موافقت نکنند : دولت عراق برای این جابهجایی مثل حمله 28 و 29 ژوئیه از زور استفاده خواهد کرد.
لرد کوربت افزود: رژیم ایران بسیار مصمم است که کمپ اشرف را نابود کند و به منظور زمینه سازی فجایع انسانی، به اعمال فشار و توطئه چینی برای جا به جایی ساکنان اشرف دست می زند. اما باید بگویم که ما در کمیته پارلمانی ایران آزاد - که ازحمایت اکثریت مجلس عوام و بیش از 200عضو مجلس اعیان برخوردار است- بسیار بیشتر از قبل، مصمم هستیم که از تحقق چنین خواست شومی جلوگیری کنیم.
جفری بایندمن ، ضمن محکوم کردن حمله به اشرف وجنایات صورت گرفته در جریان این حمله، برحقوق بینادین ساکنان اشرف طبق کنوانسیونهای ژنو و قانون بین الملل، تاکید کرد و گفت:هرگونه جا به جایی ساکنین اشرف غیرقانونی است. این موضوع در قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا نیز به صورت بسیار واضح مورد تاکید قرار گرفته است..
بایندمن افزود: سازمان ملل متحد نقش بسیار تعیین کنندهای در این رابطه دارد و راهحل درست، مستقرکردن تیم ناظر ملل متحد در اشرف است.
همچنین اندرو مکینلی اعلام کرد:
«دولت عراق اظهار نظر سخیفی ارائه داده است و دولتهای انگلیس و آمریکا باید دست به اقدام بزنند و دولت عراق را که در واقع توطئههای رژیم ایران را پیاده میکند، متوقف کنند.
کسانی که در دولت عراق بهصورت غیرعقلانی این توطئهها را دنبال میکنند باید بدانند که با عکسالعمل بسیار زیادی در جهان مواجه خواهند شد»
لرد کینگ اظهار داشت:
وقتی که نیروهای عراقی حملهای اینگونه وحشیانه علیه ساکنان اشرف و در مقابل دوربین انجام دادند که باعت شهادت 11 تن و زخمی شدن 500 نفر شده است میتوان تصور کرد که در صورت انتقال اجباری به منطقهای در صحرای عراق و در جایی که هیج دوربینی وجود ندارد چه اتفاقی خواهد افتاد.
لرد کلارک ،بارونس گیبسون، لرد آرچر، لرد فریزر، لرد لی، لرد دالاکیا، بارونس ورما و مارک ویلیامز در موضعگیریهای خود پیاپی اعلام کردند، آنها هرگز به دیکتاتوری آخوندی اجازه نخواهند داد به توطئه و اعمال فشار و مداخله درعراق برای پایمال کردن قوانین وکنوانسیونهای بین المللی ادامه بدهد.
جفری بایندمن، وکیل برجسته انگلستان
اتحادیه اروپا قطعنامه ای را تصویب کرده و از دولت عراق خواسته است که افراد کمپ اشرف را بعنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو درنظر بگیرد، این قطعنامه از مقامات عراقی می خواهد تا از افراد کمپ اشرف به لحاظ فیزیکی و روحی حفاظت کند، و با آنها بر طبق کنوانسیون چهارم ژنو برخورد نماید. بطور خاص، عدم جابجائی اجباری، عدم دیپورت و عدم اخراج را- که ناقص قانون نان رفولمان است- باید رعایت کند.
لرد کلارک عضو مجلس اعیان:
الان وظیفه ما این است که سازمان ملل هر چه بیشتر درگیر بشود، ما باید برای حضور سازمان ملل در شهر اشرف فشار بیاوریم، و ما می بایست بخواهیم که سازمان ملل هر چه از نزدیکتر به آنچه که می گذرد نظارت کند نه فقط در مورد این موضوع خاص، بلکه در مورد تمامی موارد نقض حقوق بشر، ما نیاز به شواهد بیشتری از آّنجه که امروز در آن فیلم دیدیم نداریم.
اندرو مکینلی، عضو کمسیون خارجه مجلس انگلستان
اجلاس امروز نشان دهنده اتحاد ما در حمایت از ساکنان اشرف و همچنین حامیان آنها در سراسر چهان ، در شهرهای بزرگ جهان ، است که کنار آنها در اعتصاب غذا ایستادند، اما همچنین ما یک اجلاس کاری از پارلمانترهای بریتانیا داشتیم که روی دولت انگلیس فشار بگذاریم تا تعهدات اخلاقی و قانونی شان را تشخیص بدهند، و بهمین صورت دولت آمریکا و اتحادیه اروپا به وظایف خود عمل کنند و از افراد غیر مسلح اشرف حفاظت بکنند. افرادی که مورد حملات کشنده در تابستان قرار گرفته و مستمرا مورد تهدید قرار دارند و ما می بایست پشت دولت انگلیس را محکم بکنیم، تا از این افراد حفاظت بکند.
دولت عراق به دولتهای انگلستان و امریکا بسیار مدیون است و مینیمم چیزی که ما از دولت عراق می خواهیم این است که آنها باید مستقل باشند و قانون کنوانسیون چهارم ژنورا برسمیت بشناسند و از افراد اشرف حفاظت کنند و این برنامه کاری امروز ما در پارلمان انگلستان بود.
موضعگیریهای نمایندگان مجلس انگلستان با انعکاسهای گسترده ای در رسانه های عربی همراه بود:
روزنامه الرأی در اردن نوشت نمایندگان انگلیس نسبت به هرگونه جابجایی مجاهدین خلق از قرارگاه اشرف هشدار دادند.
القدس العربی اظهارات لرد کوربت را مبنی بر اینکه هرگز چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد منعکس کرد.
الزمان نوشت : نمایندگان پارلمان و لردهای انگلیسی نسبت به عواقب چنین تصمیمی از سوی دولت عراق هشدار دادند و آمریکا و انگلستان را به اتخاذ اقدامات فوری برای جلوگیری از اجرای موارد دیکته شده از سوی رژیم ایران در مورد قرارگاه اشرف از سوی برخی طرف ها در دولت عراق فراخواند »
القبس در کویت به اجرای ”موارد دیکتهشده از سوی رژیم ایران” از سوی برخی طرفها در دولت عراق اشاره کرد.
روزنامه السیاسة در کویت نوشت نمایندگان انگلیسی و جامعه بین المللی جابجایی مجاهدین خلق را به جنوب عراق رد میکنند و به جلوگیری از طرفهایی در دولت عراق فرا میخوانند که در پی اجرای موارد دیکتهشده از سوی رژیم در قبال قرارگاه اشرف هستند.
روزنامه الشرق در قطر نوشت : بریتانیا نسبت به انتقال ساکنین اشرف به جنوب عراق هشدار میدهد
از این پیشتر رسانه های حکومت آخوندی به تبلیغ در مورد جابجایی مجاهدان اشرف به نزدیکی مرز عربستان مبادرت کرده بودند. خبرگزاری مهر آخوندی در 2 آبان خبر داد:
«در پی گذشت 3 ماه از نا آرامی های اردوگاه عراق جدید(اشرف)، دولت عراق تصمیم به انتقال تمام اعضای گروهک تروریستی منافقین از استان دیاله(در نزدیک مرز ایران) به صحرای بادیه در نزدیک مرز عراق و عربستان گرفت.
دولت عراق 15 دسامبر 2009(24 آذر) را به عنوان آخرین مهلت تخلیه اردوگاه اشرف و انتقال منافقین به صحرای بادیه اعلام کرده است. صحرای بادیه در مرز جنوبی عراق با عربستان قرار دارد».
مهر آخوندی افزوده است : در پی تصمیم دولت عراق برای کنترل کامل اردوگاه اشرف، این ارودگاه به "عراق جدید" تغییر نام یافت....
از این پیشتر سرلشگر ستاد عبدالحسین الشمری فرمانده پلیس استان دیاله عراق از مهلت یک ماهه به گروهک تروریستی منافقین برای ترک خاک این کشور خبر داده و اعلام کرده بود شمارش معکوس برای اخراج اجباری این گروهک از اول آگوست (10 مرداد)آغاز شد که این مهلت، 10 شهریور پایان یافت....