معاون رئیس جمهور عراق: مجاهدین طبق کنوانسیون چهارم ژنو در عراق حضور دارند

طارق هاشمی معاون رئیس جمهور عراق:مجاهدین خلق بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو در عراق حضور دارند و در عراق میهمان محسوب می شوند.

 آنها پناهنده و غیر مسلح هستند تنگ کردن محاصره بر روی  آنها  زیر پا گذاشتن قانون بینالمللی است چهره حقوق بشر عراق در سطح بینالمللی بهبود نمییابد

سؤال: آیا دستگاه امنیتی ما بعد از خروج نیروهای آمریکایی آماده است؟
طارق الهاشمی، معاون رئیس جمهور: راستش، پرونده امنیتی به دو قسمت تقسیم میشود، موضوع تهدیدات کشورهای همسایه مسألهای مربوط به امنیت داخلی است. به نظرم نیروهای امنیتی و کمیته امنیتی آموزش دیدهاند، شاید کارآیی لازمه را برای مقابله با تروریسم و خشونت داخلی نداشته باشند
اما در رابطه با خارج، نیروها برای دفاع از منافع عراق قادر نیستند، اما براساس توصیف فرمانده کل نیروهای مسلح و نه فرد من، براساس گزارشهای امنیتی، انتنظار نمیرود که عراق در آینده هیچ نوع تهدیدی از سوی کشورهای همسایه داشته باشد. اگر این موضع درست باشد چه خوب اما اگر نه، حاکمیت عراق در گرو این تخمینهایی است که ممکن است رخ دهد یا رخ ندهد، مشکل عظیمی در دفاع از منافع عراق خواهیم داشت. دلیل آن امروز این است که صحبتی از عدم حضور نیروی هوایی نیست، صحبتی از نیروی دریایی کافی نیست
سؤال: به نظرشما با پ.کا.کا چه برخوردی باید کرد؟
طارق الهاشمی: اولاً عراق ذیربط نیست و این  مشکل داخلی ترکیه است اما عراق مسئولیت مشخصی دارد و نباید به هیچ دسته از هر گروه اجازه داد که خاک عراق را برای تجاوز به هر کشور همسایه بکار گرفت.
سؤال: آیا این حرف بر روی مجاهدین خلق نیز صدق میکند. برای این برخی میگویند که...
طارق الهاشمی: مجاهدین خلق، مجاهدین خلق، نه! نه! نه! مجاهدین خلق، نیروی مسلح نیستند. آنها کاملاً خلع سلاح شدند. آنها براساس کنوانسیون چهارم ژنو  حضور دارند. براساس معاهده بینالمللی حضور دارند. غیر مسلح هستند. به عنوان میهمان در عراق محسوب میشوند.
بله مشکلی بین عراق و ایران به علت حضور آنها به اعتبار این که اپوزیسیون هستند، وجود دارد، حق ایران بر عراق است که مانع هرگونه عملیات مسلحانه شود که از قرارگاه اشرف در دیالی صورت میگیرد.
 عراق الان این کار را انجام میدهد. اما تنگ کردن محاصره بر روی اینها،که امروز آنها پناهنده و غیر نظامی هستند، این زیر پا گذاشتن قانون بینالمللی است و در آینده چهره حقوق بشر عراق در سطح بینالمللی بهبود نمییابد.