اطلاعیه استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا

روز 2آذر برابر با 23 نوامبر 2011 استرون استیونسون رئیس  هیأت پارلمانی اتحادیه اروپا کاترین اشتون را به دخالت فوری برای جلوگیری از جابجایی اجباری ساکنان اشرف فرا خواند. نایب رئیس پارلمان اروپا گفت: ساکنان اشرف در برابر جابجایی اجباری هیچ راهی جز مقاومت ندارند.


اطلاعیه استرون استیونسون
23نوامبر2011

هیات رابطه با عراق در  پارلمان اروپا روز سه شنبه 22نوامبر با سفیر ژان دورویت، جلسه یی با حضور نمایندة ویژه بارونس کاترین اشتون برای اشرف در  بروکسل برگزار کرد.
 آنها بحران روز افزون کمپ اشرف، در شمال عراق، و تهدیدات فزاینده نسبت به امنیت و حفاظت ساکنان را مورد بحث قرار دادند. همچنین راههای جلوگیری از جنایت محتمل به درخواست رژیم ایران و به دست عواملش  در دولت و ارتش عراق، مورد بررسی قرار گرفت.
این جلسه سندی  را که دولت عراق به منظور جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق به پارلمان اروپا ارائه کرده بود، مورد انتقاد قرار داد و آن را  را غیر قابل قبول دانست. این جلسه نتیجه گیری کرد که جابجایی ساکنان اشرف غیر قانونی است و به کشتار منجر میشود.
هیات رابطه باعراق در پارلمان اروپا، خواهان دخالت فوری اتحادیه اروپا و نماینده عالی کاترین اشتون برای جلوگیری از جابجایی اجباری ساکنین اشرف  و جنایت ضد انسانی محتمل شد.

این هیات ضمن قدردانی از سفیر دورویت، از وی خواست تا همه تلاشهایش را به عمل آورد تا کشورهای عضو اتحادیه اروپا، سازمان ملل و دیگر مقامات مربوطه، در کادر قطعنامه های پارلمان اروپا از جابجایی اجباری ساکنین و ضرب الاجل غیر قابل دسترس دولت عراق برای بستن کمپ در آخر 2011 جلوگیری کنند.
به تعویق انداختن ضرب الاجل، تنها  راهی است که میتواند کار  کمیساریای عالی پناهندگان را برای انجام  مصاحبه و ثبت نام3400 تن ساکنان اشرف به منظور تسریع پروسه انتقال آنها به کشورهای ثالث، تسهیل کند.
این جلسه تاکید داشت یونامی باید به طور مشخص و بدون هرگونه ابهامی طرح دولت عراق را برای جابجایی اجباری که طراحی برای کشتار ساکنان است، رد کند.
 کمیساریای عالی پناهندگان باید خواستار دسترسی سریع به ساکنان برای شروع پروسه ثبت نام و متعاقبا مشخص کردن استاتوی پناهندگی برای تک به تک افراد بشود.
خانم استر د لانگه، نایب رئیس هیات رابطه با عراق گفت، برای اتحادیه اروپا زمان آن فرا رسیده که به دولت عراق فشار بیاورد و در این رابطه از اهرمهای خود به عنوان بزرگترین کمک رسان مالی به عراق و یک طرف حساب اصلی اقتصادی آن کشور استفاده کند. او  خطاب به سفیر ژان د رویت گفت، بگذارید یکبار ما- اتحادیه اروپا- پیشقدم شویم. حداقل کاری که  میتوانیم بکنیم به تعویق انداختن این ضرب الاجل است.
آلخو ویدال-کوادراس، نایب رئیس پارلمان اروپا در این جلسه اظهار داشت: هر تلاشی برای جابجایی ساکنین اشرف در داخل عراق غیر قانونی، غیر انسانی و زمینه سازی برای یک جنایت ضد انسانی است. او همچنین به یونامی فراخوان داد تا در برابر طرح خطرناک مالکی برای جابجایی ساکنان اشرف محکم بایستد. آلخو ویدال-کوآدراس  گفت: ساکنان اشرف همه گونه  خویشتنداری نشان دادند و با این که کاملا حق دارند در اشرف، جایی که در 25 سال است در آنجا زندگی کرده اند بمانند، طرح پارلمان اروپا برای انتقال به کشورهای ثالث را پذیرفته اند و فرمهای درخواست پناهندگی پر کردند. ولی آنها به هیچ وجه حاضر به جابجایی اجباری در داخل عراق نخواهند بود و هیچ کس نباید این انتظار را داشته باشد که آنها داوطلبانه به کام مرگ بروند. اگر آنها را به اجبار جابجا کنند، برای آنها راهی جز مقاومت باقی نخواهد ماند.
استرون استیونسون
رئیس هیات رابطه با عراق در  پارلمان اروپا
بروکسل
23نوامبر2011