تلویزیون الحره 6 اسفند 88 ؛ صالح المطلک رئیس جبهه گفتگوی ملی اعلام کرد جبهه او تصمیم خود را مبنی بر تحریم انتخابات تغییر داده و ا کنون تصمیم به بازگشت به انتخابات گرفته است.
گزارش: فراکسیون العراقیه بحث پیرامون تحریم جبهه گفتگوی ملی به ریاست صالح المطلک را با اعلام رسمی صالح المطلک به بازگشت از تصمیم تحریم و اجازه دادن به کاندیداهای خود برای شروع بسیج انتخاباتی, را پایان داد.
صالح المطلک: بعد از گفتگوهای متعدد با برادران کادر رهبری کننده در لیست العراقیه و بعد از درخواست های زیاد هوادارانمان از میان مردم عراق و ضرورت فرصت ندادن به کسانی که برای عقیم کردن طرح ملی در کمین هستند, برادران شما در جبهه گفتگوی ملی تصمیم گرفتند که با تمام قوا با سایر برادران خود در لیست العراقیه فعالانه وارد انتخابات شوند..
ادامه گزارش: ایاد علاوی رئیس ائتلاف العراقیه گفت که حذف برخی شخصیتها در ائتلاف العراقیه با هدف تضعیف وی می باشد ولی ائتلاف العراقیه علیرغم این تهدیدات عزم دارد که به روند انتخاباتی ادامه دهد.
ایاد علاوی: ائتلاف العراقیه یک ائتلاف متحد و برای ورود به نبرد سیاسی بطور کامل مصمم می باشد تا اینکه نیروهای باطل را از بین ببرد که تلاش کرده اند و همچنان تلاش می کنند تا به عراقیان بدی کنند و به عراقیان مبارز و نیروهای شرکت کننده در روند سیاسی و شرکت کننده در تدوین قانون اساسی اتهامات باطل روا دارند.
گزارش: این تصمیم باعث خوشنودی برخی نیروهای سیاسی شد, و برخی کاندیداها آن را گامی در جهت درست توصیف کردند و این در حالی است که دیگران معتقدند که مجازات اعضای یک جریان به خاطر حذف چند کاندیدا کار درستی نمی باشد...».
در همین حال تلویزیون الجزیره باحیدر الملا, سخنگوی جبهه گفتگوی ملی در همین زمینه مصاحبه کرد.
سؤال: چرا از تصمیم سابق خودتان در رابطه با تحریم انتخابات عراق عقب نشینی کردید؟
حیدر الملا سخنگوی رسمی لیست العراقیه: همه میدانند که جبهه عراقی (گفتگوی ملی) یکی از ترکیبهای اصلی ائتلاف العراقیه است. ائتلاف العراقیه، به عنوان یک ائتلاف، فقط برای مشارکت در انتخابات تشکیل نشده است. ما صراحتاً گفتیم که رهبری العراقیه برای پاسخگویی به تمایل مردم عراق از طریق صندوق رأی تشکیل جلسه دادند. این ائتلاف فقط برای مشارکت در انتخابات تشکیل نشده است تا تعدادی کرسی در انتخابات کسب کند. بنابراین نگاه درست به صحنه عراق در ماههای گذشته، نشان نمیدهد که تغییر از طریق صندوق رأی ایجاد خواهد شد و این همه به خاطر عملکرد احزاب حاکم است که با دستگیریهای کور در بسیاری از مناطق عراق و مشخصاً مناطق بغداد شروع شد و سپس سریال احکام حذف صادر شد که شخصیتها و سمبلهای ملی و شخصیتهای دیگر مثل راسم العوادی و عدنان الجنابی را هدف قرار داد که اهداف سیاسی در آن روشن بود. سپس اقدامات کمیساریا شروع شد که به صورت یکسان با تمامی کاندیداها برخورد نکرد. سپس سریال ترورها شروع شد که شامل شهید شماع یکی از کاندیداهای ائتلاف العراقیه بود.
سؤال: با همه این مقدمات شما تصمیم به مشارکت گرفتید، الان بعد از حذف عمده سمبلها و کاندیداهایتان، این انتخابات چگونه خواهد بود و چگونه مشارکت خواهید کرد؟
جواب: ائتلاف العراقیه در دو روز گذشته توسط رهبرانش تشکیل جلسه دادند و تصمیم واحد گرفتند که یا تمامی اجزای العراقیه انتخابات را تحریم خواهد کرد یا این که از طریق بسیج مردم برای مشارکت تحت عنوان ”برای عراق انتخاب کنید” مشارکت قدرتمند خواهد داشت تا به این ترتیب بتواند میزان تقلبی را که لیست العراقیه از ابتدا یا در صندوق رأی با آن مواجه خواهد شد کاهش دهد، چون مقدمات بیانگر چنین چیزی بود. بنابراین روی دکتر مطلک فشار بود که از تصمیم تحریم کوتاه بیاید و همراه با باز نگاه داشتن پروندهها برای بحث و گفتگو با قدرت در انتخابات مشارکت کند. پروندههایی که مربوط به احکام کنار گذاشتن دکتر العانی و دکتر المطلک است و فعالیت قانونی و فعالیت سیاسی در این پرونده باز است. ما گفتیم که به انتخابات خواهیم رفت اما از ابتدا به جامعه جهانی و مشخصاً به سازمان ملل از طرق نمایندگی آن در عراق یونامی هشدار میدهیم که این مقدمات به مشروعیت انتخابات آینده صدمه خواهد زد و ما را بر آن میدارد که انتظار نداریم که ممکن است فضایی باشد که منعکس کننده نقشه سیاسی از طریق آرای رأی دهندگان عراقی باشد. این نگرانیها ذهنی نیست و مستند برپایههای منطقی است. به ویژه اگر اظهارات اودیرنو و پترایس را که صحبت از اراده سپاه قدس در روند سیاسی عراق از طریق برخی از شخصیتهای عراق مثل چلبی را مورد توجه قرار دهیم.
سؤال: تا چه حد انتظار دارید که این تصمیمات و این مقدمات فرصت شما در انتخابات آینده را افزایش دهد.
جواب: امروز خواست تغییر خواست تمام مردم عراق است، از شمال تا جنوب، همه حکومت احزاب دینی که متأسفانه احزاب دینی نامیده میشود و دین اسلام و تمامی ادیان دیگر از آن بری هستند، چشیدند. این امر در نتیجه دیدگاه خدمت به طرح و برنامه منطقهای به حساب اوضاع عراق را منعکس کرد. امروز در چهار سال گذشته بیش از 300میلیارد دلار به دولت المالکی اختصاص داده شد ولی در سطح مردم عراق چیزی در زمینه آموزش، بهداشت، خدمات و حتی امنیت که دولت آقای المالکی به آن فخر میفروشد بدست نیامده است. همه وقایع چهارشنبه، یکشنبه و سهشنبه خونین را به یاد
دارد